Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 juli 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Cleveland Indians wijzigt naam in Cleveland Guardians in 2022
English

CLEVELAND, Ohio (USA) - Major League-club Cleveland Indians zal vanaf het seizoen 2022 spelen onder de naam Cleveland Guardians. De naamswijziging werd op vrijdagochtend (23 juli) bekend gemaakt.


Guardians wordt de vijfde naam van de club. Toen de club werd opgericht in 1901 werd gespeeld onder de naam 'Blues' (of Bluebirds), maar dat werd voor het volgende seizoen gewijzigd in 'Bronchos'.

Er volgde weer een verandering in 1903 en de ploeg stond toen in de volgende twaalf seizoenen (1903-1914) bekend als 'Naps'. Dat was een vernoeming naar de voornaam van toenmalig spelend Manager Nap(oleon) Lajoie (de beste speler van de ploeg) en zijn populariteit leidde tot de nieuwe naam. Hij speelde voor Cleveland als tweede honkman in 1902-1914 en was de Manager in 1904-1909. Lajoie was vijfmaal de Beste Slagman in de American League, waarvan vier als speler van Cleveland.

Toen Lajoie vertrok na het seizoen 1914 werd 'Indians' de nieuwe naam van de club. Maar na 107 jaar (1915-2021) te hebben gespeeld als Cleveland Indians zal de ploeg vanaf 2022 in de Major League uitkomen als Cleveland Guardians. De naam 'Guardians' is een verwijzing naar de beeldhouwwerken Guardians of Traffic, die zich bevinden op Hope Memorial Bridge, die leidt naar Progressive Field, het thuis-stadion van de club. De brug, die gereed kwam in 1932, overspant de Cuyahoga Rivier. De beelden, in art deco-stijl, die de inspiratie vormden voor de nieuwe naam en werden ontworpen door Henry Hering en Frank Walker, staan aan elk einde van de brug.

...Bekendmaking van de nieuwe naam...
In een nieuwsbericht zegt Team-eigenaar en voorzitter Paul Dolan: ,,We zijn verheugd om het volgende tijdperk van de diepe geschiedenis van honkbal in Cleveland in te luiden. Cleveland heeft en zal altijd het belangrijkste onderdeel van onze identiteit zijn. Daarom wilden we een naam die de trots, veerkracht en loyaliteit van Clevelanders sterk vertegenwoordigt. 'Guardians' weerspiegelt de kenmerken die ons definiŰren, terwijl we de aandacht richten op de iconische Guardians of Traffic net buiten het stadion op de Hope Memorial Bridge. Het brengt de trots van Clevelanders tot leven in onze stad en de manier waarop we samen vechten voor iedereen die ervoor kiest om deel uit te maken van de Cleveland-honkbalfamilie. Hoewel 'Indians' altijd deel zal uitmaken van onze geschiedenis, zal onze nieuwe naam onze fans en stad helpen verenigen, aangezien we allemaal Cleveland Guardians zijn''.

Hoewel de naam zal wijzigen blijven de teamkleuren voor de uniformen en logos, die al 80 jaar onderdeel van de club zijn, hetzelfde.

In het persbericht voegde de club toe dat ''het proces van de naamsverandering in juni 2020 begon met een verklaring waarin het belang wordt erkend van het nemen van een leidende rol bij het verenigen van onze gemeenschap''.

Brian Barren, President van Business Operations, stelde: ,,Sinds de aankondiging in december om de naam te veranderen, heeft ons team heeft hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we een naam kozen, waarmee onze gemeenschap, fans, partners, medewerkers en spelers met trots Cleveland Baseball zullen vertegenwoordigen. Door ons onderzoek en onze discussies hebben we een paar hoofdthema's ge´dentificeerd die het belangrijkst waren voor fans - maak contact met de stad Cleveland, eer onze rijke honkbalgeschiedenis en verenig onze gemeenschap - en we geloven dat Guardians alle drie die pijlers hooghoudt''.

Tegelijkertijd bij de bekendmaking van de nieuwe naam presenteerde de club een video die is ingesproken door Oscar-winnende acteur Tom Hanks.

(23 juli)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.