Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

DSS/Kinheim en Twins Oosterhout spelen puntloze 9-inning wedstrijd
English

HAARLEM - DSS/Kinheim en Twins Oosterhout stonden op zaterdag (24 april) tegenover elkaar in een oefenduel onder aangename weersomstandigheden. De teams speelden een 9-inning wedstrijd die eindigde met een zeldzame 0-0 stand.

...Jochem Koedijk...
...bereikte 3x het honk voor DSS/Kinheim...
(© Foto: Henk Seppen)
DSS/Kinheim en Twins Oosterhout ontmoeten elkaar op zondag opnieuw, maar dan in Oosterhout.

Twins Oosterhout kreeg acht honklopers in het duel van vandaag op drie werpers. Slechts drie daarvan bereikten het tweede honk.

DSS/Kinheim kwam tienmaal op de honken op vijf werpers en liet vier lopers in scoringspositie achter. De Haarlemse ploeg kwam het dichtst bij het scoren van een punt toen het de honken vol had in de zesde inning.

Twins Oosterhout kwam als eerste in scoringspositie in de eerste helft van de eerste inning op starter Glenn Wassink. Met één uit bereikte Tyriq Kemp het honk op een fout, schoof op na een grounder van Diamond Silberie, maar strandde op het tweede honk.

In de tweede inning sloeg nieuwkomer Luuk Visser een honkslag, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel. In de derde sloeg Railison Bentura een honkslag voor Twins met twee uit, maar ging gedwongen uit.

De Oosterhoutse ploeg kreeg hun tweede loper in scoringspositie in de vierde en ook nu was dat Tyriq Kemp. Dit keer sloeg hij een honkslag met één uit en stal het tweede honk, maar bleef voor de tweede keer achter op het tweede honk.

Moreno Vork gooide de vijfde inning voor DSS/Kinheim. Hij kreeg de derde en laatste loper van Twins in scoringspositie. Met één uit liet Luuk Visser een stootslag-honkslag noteren en stal het tweede honk, maar daar bleef het bij.

In de laatste vier innings gooide Tom Stuifbergen voor de thuisploeg. De rechtshander kwam niet in de problemen, kreeg maar twee honklopers en stond tegenover 13 slagmensen. Stuifbergen kreeg een lead-off single tegen van Jerzy van Gool in de zesde, maar werd daarna gesteund met een dubbelspel. Nadat Twins op rij was uitgeschakeld in de zevende bereikte lead-off hitter Jason Halman het honk in de achtste op een fout. Drie vangballen volgden en Stuifbergen schakelde weer drie slagmensen uit in de negende die hij afsloot met twee strikeouts.

Simon Gross startte voor Twins Oosterhout. De Duitse rechtshander had een goed optreden, want hij schakelde alle negen slagmensen die hij tegenover zich kreeg op rij uit, waarvan vijf met drie slag. Koen Postelmans nam het karwei over in de vierde en moest de eerste honkslag van DSS/Kinheim toestaan. Met één uit sloeg Jochem Koedijk een honkslag voor de Haarlemse ploeg en schoof op na een opofferingsstootslag van Jason Jakobus, maar bleef achter.

DSS/Kinheim kreeg twee honklopers in de vijfde toen Seb Visser (met één uit) en Mick van Vliet (met twee uit) beiden een honkslag sloegen, maar Postelmans sloot daarna af met een strikeout.

DSS/Kinheim kreeg daarna de grootste scoringskans in de wedstrijd in de zesde inning op nieuwe werper Tyson Quolas, die de honken vol kreeg zonder een honkslag. Met één uit raakte de linkshandige Amerikaan Jochem Koedijk met een worp, waarna Jason Jakobus via een fout op het honk kwam. Quolas volgde met een strikeout, maar daarna kwamen de honken vol te staan toen Milan Lammerts vier wijd kreeg. De drie bleven allemaal achter, want een vangbal eindigde de slagbeurt.

In de 2e7 sloeg Nick Hofer een honkslag met twee uit voor DSS/Kinheim, maar ging gedwongen uit. De ploeg kreeg daarna hun laatste twee honklopers in de achtste op nieuwe pitcher Raf Cocu. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Jochem Koedijk, maar die ging gedwongen uit op een grounder van Jason Jakobus. Cocu volgde met een strikeout en een vangbal liet de laatste loper achter in scoringspositie. In de negende werd DSS/Kinheim op rij uitgeschakeld door Cocu.

(24 april)


DSS/Kinheim - Twins Oosterhout 0-0 (9 inn.)
123456789RHE
Twins Oosterhout000000000-051
DSS/Kinheim000000000-042
pitchers Twins Oosterhoutinn.SOBBHRER
Simon Gross35----

Koen Postelmans22-3--

Tyson Quolas2211--

Raf Cocu211---

pitchers DSS/Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink42-3--

Moreno Vork11-1--

Tom Stuifbergen45-1--

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Jeffrey Bentsnijder, 1B-Jeroen Rekveld.
Scorer-Ingrid Tolenaars (DSS/Kinheim).
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Pim Mulier Stadion, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 12° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 55%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.