Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 februari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Granma herneemt leiding in Cubaanse Halve Finale
English

SANCTI SPÍRITUS (Cuba) - Alazanes de Granma kwam dinsdagmiddag (23 februari) tot een ruime, 7-inning, mercy-rule, 12-1 overwinning tegen Vegueros de Pinar del Río in de derde wedstrijd van de best-of-seven Halve Finale van de 60e editie van de Cubaanse Serie Nacional de Béisbol. Granma won de opener op zaterdag met 9-2. De volgende dag stond Pinar del Río met 3-2 achter, maar scoorde daarna elf punten in de zevende en achtste inning samen om tot een mercy-rule 13-3 overwinning in acht innings te komen. Game 4 wordt op woensdag gespeeld.

Regerend kampioen Cocodrilos de Matanzas bereikte ook de Halve Finale na het completeren van een 'sweep' afgelopen dinsdag (16 februari). Zij moeten wachten op de afsluiting van de uitgestelde laatste Kwartfinale om te weten tegen wie er gespeeld moet worden. In deze Kwartfinale speelt Avispas de Santiago de Cuba tegen Leñadores de Las Tunas. Santiago de Cuba opende met een 7-4 overwinning op 26 januari, maar hierna werd de reeks stilgelegd, vanwege een aantal positieve gevallen van het coronavirus in het team van Santiago de Cuba. Deze reeks wordt hervat op zondag 28 februari.Pinar del Río vs. Granma

Granma, dat 14 honkslagen liet noteren, opende de score al vroeg in de eerste inning en stond reeds met 6-0 voor halverwege de derde slagbeurt. Pinar del Río scoorde daarna in de 2e3 wat hun enige punt zou blijven, maar Granma kwam daarna nog eens zesmaal tot scoren.

Granma scoorde het eerste punt in de eerste helft van de eerste inning op startende pitcher Yaifredo Domínguez Pérez. Dat punt werd gescoord met één uit toen Osvaldo Abreu Sánchez en Raico Santos Almeida back-to-back doubles sloegen.

Het tweede punt kwam tot stand in de tweede inning. Met één uit sloeg Guillermo García García een tweehonkslag en bereikte het derde honk na een honkslag van Yulián Rafael Milán Santos. Toen de laatste gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Alexquemer Sánchez Sánchez kon García scoren.

Een 4-run rally volgde in de derde inning. Met één uit sloeg Raico Santos Almeida een honkslag en werd Carlos Benítez Pérez geraakt door een worp. Daniel Fernández Bass nam hierna de pitching over van Pinar del Río-starter Domínguez, maar hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Iván Prieto González. Een fout op een 'force play-grounder' van Miguel Antonio González Puente zorgde vervolgens voor volle honken. Even later werd er gescoord toen Guillermo García García vier wijd kreeg en Yulián Rafael Milán Santos hierna werd geraakt door een worp. Met de honken nog altijd allemaal bezet kwam er een volgende werperswissel en Frank Abel Alvarez Díaz werd ingezet. Hij begon met een strikeout, maar zag daarna weer een punt worden gescoord op een honkslag van Roel Santos Martínez. Een grounder eindigde de slagbeurt en Granma stond nu met 6-0 voor.

In de 2e3 pakte Pinar del Río een punt terug op Granma-starter César García Rondón, die zes goede innings gooide. Maar de thuisploeg had meer punten kunnen scoren in deze beurt. Pedro Luis Dueñas Castillo en Juan Carlos Arencibia Echeverria begonnen met honkslagen, waarna de honken vol kwamen na vier wijd voor Lázaro Emilio Blanco Hernández. Dueñas scoorde hierna op een 'double play-grounder', maar dat zou het enige punt zijn voor zijn ploeg, want een vangbal maakte een einde aan de slagbeurt.

Granma scoorde weer een punt in de 1e4 op een 2-out single van Guillermo García García. Twee runs werden toegevoegd met twee uit in de vijfde inning. Met twee lopers op de honken produceerden Iván Prieto González en Miguel Antonio González Puente toen RBI-singles.

Granma had wederom een productieve slagbeurt in de 1e6 door driemaal te scoren. Met de honken vol en nul uit werd het eerste punt gescoord toen Osvaldo Abreu Sánchez vier wijd kreeg. Na een werperswissel verhoogden een 'force play-grounder' van Raico Santos Almeida en een honkslag van Carlos Benítez Pérez de voorsprong naar 12-1.

Na hun eerste punt te hebben gescoord in de derde inning kreeg Pinar del Río een scoringskansen meer in het restant van de wedstrijd. In de 2e7 werd de ploeg op rij uitgeschakeld door reliever Juan Danilo Pérez Meriño en dat betekende het einde van het duel.

(23 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.