Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Duitse Bundesliga: Heidenheim nog ongeslagen; Eerste verlies voor Regensburg en Stuttgart
English

HAAR / HEIDENHEIM AN DER BRENZ / REGENSBURG / STUTTGART / ULM (Duitsland) - Heidenheim Heideköpfe is nu de enige koploper in de 1.Bundesliga Süd na afgelopen weekeinde beide wedstrijden te hebben gewonnen in de vierde speelronde. De landskampioen wordt op de ranglijst gevolgd door Guggenberger Legionäre en Stuttgart Reds, die allebei hun eerste nederlaag moesten incasseren. Het seizoen in de 1.Bundesliga Nord begint op 8 mei.

Op zaterdag (24 april) boekte Heidenheim twee kleine overwinningen in hun double-header tegen Mannheim Tornados en won met één punt verschil. De Duitse kampioen opende met een 9-8 winst, gevolgd door een 10-9 winst in de tweede wedstrijd. Beide wedstrijden hadden een verlenging nodig.

Regensburg Legionäre kwam tot een 10-0 shutout tegen München-Haar Disciples op vrijdagavond (23 april), waarna de volgende dag de eerste nederlaag volgde met een 5-4 stand.

Stuttgart Reds verloor met 3-1 van Mainz Athletics in hun eerste wedstrijd van een double-header op zaterdag en dat was het eerste verlies van het jaar. In de tweede wedstrijd won Stuttgart met 10-8.

Tübingen Hawks won tweemaal van IT sure Falcons Ulm, 16-15 en 12-9 in een double-header op zaterdag.

(24 april)Op eigen veld verzuimde Heidenheim Heideköpfe tweemaal een voorsprong vast te houden in de openingswedstrijd tegen Mannheim Tornados. De ploeg stond met 2-0 voor na drie innings, maar Mannheim kwam langszij. Heidenheim leidde daarna met 4-2 na zes slagbeurten, maar dit keer antwoordde Mannheim met drie punten. Heidenheim maakte er een 5-5 stand van in de achtste dankzij vier wijd met volle honken voor Simon Gühring.

...Ervaren umpire Jens Waider...
...stond achter de plaat in...
...de openingswedstrijd van...
...Heidenheim vs. Mannheim...
(© Foto: Henk Seppen)
De beslissing viel daarna in de elfde inning. In die slagbeurt nam Mannheim een 8-5 voorsprong via homeruns van Andrija Tomic en Juan Martin. Echter, in de 2e11 kwam Heidenheim langszij toen Shawn Larry (4-uit-6) een 3-run homerun sloeg. Even kater won de ploeg op een 'walk-off single' van Yannic Walther.

Mike Bolsenbroek startte de opener voor Heidenheim en gooide 6 2/3 inning. De rechtshander schakelde acht slagmensen met drie slag uit, gooide tweemaal vier wijd en kreeg zeven honkslagen tegen, maar ook de vijf Mannheim-punten. Met een 2-0 voorsprong in de vierde gooide Bolsenbroek vier wijd op Augustin Tissera Grafeuille, waarna hij een 2-run homerun moest incasseren van Marvin Kulinna wat de stand op 2-2 bracht. Heidenheim scoorde tweemaal in de 2e6 op een opofferingsslag van Yannic Walther en een opofferingsstootslag van Konstantin Holl. Maar in de 1e7 scoorde Mannheim driemaal op een 2-run single van Andrija Tomic en een honkslag van Merlin Bendlin. Na deze laatste honkslag nam veteraan rechtshander Enorbel Marquez-Ramirez de pitching over van Bolsenbroek.

In de tweede wedstrijd kwam Mannheim tot 17 honkslagen, waaronder zes van Andrija Tomic, één daarvan een homerun. Heidenheim (dat 14 honkslagen had) stond met 2-0 en 4-3 achter, maar kwam tot een rally van vijf punten in de 2e7. Maar de 8-4 voorsprong was niet genoeg. Mannheim scoorde tweemaal in de achtste en voegde drie runs toe in de negende om een 9-8 voorsprong te nemen. Heidenheim kwam langszij in de 2e9 op een honkslag met volle honken van Simon Gühring. Maar drie lopers bleven achter en dus ging ook dit duel naar een verlenging. In de 1e10 liet Mannheim twee lopers achter op reliever Lou Helmig, die in deze inning driemaal drie slag gooide. In de 2e10 kreeg reliever Juan Martin twee snelle nullen, maar moest daarna een 'walk-off homerun' toestaan aan Shawn Larry, die dit keer 3-uit-5 sloeg. Larry speelt voor Heidenheim sinds 2008.Op eigen veld kwam Guggenberger Legionäre vrijdagavond tot een 10-0 shutout tegen München-Haar Disciples in een 7-inning wedstrijd. De ploeg sloeg twaalf honkslagen, waaronder een 2-run homerun van Eric Harms.

Christian Pedrol domineerde op de heuvel, had twaalf strikeouts en stond maar één honkslag toe in de zes innings die hij gooide. James Larsen gooide de zevende inning en stond nog één honkslag toe.

Met een 7-0 voorsprong bereikte de thuisploeg het verschil van tien punten in de 2e7 na een tweehonkslag van Harms, een grounder van Paul Wittmann en een honkslag van Jonathan Heimler.

De volgende dag verloor de ploeg uit Regensburg met 5-4 in een uitwedstrijd in Haar. Met een 4-1 achterstand kwam Legionäre langszij in de 1e7, dankzij honkslagen van Alexander Schmidt en Lukas Jahn. Disciples hernam daarna de leiding in de 2e8. Daniel Patrice, Enzo Muschik en Simon Lechner (stootslag) begonnen allemaal met een honkslag en zorgden voor volle honken. Muschik werd hierna gedwongen uitgeschakeld op het derde honk op een grounder van Klaus Nicolici, maar hierdoor kon Patrice scoren. In de 2e9 liet Regensburg een loper achter op het tweede honk....Max Boldt sloeg vijf punten...
...binnen voor Mainz in Game 2...
(© Foto: Henk Seppen)
De eerste wedstrijd tussen Stuttgart Reds en Mainz Athletics op zaterdag bleef in de eerste vijf innings puntloos. Mainz scoorde daarna tweemaal in de zesde en voegde een punt toe in de zevende om Stuttgart met 3-1 de eerste nederlaag toe te dienen. Winnende werper Tim Stahlmann gooide het hele duel en stond maar drie honkslagen toe. Billy Germaine zorgde voor het enige Stuttgart-punt toen hij homerde in de zesde inning.

In de tweede wedstrijd nam Stuttgart een snelle voorsprong met het scoren van vier punten in de tweede inning en daarna nog eens drie in de vierde. Met een 7-2 achterstand kwam Mainz vanaf de zesde inning terug en stond slechts met 8-6 achter na zeven slagbeurten. Stuttgart voegde daarna twee 'insurance runs' toe in de achtste en dat was nodig, want Mainz scoorde ook tweemaal in de negende toen Max Boldt (vijf RBI's) een 2-run homerun sloeg. En won Stuttgart met 10-8.Het openinsgduel van Tübingen Hawks tegen IT sure Falcons Ulm had veel punten en honkslagen. Tübingen sloeg 16 honkslagen en Falcons had er 13 in de 16-15 winst voor de bezoekende Hawks. Efthimios Flüge en Lukas Antoniuk sloegen beiden twee homerun voor Falcons, Thomas Geiger eenmaal.

Met een 6-0 achterstand kwam Falcons tot een rally van zeven punten in de tweede inning. Hawks scoorde daarna vijfmaal in de vierde, maar de thuisploeg antwoordde met vier runs. Dat maakte er een 14-11 voorsprong van voor Falcons na vier slagbeurten. Tübingen stond met 15-12 achter na zeven innings, maar kwam langszij in de achtste en scoorde het beslissende punt in de 1e9 op een opofferingslag van Amando Dossow.

In de tweede wedstrijd had Tübingen een rally van vijf punten in de derde en stond comfortabel met 9-1 voor na vier innings. Falcons kwam daarna terug, scoorde eenmaal en had een 5-run rally in de zevende. Met een 9-7 voorsprong voegde Tübingen nog eens drie punten toe in de 1e9. Falcons scoorde nog tweemaal in de 2e9, maar stond voor de tweede keer met lege handen, dit keer een 12-9 verlies.

In het tweede duel sloeg Tübingen 15 honkslagen, waaronder vier van Hannes Stolz, die ook homerde. Efthimios Flüge sloeg 4-uit-5 voor Falcons met een homerun.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.