Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Criollos wint derde duel op rij in Puerto Ricaanse Finale
English

SAN JUAN (Puerto Rico) - Criollos de Caguas is één overwinning verwijderd van de titel, want de ploeg won ook de derde wedstrijd van de best-of-seven Kampioensfinale van de Liga de Béisbol Profesional de Puerto Rico Roberto Clemente op zaterdag (23 januari). In Game 3 won Criollos met 7-3 van Indios de Mayagüez. Criollos opende de reeks met een 4-0 shutout-overwinning op donderdag en won daarna met 7-5 op vrijdag. Game 4 wordt op zondag gespeeld.

In Game 3 stond Criollos kort achter, maar daarna met 2-1 voor na zes innings. In de zevende kwam Indios langszij, waarna Criollos antwoordde met twee punten en het duel besliste met een 3-run rally in de achtste. Criollos kwam tot negen honkslagen, waaronder een 3-run homerun van Jarren Duran, die vier punten binnensloeg.

Indios opende de score in de eerste helft van de eerste inning op Criollos-starter Tommy Romero. De Amerikaanse rechtshander kwam snel in de problemen, maar stond slechts één punt toe. Henry Ramos begon met een honkslag, waarna hij opschoof naar het derde honk op een honkslag van volgende slagman Jack López, die zelf het tweede honk bereikt na een fout in het outfield. Ramos scoorde toen Iván De Jesús, Jr. ook een honkslag sloeg. López probeerde hierop het derde honk te bereiken, maar werd daar uitgeschakeld. Dat was kostbaar, want volgende slagman Emmanuel Rivera sloeg een tweehonkslag en de honken kwamen vol te staan nadat Danny Ortíz werd geraakt door een worp. De volgende twee slagmensen werd uitgevangen en zo ontsnapte Romero uit de problemen en stond uiteindelijk maar één punt toe.

Criollos werd op rij uitgeschakeld door Indios-starter Luis Medina in hun eerste slagbeurt, maar kwam langszij in de tweede. Met twee uit kreeg de Dominicaanse rechtshander een tweehonkslag tegen van Vimael Machín, die daarna opschoof na een wilde worp en scoorde na een honkslag van Jonathan Morales.

Criollos nam de leiding in de vierde toen, met één uit, José Miranda een tweehonkslag sloeg, opschoof na een grounder en scoorde na een volgende wilde worp van Medina.

De volgende twee innings bleven puntloos. Indios werd op rij uitgeschakeld in de vijfde en liet lopers achter op het eerste en tweede honk in de zesde. Criollos liet een loper achter op het derde honk in de vijfde en daarna eveneens op het eerste en tweede honk in hun zesde slagbeurt.

In de 1e7 kwam Indios langszij op reliever Anthony Maldonado. Hij kreeg een lead-off single tegen van Jack López, die opschoof na een opofferingsstootslag en scoorde op een 2-out double van Danny Ortíz.

Criollos antwoordde onmiddelijk met twee punten in de 2e7. Nieuwe pitcher Robby Rowland raakte lead-off hitter Edwin Díaz met een worp die daarna werd vervangen door pinch-runner Luis Vázquez. De laatste schoof op na een honkslag van Johneshwy Fargas en schoof op naar het derde honk na een outfield-fout. Beide lopers gingen vervolgens scoren. Vázquez op een tweehonkslag van Jarren Duran en Fargas op een opofferingsslag van Yadier Molina. Met een loper op het derde honk en Criollos nu op een 4-2 voorsprong nam Holden Capps de pitching over. Hij begon met een opzettelijke vrije loop, waarna de honken vol kwamen te staan met twee uit, nadat hij een normale vrije loop weggaf. Maar een gedwongen nul maakte een einde aan de slagbeurt.

Indios verkleinde de achterstand naar 4-3 in de 1e8 op nieuwe pitcher Rayan González. T.J. Rivera en Brian Navarreto bereikten beiden het honk na een fout en schoven op via een opofferingsstootslag. Henry Ramos volgde met een honkslag, Rivera scoorde, maar Navarreto werd uitgeschakeld op de plaat.

Criollos besliste het duel even later door driemaal te scoren in de 2e8. Saul Rivera was de nieuwe pitcher voor Indios, maar gooide vier wijd op lead-off hitter Rey Fuentes. Die werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Luis Vázquez, waarna Johneshwy Fargas een honkslag sloeg. Een nieuwe werperswissel volgde. Yacksel Ríos nam het over, maar hij werd begroet met een 3-run homerun van Jarren Duran en dat verhoogde de voorsprong naar 7-3.

In de 1e9 zorgde closer Fernando Cruz met drie nullen op rij voor het einde van de wedstrijd.

(23 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.