Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 februari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pinar del Río komt weer langszij in Cubaanse Halve Finale
English

SANCTI SPÍRITUS (Cuba) - Vegueros de Pinar del Río won op woensdag (24 februari) met 5-3 van Alazanes de Granma in Game 4 van de best-of-seven Halve Finale van de 60e editie van de Cubaanse Serie Nacional de Béisbol. Met de winst is de reeks weer in balans, 2-2.

Granma won de opener op zaterdag met 9-2. De volgende dag stond Pinar del Río met 3-2 achter, maar scoorde daarna elf punten in de zevende en achtste inning samen om tot een mercy-rule 13-3 overwinning in acht innings te komen. Op dinsdag kwam Granma tot een ruime, 7-inning, mercy-rule, 12-1 overwinning om de leiding te hernemen. Game 5 wordt op donderdag gespeeld.

Regerend kampioen Cocodrilos de Matanzas bereikte ook de Halve Finale na het completeren van een 'sweep' afgelopen dinsdag (16 februari). Zij moeten wachten op de afsluiting van de uitgestelde laatste Kwartfinale om te weten tegen wie er gespeeld moet worden. In deze Kwartfinale speelt Avispas de Santiago de Cuba tegen Leñadores de Las Tunas. Santiago de Cuba opende met een 7-4 overwinning op 26 januari, maar hierna werd de reeks stilgelegd, vanwege een aantal positieve gevallen van het coronavirus in het team van Santiago de Cuba. Deze reeks wordt komende zondag 28 februari hervat.Pinar del Río vs. Granma

Granma 'outhitte' Pinar del Río met 12-6 en stond tweemaal op voorsprong, maar stond dankzij een paar kostbare fouten met lege handen.

Granma opened de score met twee punten in de 1e2 op startende pitcher Yosvany Torres Pérez. Miguel Antonio González Puente begon met een honkslag en scoorde toen volgende slagman Guillermo García Garcia homerde. Met twee uit werd Roel Santos Martínez geraakt door een worp en sloeg Osvaldo Abreu Sánchez een honkslag, maar zij bleven achter.

Pinar del Río kwam langszij in de 2e3 op Joel Mojena Machado, maar één punt was onverdiend. Luis Pablo Acosta Martínez begon met vier wijd. Pedro Luis Dueñas Castillo volgde met een 'force play-grounder', maar Acosta bereikte veilig het tweede honk na een fout, want tweede honkman Miguel Antonio González Puente had geen contact met het honk toen hij de bal aangooi ontving van werper Mojena. Acosta en Dueñas schoven vervolgens op via een opofferingsstootslag van Olber Anier Peña Sánchez. Even later scoorden beiden na een honkslag van Juan Carlos Arencibia Echeverria. Hierna sloeg ook Esteban Terry Sanz een honkslag, maar een dubbelspel eindigde de slagbeurt.

Granma nam voor de tweede keer de leiding in de 1e6. Miguel Antonio González Puente opende met een honkslag en hierna sloeg Guillermo García García een tweehonkslag. Dat leidde tot een werperswissel, want Yoandy Cruz Melendez nam het over van Torres. Cruz kreeg de honken vol toen hij vier wijd gooide op Darlin Luis Jimenez Gallardo, maar volgde met een strikeout. Hij kreeg hierna een honkslag tegen van Roel Santos Martínez en dat bezorgde Granma een 3-2 voorsprong. Echter, drie lopers bleven achter, want een strikeout en een grounder maakten een einde aan de inning.

In de 2e6 antwoordde Pinar del Río met drie punten. Met één uit werd William Saavedra Valdés geraakt door een worp, waarna hij opschoof naar het derde honk toen Pedro Luis Rodríguez Candano volgde met een tweehonkslag. Met twee lopers in scoringspositie nam Juan Danilo Pérez Meriño de pitching over van starter Mojena. Pérez gaf opzettelijk vier wijd aan Yaser Julio González Castro om een gedwongen loop op te zetten. Echter, de gedwongen loop werd even later opgeheven en twee lopers scoorden toen Pérez een foute aangooi maakte tijdens een pick-off poging richting eerste honk. Doordat eerste honkman Guillermo García García zichzelf in deze actie blesseerde en niet achter de bal aan kon gaan, kwam González op het derde honk terecht. Hij scoorde op een hiernavolgende grounder van Luis Pablo Acosta Martínez, wat de stand op 5-3 bracht.

In hun laatste drie slagbeurten kreeg Granma nog maar tweehonklopers. Nadat de ploeg op rij was uitgeschakeld in de zevende werd Darlin Luis Jimenez Gallardo geraakt door een worp met één uit in de achtste, maar een dubbelspel volgde. In de negende kwam Osvaldo Abreu Sánchez op het honk na een fout met één uit. Maar hierna maakte de verdediging van Pinar del Río een 'game-ending double play'.

(24 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.