Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Storks draait achterstand om in winst tegen Quick Amersfoort
English

DEN HAAG - In de eerste van hun twee oefenwedstrijden kwam Silicon Storks op zaterdag (24 april) terug van een achterstand en won met 15-10 van Quick Amersfoort. Storks stond halverwege de zesde inning met 6-1 achter, maar kwam daarna tot een rally van 14 punten in de volgende twee slagbeurten om het duel om te draaien. De ploegen ontmoeten elkaar op zondag weer in Amersfoort.

Het was een wedstrijd met een opmerkelijke statistiek, want er waren meer gecombineerde vrije lopen dan geslagen honkslagen samen en gescoorde punten samen. Storks en Quick scoorden vandaag samen 25 punten en sloegen samen 20 honkslagen. Echter, de negen werpers in deze wedstrijd gooiden samen 26 keer vier wijd!

Oh, en drie slagmensen van Quick en twee van Storks werden ook nog eens geraakt door een worp.

Nog wat statistieken van deze wedstrijd. Er waren 57 honklopers (Quick 31, Storks 26). Samen lieten de teams 28 lopers achter op de honken (Quick 18, Storks 10). 19 van deze lopers bleven achter in scoringspositie (Quick 13, Storks 9). En er werden negen honken gestolen (Quick 3, Storks 6).

...Joran Berkhout...
...5x op honk, 2x 4 wijd, double,...
...2 gescoorde punten, 3 RBI's...
(© Foto: Robert Bos)
Storks opende de score in de tweede helft van de eerste inning op Quick-starter Jhan Rifaela. Met één uit sloegen Brendly Martina en Joran Berkhout allebei een honkslag en zorgden voor lopers 'op de hoeken'. Martina scoorde daarna op een opofferingsslag van Ibrahin Redan.

In de volgende vier innings werd Storks puntloos gehouden door Rifaela ondanks dat er lopers in scoringspositie kwamen. De thuisploeg kreeg de honken vol in de derde. Met één uit was er vier wijd voor Jason Netten en sloeg Joel Hernandez een honkslag. Met twee kreeg ook Joran Berkhout vier wijd, maar een grounder eindigde de slagbeurt.

Quick Amersfoort werd puntloos gehouden in hun eerste drie innings, maar scoorde daarna tweemaal in elk van de drie middelste innings.

In hun eerste drie slagbeurten liet Quick vijf lopers achter in scoringspositie op starter Jayden Gonesh. De rechtshander gooide vier wijd op de eerste twee slagmensen in de eerste innings, Brian Biezen en Bas Wiers. Zij schoven op na een grounder, waarna Gonesh de volgende twee slagmensen met drie slag uitschakelde.

In de tweede begon Gonesh met een strikeout, maar raakte daarna Kai Berkel met een worp en kreeg een honkslag tegen van Brandon Rijnbergen, maar ook zij bleven achter. In de derde liet Quick opnieuw lopers achter op het tweede en derde honk. In die slagbeurt kregen Bas Wiers (met één uit) en Taylor Clemensia (met twee uit) beiden vier wijd en schoven op na een doorgeschoten bal, waarna Gonesh afsloot met zijn vijfde strikeout.

Met een 1-0 achterstand scoorde Quick twee onverdiende punten op Gonesh in de 1e4. Met twee uit kreeg Brandon Rijnbergen vier wijd en stal het tweede honk, waarna hij opschoof toen Mees Robberse na een fout op het honk kwam. Even later scoorde Rijnbergen de gelijkmaker op een wilde worp en scoorde Robbers het leidende punt na een honkslag van Arthur Lugtmeijer, die zelf achterbleef op het tweede honk.

Quick voegde twee punten toe in de vijfde op nieuwe pitcher Gedryon Basilia. Met één uit werd Rachid Engelhardt geraakt door een worp, waarna hij scoorde toen Taylor Clemensia volgde met een homerun.

De Amersfoortse ploeg verhoogde de voorsprong naar 6-1 voor nog eens twee punten te scoren in de zesde. Kai Berkel kwam na een fout op het honk en met één uit werd Mees Robberse geraakt door een worp. Beiden scoorden op een hiernavolgende tweehonkslag van Arthur Lugtmeijer.

Met een 6-1 achterstand stond Storks in de 2e6 tegenover nieuwe pitcher Johannes Veroen Garcia. De thuisploeg draaide het duel toen om, want men kwam tot een 9-run rally! Zeven van de punten werd gescoord met twee uit.

De lange slagbeurt begon met vier wijd voor Joran Berkhout en Sheadion Jamanika. De twee voerden een double-steal uit en Berkhout scoorde op een hieropvolgende fout. Volgende slagman Darren Winklaar werd geraakt door een worp en Veroen volgde met een strikeout. Raibiëntly Mercalina leverde hierna een puntscorende honkslag af en Storks kreeg de honken vol na vier wijd voor Kelvin Knape. Na een nieuwe strikeout scoorden de drie lopers allemaal op een 'baseclearing double' van Jeandre Jacopucci, die er een 6-6 stand van maakte. Nadat volgende slagman Joel Hernandez vier wijd had gekregen werd Jasper Popken ingezet als nieuwe werper voor Quick. Hij werd begroet met een RBI-single van Brendly Martina en kreeg daarna een 2-run double tegen van Joran Berkhout, die zelf scoorde toen Sheadion Jamanika op het honk kwam na een fout en dat leverde Storks een 10-6 voorsprong op.

...Taylor Clemensia...
...4x 4 wijd, 2-run homerun...
(© Foto: Robert Bos)
In de 1e7 pakte Quick een punt terug op nieuwe pitcher Obed Hernandez. Hij kreeg de honken snel vol toen Taylor Clemensia begon met vier wijd en Rowan van Hoek en Pascal Zegwaard beiden een honkslag sloegen. Nadat Clemensia had gescoord op een opofferingsslag van Kai Berkel kreeg Quick de honken opnieuw vol na vier wijd voor Brandon Rijnbergen. Maar de drie lopers bleven achter, want de volgende twee slagmensen werden uitgevangen.

Storks was nog niet klaar met het scoren van punten. In de 2e7 kwam de thuisploeg weer tot een rally en scoorde dit keer vijf punten op Popken. De eerste vijf slagmensen bereikten allemaal het honk. Lead-off hitter Roy Winkel werd geraakt door een worp. Hij stal het tweede honk, waarna hij scoorde op een honkslag van Raibiëntly Mercalina, die eveneens het tweede honk stal. Volgende slagman Kelin Knape kreeg vier wijd. Na een double-steal scoorden Mercalina en Knape beiden op een honkslag van Jezreel Pereira. Hierna sloeg ook Jeandre Jacopucci een honkslag en met één uit raakten de honken vol doordat Brendly Martina na een fout op het honk kwam. Nog eens twee punten werden toegevoegd op een infield-hit van Joran Berkhout en een opofferingsslag van Sheadion Jamanika. En dat voerde de voorsprong op naar 15-7.

Joran Berkhout bereikte vijfmaal het honk voor Storks, waarvan tweemaal via vier wijd. Hij sloeg een éénhonkslag, een tweehonkslag, scoorde tweemaal en sloeg er drie binnen. Sinds zijn debuut in 2016 speelde de outfielder voor verschillende teams. Hij debuteerde in 2016 bij Hoofddorp Pioniers, waarna hij in 2017 niet in de hoogste afdeling uitkwam. Het volgende seizoen begon hij bij Storks, maar tijdens de competitie verhuisde hij naar Quick Amersfoort voor wie hij ook uitkwam in 2019. In 2020 startte Berkhout het seizoen bij Neptunus, maar keerde na een paar weken weer terug naar Quick Amersfoort. Dit jaar is hij weer terug bij Storks.

Quick Amersfoort scoorde weer een punt in de 1e8 op nieuwe pitcher Darryl Jamoena, maar liet de honken weer vol achter. Brian Biezen begon met een driehonkslag en scoorde na een doorgeschoten bal. Bas Wiers kreeg hierna vier wijd, maar een dubbelspel volgde. Jamoena gooide vervolgens vier wijd op Taylor Clemensia, Rowan van Hoek en Pascal Zegwaard. De inning eindigde toen Van Hoek gedwongen werd uitgeschakeld op het derde honk op een grounder van Kai Berkel.

In de negende scoorde Quick hun laatste punt, maar liet in de derde slagbeurt op rij drie lopers achter. Nieuwe pitcher Yerson Rosalina gooide vier wijd op lead-off hitter Mees Robberse. Hij schoof op na een wilde worp, waarna hij scoorde op een one-out single van Brian Biezen. Hierna kreeg Bas Wiers voor de vierde keer vier wijd en met twee uit kreeg Quick de honken vol toen ook Taylor Clemensia (eveneens zijn vierde keer) en Rowan van Hoek een vrije loop kregen. De inning en de wedstrijd eindigden daarna met een strikeout.

(24 april)


...André Ficken en Edwin Louisa waren de umpires in het duel van vandaag...

...Jayden Gonesh en Jhan Rifaela waren de startende werpers voor Storks en Quick Amersfoort...

...Links: Brian Biezen steelt 2e honk in 1e inning; Korte stop Raibiëntly Mercalina wil dat voorkomen...
...Rechts: Brendly Martina draait voor een stootslag voor Storks in de eerste inning...

...Gedryon Basilia, Obed Hernandez, Darryl Jamoena en Yerson Rosalina gooiden in relief voor Storks...

...Links: Storks Hoofd Coach Eugene Henson schreeuwt instructies...
...Rechts: Storks 1B Joran Berkhout maakt een fraaie play en schakelt Brian Biezen uit in de 4e inning...

...Johannes Veroen Garcia, Jasper Popken en Taylor Clemensia gooiden in relief voor Quick Amersfoort...

...Kai Berkel, Mees Robberse en Bas Wiers in het slagperk voor Quick Amersfoort...

...Links: Quick-loper Arthur Lugtmeijer en Storks-korte stop Raibiëntly Mercalina hebben plezier in de 6e inning...
...Vorig jaar waren ze teamgenoot van elkaar toen ze speelden voor HCAW...
...Rechts: Jeandre Jacopucci slaat een 3-run double voor Storks in de 6e inning en zorgt voor een gelijke stand...

...Roy Winkel, Raibiëntly Mercalina en Darren Winklaar aan slag voor Storks...
(© Alle Foto's: Robert Bos)


Silicon Storks - Quick Amersfoort 15-10 (8½ inn.)
123456789RHE
Quick Amersfoort000222112-1083
Silicon Storks10000950X-15123
pitchers Quick Amersfoortinn.SOBBHRER
Jhan Rifaela534411

Johannes Veroen Garcia, L (0-1)0.224277

Jasper Popken1.121675

Taylor Clemensia111---

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Jayden Gonesh46522-

Gedryon Basilia, W (1-0)2-1243

Obed Hernandez1-2211

Darryl Jamoena1-4111

Yerson Rosalina124122

Homerun: Quick: Taylor Clemensia (1)(5e,2-run,1 uit,op Basilia).
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-André Ficken, 1B-Edwin Louisa.
Scorer-Wil Visser (Quick Amersfoort).
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Sportpark 'Kijkduin', Den Haag.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 12° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 24 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 57%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.