Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Caribes wint vierde duel vs. Cardenales voor 'sweep' en winst Venezolaanse Finale
English

MARACAY (Venezuela) - Caribes de Azoátegui stond tweemaal achter, zag een voorsprong driemaal ongedaan gemaakt worden, maar scoorde het beslissende piunt in de tiende inning om met 8-7 te winnen op dinsdag (26 januari) tegen Cardenales de Lara in Game 4, completeerde daarmee een 'sweep' en won de best-of-seven Kampioensfinale van de Liga Venezolana de Béisbol Profesional (LVBP). Caribes opende de reeks op vrijdag met een 4-0 winst, won daarna met 1-0 op zaterdag en met 9-6 op zondag om een 3-0 voorsprong te nemen tegen de titeverdediger. Vanwege corona-maatregelen verbleven de teams in een 'bubble' en werden alle wedstrijden gespeeld in Estadio José Pérez Colmenares in Maracay, het thuisveld van Tigres de Aragua. Voor Caribes was dit de vierde titel en de eerste sinds het seizoen 2017-2018. Als kampioen zal Caribes Venezuela nu vertegenwoordigen in de Serie del Carbe, die op 31 januari begint in Mazatlán (México).

Caribes, dat dit jaar het 30-jarig bestaan viert, kwam tot 16 honkslagen in de vierde wedstrijd op zeven pitchers. Drie daarvan werd genoteerd door Niuman Romero en Willians Astudillo. Romero sloeg ook drie punten binnen, net als Oswaldo Arcia. Cardenales kwam tot elf honkslagen op tien verschillende pitchers.

Cardenales had een prima start, want de ploeg scoorde driemaal in de eerste helft van de eerste inning op starter Wilfredo Ledezma. Ildemaro Vargas en Jecksson Flores begonnen met vier wijd. Met één uit homerde Carlos Rivero en bezorgde Cardenales daarmee een snelle voorsprong.

Caribes antwoordde met twee punten in hun eerste slagbeurt op Nestor Molina. Met twee uit sloegen Ali Castillo en Willians Astudillo een honkslag. Cardenales stelde via een 'challenge' dat de bal loper Castillo had geraakt, maar dat werd niet bevestigd. Beide lopers scoorden toen Oswaldo Arcia volgde met een tweehonkslag.

In de eerste helft van de tweede inning kreeg Cardenales de honken vol met twee uit, maar de slagbeurt eindigde met een strikeout. De ploeg maakte een dubbelspel in de 2e2.

Cardenales kreeg een kans wat afstand te nemen in de derde inning. Met één uit werd Jaison Vilera de derde werper voor Caribes. Hij kreeg een driehonkslag tegen van Osman Marval, waarna vier wijd volgde voor René Reyes, maar zij bleven achter.

Caribes scoorde daarna tweemaal in de 2e3 om een 4-3 voorsprong te nemen. Met één uit sloeg Rafael Ortega een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde na een foute aangooi, waarna hij de gelijkmaker scoorde op een honkslag van Ali Castillo. De laatste kwam in scoringspositie na een grounder en scoorde op een honkslag van Oswaldo Arcia om Caribes op voorsprong te zetten.

De voorsprong was van korte duur, want Cardenales kwam langszij in de vijfde toen Orman Marval een honkslag sloeg met één uit en scoorde op een 2-out double van René Reyes.

Nadat Cardenales drie lopers had achtergelaten in de 1e6 hernam Caribes de leiding in hun zesde beurt. Willians Astudillo opende met een honkslag, schoof op na een honkslag van Tomas Telis en scoorde op een honkslag van Luis Sardiñas om de thuisploeg met 5-4 de leiding te bezorgen. Sardiñas werd gekozen tot Meest Waardevolle Speler van de Finale.

Cardenales kwam weer terug in de 1e7 door tweemaal te scoren en een 6-5 voorsprong te nemen. José Tabata begon met een honkslag op Ivan Medina, die vervolgens werd afgelost door Henry Martínez. Die kreeg de honken vol na vier wijd voor René Reyes en Josmar Cordero. Pinch-hitter Yonathan Mendoza kreeg eveneens vier wijd en dat bracht de gelijkmaker binnen en leidde tot de volgende werperswissel. Jean Toledo nam het over. Hij zag Ildemaro Vargas in een dubbelspel slaan, maar dat stelde ook Reyes in de gelegenheid het leidende punt te scoren.

In de 2e7 kreeg Caribes de honken vol met één uit, maar een dubbelspel eindigde de slagbeurt.

Caribes nam voor de derde keer de leiding in de 2e8. Met één uit werd Ricardo Gomez de nieuwe pitcher voor Cardenales. Hij gooide vier wijd op Luis Sardiñas en kreeg een honkslag tegen van pinch-hitter Balbino Fuenmayor, waarna de honken vol kwamen te staan nadat ook Jesús Sucre een honkslag sloeg. Twee punten werden gescoord toen Niuman Romero volgde met een honkslag. En dat bracht de stand op 7-6 in het voordeel van Caribes.

Maar in de 1e9 kwam Cardenales weer langszij. Ildemaro Vargas begon met een tweehonkslag en dat bracht nieuwe pitcher Lester Oliveros in het duel. Vargas bereikte het derde honk na een opofferingsstootslag en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Gorkys Hernández.

Doordat Caribes een loper achterliet op het eerste honk in de 2e9 volgde een verlenging.

In de 1e10 begon René Reyes voor Cardenales met vier wijd, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel.

Met één uit in de 2e10 nam Vicente Campos de Vaqueros-pitching over. Met twee uit kreeg hij een honkslag tegen van Jesús Sucre. Zijn pinch-runner Cristhian Pedroza scoorde even later het winnende punt op een 'walk-off single' van Niuman Romero.

(26 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.