Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Quick Amersfoort wint op rally; Voegt twee nieuwe werpers toe
English

AMERSFOORT - Quick Amersfoort stond halverwege de zesde inning met 7-5 achter, maar kwam toen tot een rally van zes punten om met 11-7 te winnen tegen Silicon Storks op zondag (25 april). Op zaterdag draaide Storks een achterstand om in een 15-10 overwinning.

Met het duel van vandaag sloten Quick Amersfoort en Storks hun oefenseizoen af. Aanstaande donderdag gaat de reguliere competitie in de Hoofdklasse van start. Quick Amersfoort opent het nieuwe seizoen met een 3-game series tegen DSS/Kinheim en speelt een thuiswedstrijd op donderdag en zondag en op zaterdag in Haarlem. Storks begint tegen Curaçao Neptunus ook met thuiswedstrijden op donderdag en zondag. Het duel op donderdagavond wordt gespeeld op het veld van Neptunus in Rotterdam, waar ook zaterdag wordt gespeeld.

...Jakob Syrén als pitcher voor Twins Oosterhout in 2018...
(© Foto: Robert Bos)
De afgelopen week voegde Quick Amersfoort twee nieuwe werpers aan het roster toe. Linkshander Maverich Lourens debuteerde in het duel van vandaag en de Zweedse rechtshander Jakob Syrén arriveerde vandaag en zal tijdens de Opening Series bij de ploeg zijn.

Syrén is geen vreemde in het Nederlandse honkbal, want hij gooide voor Twins Oosterhout in de Hoofdklasse in 2018. Hij gooide toen in 17 wedstrijden, allemaal in relief, en was 1-1 met één save en een 2.74 ERA en 21 strikeouts in 23 innings. Na in Nederland te hebben gegooid speelde Syrén voor Solingen Alligators in Duitsland in het seizoen 2019. Vorig jaar keerde hij terug in de Zweedse competitie en speelde toen voor Rättvik Butchers. Eerder dit jaar werd aangekondigd dat Syrén dit seizoen in Zweden zou uitkomen voor Leksand Lumberjacks, maar in plaats daarvan maakt hij zijn rentree op een Nederlandse werpheuvel.

Lourens, die eerder in de week arriveerde, is geen familie van Quick-spelers Emeron Lourens (3B) en Temesh Lourens (RHP). Maverich Lourens gooide voor Groot Kwartier Stars op Curaçao. In 2017 kwam hij uit voor het team van Curaçao dat toen deelnam aan het World Port Tournament in Rotterdam. In de wedstrijd van vandaag gooide Lourens twee innings in relief voor Quick en werd de winnende werper.

Storks opende de score in Amersfoort in de 1e2 op starter Jan-Willem Geerts. De rechtshander kreeg drie nullen op rij in de eerste inning, maar in de tweede kreeg hij een lead-off double tegen van Sheadion Jamanika, die na een wilde worp opschoof naar het derde honk. Met één uit kreeg Yurdion Martie vier wijd. Jamanika scoorde vervolgens het eerste punt in een double-steal situatie. Even later stal Martie ook het derde honk en scoorde daarna op een doorgeschoten bal.

Storks voegde twee onverdiende punten toe in de 1e3. Met één uit bereikte Brendly Martina het derde honk op een foute aangooi, waarna hij scoorde op een hiernavolgende honkslag van Stephen Henson. Joran Berkhout sloeg hierna ook een honkslag, maar Henson werd op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren. Op de aangooi schoof Berkhout op naar het tweede honk, waarna hij scoorde toen een klap van Sheadion Jamanika eindigde in een vangfout.

Quick Amersfoort pakte een punt terug in de 2e3 op starter Twan Naessens, die in de voorgaande slagbeurt driemaal drie slag had gegooid. In de derde gooide de rechtshander vier wijd op lead-off hitter Mees Robberse, die het tweede honk stal, opschoof op een grounder van Bas Wiers en scoorde op een 2-out double van Rachid Engelhardt.

Storks nam wat meer afstand door weer tweemaal te scoren in de 1e4. Yurdion Martie begon met een honkslag en scoorde op een one-out double van Ibrahin Redan, die ook een tweehonkslag had geslagen in de tweede, maar toen achterbleef. Dit keer bereikte hij het derde honk op een infield-hit van Darren Winklaar en scoorde op een opofferingsslag van Joel Hernandez om er een 6-1 stand van te maken.

Quick bracht de achterstand terug naar 6-5 door vier punten te scoren in de 2e4. Met één uit sloegen Amar van Zwieten en Kai Berkel allebei een honkslag en zorgden voor lopers op het eerste en derde honk. De honken raakten vol na vier wijd voor Pascal Zegwaard. Een punt werd daarna gescoord op een honkslag van Mees Robberse en toen daarn een foute aangooi richting derde honk op volgde konden ook Berkel en Zegwaard tot scoren komen. Robberse scoorde even later zelf het vierde punt na een wilde worp. Volgende slagman Brian Biezen kreeg vier wijd, waarna een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Bas Wiers. In een double-steal poging werd Biezen op het derde honk uitgeschakeld, terwijl Wiers het tweede honk bereikte. Toen volgende slagman Rachid Engelhardt vier wijd kreeg werd Jiairo Samboe ingezet als nieuwe werper voor Storks. Hij kreeg een inning-afsluitende vangbal, maar Storks stond nu met slechts één punt voor.

In de 1e5 nam Maverich Lourens de pitching bij Quick over. De linkshander gooide vier wijd op lead-off hitter Stephen Henson, maar die ging uit bij stelen. Lourens volgde met een strikeout, waarna een grounder de slagbeurt eindigde. Quick werd in hun vijfde beurt op rij uitgeschakeld door Jiairo Samboe.

In de zesde scoorde Storks weer een punt. Met één uit gooide Lourens vier wijd op Yurdion Martie, die daarna opschoof op een 2-out single van Ibrahin Redan (die 3-uit-4 sloeg) en scoorde op een honkslag van Darren Winklaar.

In de 2e6 draaide Quick Amersfoort de wedstrijd om met een 6-run rally. Nieuwe pitcher Gabriel Statia kreeg de honken snel vol toen Pascal Zegwaard opende met een infield-hit en Mees Robberse en Brian Biezen beiden vier wijd kregen. Bas Wiers volgde met een puntscorende honkslag, waarna Quick een 9-7 voorsprong nam met één uit toen Taylor Clemensia een 'baseclearing, 3-run double' sloeg. Hierna leverde Rowan van Hoek een puntscorende honkslag af, waarna Quick de honken opnieuw vol kreeg na vier wijd voor Amar van Zwieten en pinch-hitter Brandon Rijnbergen. Statia volgde met drie slag, maar het zesde punt in de inning werd daarna gescoord na een fout op een klap van Mees Robberse. Drie lopers bleven achter toen een grounder de productieve slagbeurt afsloot.

Met Quick Amersfoort nu op een 11-7 voorsprong bleven de laatste drie innings puntloos. In deze drie beurten liet Storks twee lopers achter op het derde honk op Stijn Bruins Slot. Quick liet twee lopers achter op het tweede honk in hun laatste twee beurten.

(25 april)


Quick Amersfoort - Silicon Storks 11-7 (8½ inn.)
123456789RHE
Silicon Storks022201000-7116
Quick Amersfoort00140600X-1192
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Twan Naessens3.135554

Jiairo Samboe, H (1)1.1-----

Gabriel Statia, BS (1), L (0-1)123365

Kevin van Veen2111--

pitchers Quick Amersfoortinn.SOBBHRER
Jan-Willem Geerts421754

Maverich Lourens, W (1-0)232211

Stijn Bruins Slot, SV (1)3--2--

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-John Beltman.
Scorer-Wil Visser (Quick Amersfoort).
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 12° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 46%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.