Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Caribes wint ook derde wedstrijd in Venezolaanse Finale
English

MARACAY (Venezuela) - Caribes de Azoátegui nam een 3-0 voorsprong op zondag (24 januari) door met 9-6 te winnen van Cardenales de Lara in Game 3 van de best-of-seven Kampioensfinale van de Liga Venezolana de Béisbol Profesional (LVBP). Caribes opende de reeks op vrijdag met een 4-0 winst en won daarna met 1-0 op zaterdag. De vierde wedstrijd wordt op dinsdag gespeeld.

Caribes opende de score in de tweede inning en kwam tot een rally van vier punten in de vijde en zesde inning. Regerend kampioen Cardenales begon vanaf de zesde inning te scoren, maar stond voor de derde keer op rij met lege handen.

Caribes scoorde het eerste punt in de 2e2 toen Oswaldo Arcia begon met een homerun op starter Henry Centeno.

De ploeg scoorde daarna vier onverdiende punten in de vijfde slagbeurt. Luis Sardińas begon met een honkslag en bereikte het tweede honk via een opofferingsstootslag van Herlis Rodríguez, die in een fout eindigde. Er volgde nog een opofferingsstootslag, dit keer van Jesús Sucre, en dat bracht de lopers naar het tweede en derde honk. Even later scoorde Sardińas op een opofferingsslag van Niuman Romero. Hierna volgden Rafael Ortega en Ali Castillo met back-to-back RBI-doubles. Dat leidde tot een werperswissel en Jesús Sánchez nam het over van Henry Centeno. Sánchez werd begroet met een puntscorende honkslag van Willians Astudillo, wat de stand opvoerde naar 5-0. Volgende slagman Oswaldo Arcia sloeg ook een honkslag, maar een grounder maakte een einde aan de slagbeurt.

Cardenales kwam terug in de wedstrijd door driemaal te scoren in de 1e6. Ildemaro Vargas begon met vier wijd en een werperswissel volgde. Ivan Mendoza nam het over van Andres E. Pérez, die in de vierde inning in het duel was gekomen. Mendoza schakelde de eerste twee slagmensen met drie slag uit, César Hernández en Gorkys Hernández. De laatste ging hierover in discussie en werd weggestuurd door Home Plate Umpire Robert Moreno. Met twee uit kreeg Mendoza een puntscorende honkslag tegen van Carlos Rivero en daar werd op gescoord door Vargas, die was opgeschoven na een wilde worp. Hierna waren het Jecksson Flores en Josmar Cordero die back-to-back RBI-doubles sloegen en er een 5-3 stand van maakten. José Ascanio werd ingezet als nieuwe pitcher en die kreeg een 'inning-ending grounder'.

In de 2e6 antwoordde Caribes met een nieuwe 4-run rally op reliever Wilking Rodríguez. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Herlis Rodríguez en Jesús Sucre beiden een honkslag sloegen en Niuman Romero vier wijd kreeg. Alledrie scoorden ze toen Rafael Ortega volgde met een 'baseclearing, 3-run triple'. Vicente Campos nam hierna de pitching over, maar die zag Ortega scoren na een honkslag van Ali Castillo. En dat verhoogde de voorsprong van Caribes naar 9-3.

Met één uit in de achtste scoorde Cardenales hun volgende punt. Yordanys Linares werd toen geraakt door een worp van nieuwe pitcher Liarvis Breto en scoorde op hiernavolgende honkslagen van Ildemaro Vargas en César Hernández.

In de 1e9 scoorde Cardenales tweemaal. Yordanys Linares opende met een honkslag op reliever Mayckol Guaipe, die daarna werd opgevolgd door Lester Oliveros. Maar die kreeg een honkslag tegen van Ildemaro Vargas, gevolgd door een puntscorende tweehonkslag van César Hernández en een opofferingsslag van José Tabata. Dat verkleinde de achterstand naar 9-6, maar hierna kreeg Oliveros twee vangballen die een einde maakten aan de wedstrijd.

(24 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.