Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Neptunus-outfielder Darnel Collins tekent bij Kansas City Royals
English

ROTTERDAM - De Nederlandse outfielder Darnel Collins heeft een contract getekend bij Kansas City Royals. De Major League-organisatie maakte de internationale overeenkomst officiëel bekend op zaterdag (23 januari). De club kondigde toen ook gelijk aan dat hij voor het komende seizoen was ingedeeld bij DSL Royals 1, een Rookie League-team van de Royals in de Dominicaanse Republiek. Hiermee volgt Collins in de voetsporen van zijn broer Darryl Collins, die eveneens uitkomt in de minors voor Kansas City. Wanneer de corona-maatregelen het toelaten zullen de twee Collins-broers zich melden voor Minor League Spring Training in Arizona ergens in februari of maart.

...Darnel Collins aan slag voor Neptunus in zijn...
...Hoofdklasse-debuut op 18 augustus 2020...
(© Foto: Robert Bos)
De 18-jarige Darnel Collins speelde in jeugdteams van Unicorns, waarna hij uitkwam voor Neptunus Tridents, het tweede team van de Rotterdamse club in de Overgangsklasse. In 2019 werd hij toegevoegd aan het teamroster van de Neptunus-hoofdmacht voor de Holland Series, maar kwam niet in actie. Vorig jaar, op 18 augustus, maakte Darnel zijn debuut in de Hoofdklasse. Hij speelde in de reguliere competitie in twee wedstrijden en sloeg 0-uit-2. Hierna speelde Darnel in één duel tijdens de Top-4 Poule en was ook toen 0-uit-2.

In 2019 kwam Darnel Collins uit voor het Nederlands Under-15 Team tijdens het Europees U15 Kampioenschap in Nettuno (Italië). Tijdens het evenement was Collins de tweede beste slagman van het Oranje-team met een .438 slaggemiddelde. Hij sloeg één homerun, scoorde zeven punten en voerde de ploeg aan met tien binnengeslagen punten. Nederland eindigde op de derde plaats na te zijn uitgeschakeld voor de Finale door Italië via een 5-3 nederlaag. In de Finale versloeg Duitsland Italië met 10-3 om de Europese titel te veroveren.

Darnel's 19-jarige broer Darryl Collins tekende bij Kansas City op 26 augustus 2018. Hij maakte daarna zijn profdebuut in 2019 na te zijn ingedeeld bij AZL Royals in de Arizona League (Rookie League). In dat seizoen speelde Darryl (net als zijn broer een outfielder) in 48 wedstrijden en sloeg .320 (58-uit-181) met zeven doubles en zeven triples. Hij scoorde 24 punten en sloeg er 25 binnen.

Vorig jaar werd het gehele Minor League-seizoen geschrapt vanwege de coronavirus-pandemie. Collins kreeg vervolgens toestemming om uit te mogen komen voor Neptunus in de Hoofdklasse. Hij speelde in 16 wedstrijden en sloeg .352. Collins kwam daarna in slechts drie wedstrijden uit voor Neptunus in de hiernavolgende Top-4 Poule, omdat hij terugkeerde naar de USA voor deelname aan de Instructional League.

Ook op 23 januari maakte Milwaukee Brewers bekend dat het de 16-jarige Arubaanse catcher/outfielder Egduard Winterdaal had gecontracteerd. Winterdaal speelde eerder voor Aruba tijdens de Junior League World Series in de USA. Arizona Diamondbacks maakte bekend dat korte stop Jakey Josepha uit Curaçao bij de club had getekend. Alle overeenkomsten stonden gepland voor de International Signing Day op 2 juli vorig jaar, maar vanwege de coronavirus-maatregelen was die zes maanden opgeschoven naar deze maand.

(23 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.