Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 februari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Granma wint opnieuw en bereikt Cubaanse Kampioensfinale
English

SANCTI SPÍRITUS (Cuba) - Alazanes de Granma boekte op zaterdagmiddag (27 februari) opnieuw een ruime overwinning en won met 13-3 in acht innings tegen Vegueros de Pinar del Río in Game 6 van de best-of-seven Halve Finale van de 60e editie van de Cubaanse Serie Nacional de Béisbol. Met de winst won Granma de reeks en plaatste zich voor de Kampioensfinale.

Granma won de opener op zaterdag met 9-2. De volgende dag stond Pinar del Río met 3-2 achter, maar scoorde daarna elf punten in de zevende en achtste inning samen om tot een mercy-rule 13-3 overwinning in acht innings te komen. Op dinsdag kwam Granma tot een ruime, 7-inning, mercy-rule, 12-1 overwinning om de leiding te hernemen. Pinar del Río kwam woensdag weer op gelijke hoogte door met 5-3 te winnen, maar Granma nam de leiding voor de derde keer op donderdag via een 12-4 overwinning.

Granma moet nu minimaal twee weken wachten om te weten wie de ploeg tegenover zich zal krijgen in de best-of-seven Finale. Regerend kampioen Cocodrilos de Matanzas bereikte ook de Halve Finale na het completeren van een 'sweep' op dinsdag 16 februari. Zij moeten wachten op de afsluiting van de uitgestelde laatste Kwartfinale om te weten wie hun tegenstander wordt. In deze Kwartfinale speelt Avispas de Santiago de Cuba tegen Leñadores de Las Tunas. Santiago de Cuba opende met een 7-4 overwinning op 26 januari, maar hierna werd de reeks stilgelegd, vanwege een aantal positieve gevallen van het coronavirus in het team van Santiago de Cuba. De series wordt op zondag 28 februari hervat.Granma vs. Pinar del Río

Pinar del Río nam een vroege voorsprong door tweemaal te scoren in de eerste helft van de eerste inning op startende pitcher Carlos René Santana Santiesteban. De linkshander raakte lead-off hitter Juan Carlos Arencibia Echeverria met een worp, waarna een infield-hit volgde van Reinaldo Lazaga Hernández. Even later voerden de twee lopers een double-steal uit. Met één uit werd een gedwongen loop gecreëerd via opzettelijk vier wijd voor William Saavedra Valdés. Het eerste punt werd gescoord toen Santana vier wijd gooide op volgende slagman Pedro Luis Rodríguez Candano. Met de honken nog altijd vol werd Yaser Julio González Castro ingezet op het derde honk als pinch-runner voor Lazaga, die zichzelf had geblesseerd tijdens zijn sliding toen hij het tweede honk stal. González scoorde op een 'force play-grounder' van Luis Pablo Acosta Martínez. Een andere 'force play-grounder' eindigde de slagbeurt en dus bleven er twee lopers achter.

Santana had geen problemen in de 1e2. Hij werd vervolgens door zijn teamgenoten voorzien van vier punten in de 2e2 op starter Vladimir Baños Chacón. Iván Prieto González begon met een honkslag en stal het tweede honk terwijl volgende slagman Miguel Antonio González Puente drie slag kreeg. Hierna was er vier wijd voor Guillermo García García en volgde Yulián Rafael Milán Santos met een puntscorende honkslag. Met lopers op het eerste en derde honk leverde ook Alexquemer Sánchez Sánchez een honkslag af en dat maakte er een 2-2 stand van. Baños schakelde de volgende slagman met drie slag uit, maar met twee uit sloeg ook Osvaldo Abreu Martínez een honkslag. Doordat zijn klap werd gevolgd door een fout in het outfield was Milán in staat het leidende punt te scoren om Granma op voorsprong te zetten. Met lopers op het eerste en tweede honk nam Dariel Fernández Bass de pitching over voor Pinar del Río, maar hij werd begroet met een RBI-single van Raico Santos Almeida, die de stand op 4-2 bracht.

Granma voegde weer een punt toe met één uit in de 2e4 toen Alexquemer Sánchez Sánchez de bal diep het linksveld in sloeg voor een homerun.

In de derde tot en met vijfde inning kreeg Granma-starter Santana slechts één honkloper. Hij zorgde voor drie opeenvolgende nullen (twee strikeouts) in de derde, waarna hij een lead-off double moest toestaan van Luis Pablo Acosta Martínez in de vierde, maar de volgende drie slagmensen werden uitgeschakeld. In de vijfde waren er weer drie nullen op rij.

Pinar del Río slaagde er daarna in weer tot scoren te komen in de 1e6. Met één uit sloeg Pedro Luis Rodríguez Candano een honkslag en bereikte het derde honk toen ook Luis Pablo Acosta Martínez een honkslag sloeg. De laatste probeerde van zijn klap een tweehonkslag te maken, maar werd bij het tweede honk uitgetikt. Hierna volgde Reinier León Rodríguez met een tweehonkslag en dat verkleinde de achterstand naar 5-3. Dat eindigde de middag op de heuvel voor Santana, want hij werd afgelost door César García Rondón. Hij sloot af met een strikeout.

In de 2e6 nam Granma meer afstand dankzij een 5-run rally. Met één uit gooide reliever Yoandy Cruz Melendez vier wijd op Guillermo García García, die daarna in scoringspositie kwam na een doorgeschoten bal. Cruz kreeg de honken vol toen hij vier wijd gooide op Yulián Rafael Milán Santos en Alexquemer Sánchez Sánchez raakte met een worp. Een punt werd gescoord toen Cruz ook vier wijd gooide op Roel Santos Martínez, wat leidde tot een volgende werperswissel. Isbel Hernández Castillo nam het over, maar hij raakte volgende slagman Osvaldo Abreu Sánchez met een worp wat Granma het volgende punt opleverde. Even later scoorde Sánchez het derde punt in de slagbeurt na een wilde worp. Raico Santos Almeida volgde met een honkslag die nog eens twee punten binnenbracht en de stand opvoerde naar 10-3. Met Santos op het eerste honk werd Reilandy González Moreno de nieuwe pitcher. Hij zag Carlos Benítez Pérez in een inning-afsluitend dubbelspel slaan, maar Granma had nu een comfortabele voorsprong.

In de 1e7 kreeg César García Rondón drie nullen op rij, waarna Granma dicht bij een mercy-rule winst kwam in de 2e7. Iván Prieto González opende met een tweehonkslag en met één uit homerde Guillermo García García om er een 12-3 stand van te maken. Maar twee line outs volgden en dus ging de wedstrijd verder.

Het verschil van tien punten werd daarna alsnog bereikt in de volgende inning. Reliever Branlis Rodríguez Martínez kreeg een lead-off double tegen van Roel Santos Martínez, die de 1e8 had afgesloten met een fraaie 'running catch' in het midveld. Hierna kreeg Osvaldo Abreu Sánchez vier wijd, maar hij werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Raico Santos Almeida. Dat bracht de andere Santos naar het derde honk en hij scoorde Granma's 13e punt op een 'walk-off sacrifice fly' van Carlos Benítez Pérez.

(27 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.