Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Rob Schuurman)

Kleine zeges Neptunus en Hoofddorp Pioniers op Dag 2 Urbanus Toernooi
English

BUSSUM / HOOFDDORP - Curaçao Neptunus en Hoofddorp Pioniers boekten beide kleine overwinningen op zaterdagmiddag (24 april) op Dag 2 van het 39e In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi.

In Bussum kwam Neptunus tot een 3-0 shutout tegen organisator HCAW op zeven honkslagen. Dit was de eerste oefennederlaag van HCAW. Op eigen veld in Hoofddorp sloeg Pioniers slechts één honkslag, maar won nipt met 2-1 van L&D Amsterdam Pirates. Beide wedstrijden duurden iets meer dan twee uur.

In hun toernooi-openers op donderdag stonden Pioniers en Pirates allebei met lege handen. Pioniers liep toen tegen een 10-0 shutout aan tegen HCAW en Pirates verloor met 6-3 van Neptunus. Pirates, dat zes honkslagen sloeg, heeft nu al hun vier gespeelde oefenwedstrijden verloren.

De laatste twee wedstrijden van het toernooi worden op zondag gespeeld. HCAW speelt dan thuis tegen Amsterdam Pirates en Hoofddorp Pioniers reist naar Rotterdam voor de ontmoeting met Neptunus.

Pirates is uitgeschakeld voor de eerste plaats, maar de overige drie teams hebben allen nog de kans winnaar te worden van het toernooi, dat ook nog kan eindigen met een gelijke stand tussen deze drie ploegen.

(24 april)

Gerelateerd Artikel:
HCAW en Neptunus openen Urbanus Toernooi met winst. (22 april)HCAW vs. Curaçao Neptunus
...Official Scorers Dieks Bannink, Jeanette van Drunen,...
...Rob Schuurman en Rienette Hamers gebruikten...
...het duel als voorbereiding voor het komende seizoen...
(© Foto: Rob Schuurman)
Neptunus werd in de eerste inning op rij uitgeschakeld door starter Jim Ploeger, maar opende daarna de score op de linkshander in de tweede slagbeurt met twee punten. Gianison Boekhoudt begon met een tweehonkslag, schoof op na een honkslag van Dudley Leonora en scoorde op een honkslag van Dashenko Ricardo. Nadat Leonora en Ricardo een double-steal haddden uitgevoerd volgde Ploeger met een strikeout, maar de eerste loper scoorde daarna het tweede punt op een grounder van Gregory Muller. Ricardo strandde op het derde honk.

In de 1e3 bereikte John Polonius het honk voor Neptunus na een fout, maar hierna werd het eerste van vijf dubbelspelen gemaakt. Drie daarvan door de HCAW-verdediging.

Neptunus werd op rij uitgeschakeld door Ploeger in de vierde inning, maar voegde weer een (onverdiend) punt toe in de vijfde. Quintin de Cuba begon met vier wijd en schoof op naar het derde honk toen volgende slagman Gregory Muller het honk kon bereiken op een fout. De Cuba scoorde daarna op een 'force play-grounder' van Darnel Collins, die leidde tot de uitschakeling van Muller. Hierna draaide HCAW hun tweede dubbelspel.

In hun laatste vier innings werd Neptunus puntloos gehouden door drie relievers.

Bobbie Gnade nam het werpen over in de zesde en kreeg drie nullen op rij. Nick Keur beklom daarna de heuvel in de zeven en kreeg de honken vol, maar voorkwam een tegenpunt. Het was de tweede inning, waarin Neptunus drie honkslagen sloeg. In de tweede zorgde dat voor twee punten, dit keer geen. Met één uit sloegen Dashenko Ricardo en Quintin de Cuba beiden een honkslag. Met twee uit kreeg Neptunus de honken vol toen ook Darnel Collins een honkslag sloeg. De drie lopers bleven achter, want de inning eindigde toen Bob van der Meer werd uitgevangen.

'For the record', twee broers waren vandaag de lead-off hitters. Bob van der Meer was de openingsslagman voor HCAW, zijn broer Stijn van der Meer sloeg als eerste voor Neptunus.

In de achtste opende John Polonius voor Neptunus met vier wijd, maar hij werd het slachtoffer van HCAW's derde dubbelspel van de middag.

Rookie Ruben Dekker sloot het duel af voor HCAW. Hij kreeg een 2-out single tegen van Quintin de Cuba, maar die strandde op het eerste honk.

HCAW kreeg maar twee scoringskansen. De ploeg werd op rij uitgeschakeld in de eerste twee innings door Neptunus-starter Orlando Yntema. In de derde slagbeurt begon Kevin Dirksen met vier wijd, maar met één uit maakte de Neptunus-verdediging hun eerste dubbelspel.

Met één uit in de vierde sloeg Linoy Croes (de elfde slagman in de slagvolgorde) een honkslag. Even later maakte Neptunus weer een dubbelspel.

HCAW kreeg daarna hun eerste scoringskans in de 2e5 met een 3-0 achterstand. Met één uit sloeg Rodney Daal een honkslag en schoof op na een wilde worp met twee uit, maar bleef achter.

In de zesde, op reliever Kevin Kelly, kreeg HCAW hun tweede en laatste loper in scoringspositie. Met twee uit sloegen Berend Ruben en Julian Goins beiden een honkslag. De inning eindigde toen Goins (die vorig seizoen voor Neptunus speelde) op het eerste honk werd uitgeschakeld via een pick-off van catcher Gianison Boekhoudt.

Kelly kreeg daarna drie opeenvolgende nullen in de zevende en achtste inning, waarna HCAW hun laatste honkloper kreeg in de 2e9 op closer Kevin Bakker. Met twee uit gooide hij vier wijd op Kevin Dirksen, maar een pop-fly maakt daarna een einde aan de wedstrijd.


HCAW - Curaçao Neptunus 0-3 (9 inn.)
123456789RHE
Curaçao Neptunus020010000-370
HCAW000000000-042
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (1-0)5512--

Kevin Kelly, H (2)3--2--

Kevin Bakker, SV (1)1-1---

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, L (1-1)521332

Bobbie Gnade1-----

Nick Keur2-13--

Ruben Dekker1--1--

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-John Beltman, 1B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorers-Dieks Bannink, Jeanette van Drunen, Rienette Hamers, Rob Schuurman.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:09 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Oefenwedstrijd; Game 3 In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi 2021.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 12° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 51%.Hoofddorp Pioniers vs. L&D Amsterdam Pirates
De wedstrijd tussen Hoofddorp Pioniers en Amsterdam Pirates bleef in de eerste vijf innings puntloos. Het was een wedstrijd met een opmerkelijk resultaat. Niet dat Pioniers nipt met 2-1 van Pirates won, maar wel het feit dat de ploeg slechts één honkslag sloeg die niet betrokken was bij de twee gescoorde punten. Pirates sloeg zes honkslagen, maar scoorde slechts eenmaal.

Pirates kreeg een kans de score te openen in de 1e3 op starter Ryan Huntington. De linkshandige Arubaan had wederom een goed heuveloptreden en hield de landskampioen puntloos. Huntington schakelde de eerste acht slagmensen op rij uit, maar hij kreeg daarna de honken vol in de derde. Met twee uit kreeg Max Clarijs vier wijd, sloeg Roelie Henrique een honkslag en kreeg ook Kalian Sams een vrije loop. De drie bleven achter, want hierna werd Gilmer Lampe uitgevangen.

In de volgende drie slagbeurten kwam Pirates niet in scoringspositie op Huntington. In de vierde opende Denzel Richardson met een infield-hit, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Kenny Berkenbosch, die op het eerste honk strandde. Met twee uit in de vijfde sloeg Roelie Henrique een honkslag, maar ging uit bij een steelpoging.

En in de zesde begon Kalian Sams met vier wijd, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel. Hierna was er even wat verwarring toen volgende slagman Denzel Richardson een hoge pop-fly sloeg richting foutlijn in het rechtsveld. Richardson rende naar het tweede honk, waar hij safe werd gegeven door Home Plate Umpire Richard Wessel, die zelf over het veld was gerend om de call te kunnen maken. Echter, kort daarna plaatste 1B Umpire Bernard Flohr, die was uitgelopen naar het rechtsveld, zijn armen in de lucht als teken dat het een foutbal was. Hoofd Coaches Mervin Gario (Pioniers) en Michael Duursma (Pirates) kwamen beiden even om uitleg vragen over de beslissing. Twee pitches later werd Richardson uitgevangen.

Tom de Blok deed het ook goed in zijn eerste heuvel-optreden van het seizoen voor Pirates. De rechtshander speelde professioneel in de Minor League voor Detroit Tigers in 2017-2019. In deze drie seizoenen gooide De Blok in 64 wedstrijden (51 starts) en was 11-21 met een 3.91 ERA. Toen het gehele Minor League-seizoen vorig jaar werd geschrapt vanwege het coronavirus keerde De Blok terug naar Pirates voor wie hij toen gooide. Hij werd in november een Free Agent.

De Blok begon met een strikeout in de tweede helft van de eerste inning, maar zag Raul Jacobs daarna het tweede honk bereiken na een foute aangooi op zijn stootslag. Jacobs stal het derde honk, maar werd hierna uitgeschakeld op de plaat toen hij probeerde te scoren op een 'comeback-grounder' van Tyler Boersma.

Pioniers kwam weer in scoringspositie in de derde. Met één uit kreeg Nathan Berkel vier wijd en stal het tweede honk. Met twee uit was er ook vier wijd voor Raul Jacobs. Hierna schakelde Tom de Blok zijn derde slagman in deze inning met drie slag uit en zijn vijfde in de wedstrijd. De rechtshander kreeg drie nullen op rij in de vierde.

Robyn Clara nam de Pirates-pitching over in de vijfde. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van Jeldwin Orman, maar die ging even later uit bij een steelpoging. Orman's honkslag was de enige voor Pioniers deze middag.

Pioniers opende daarna de score in de 2e6 op Clara zonder het slaan van een honkslag. Pinch-hitter Duncan Beljaards begon met vier wijd, waarna Clara een foute aangooi maakte op een hiernavolgende opofferingsstootslag van Mark Smit. Pioniers kreeg de honken vol toen ook Raul Jacobs vier wijd kreeg. Even later scoorde Beljaards op een velderskeus-grounder richting derde honk van Tyler Boersma. Echter, dit had een gedwongen nul kunnen zijn, maar catcher Max Clarijs stond naast de thuisplaat in plaats van ermee in contact te zijn toen hij de aangooi ontving van derde honkman Emilson Haswell. Hierna scoorde Smit het volgende punt toen Duco Nuijten een grounder sloeg naar korte stop Mick Vos en uitging in een close play op het eerste honk. Jacobs en Boersma bleven achter op het derde en tweede honk.

Pirates werd op rij uitgeschakeld in de 1e7 door Nathan Diaby. Met een 2-0 achterstand halveerde Pirates de achterstand op rookie Lucas van der Schouw in de 1e8. Mick Vos begon met een tweehonkslag en scoorde toen volgende slagman Rashid Gerard een honkslag sloeg. De Pioniers-verdediging voorkwam meer tegenpunten, want Gerard werd gedwongen uitgeschakeld en een dubbelspel eindigde de slagbeurt.

Pirates kreeg nog één honkloper in scoringspositie in de 1e9 op nieuwe pitcher John Michael Halley. Hij kreeg een one-out single tegen van Denzel Richardson, die het tweede honk stal, maar Halley sloot daarna af met twee strikeouts.


Hoofddorp Pioniers - L&D Amsterdam Pirates 2-1 (8½ inn.)
123456789RHE
L&D Amsterdam Pirates000000010-162
Hoofddorp Pioniers00000200X-210
pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Tom de Blok653---

Robyn Clara, L (0-1)222121

Kevin Geestman22----

pitchers Hoofddorp Pioniersinn.SOBBHRER
Ryan Huntington, W (2-0)6433--

Nathan Diaby, H (1)11----

Lucas van der Schouw, H (1)1--211

John Michael Halley, SV (1)12-1--

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Richard Wessel, 1B-Bernard Flohr.
Official Scorers-Huub Nelissen, Sten Wessel.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:15 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Oefenwedstrijd; Game 4 In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi 2021.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 13° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 51%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.