Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Ibaraki Astro Planets)

Twins Oosterhout voegt twee Japanse werpers aan roster toe
English

OOSTERHOUT - Een paar dagen voor het begin van het nieuwe seizoen heeft Twins Oosterhout twee Japanse werpers aan het actieve roster toegevoegd.

Vorige week arriveerden rechtshandige werpers Taisei Nakamura en Shunta Oba in Oosterhout, maar volgens de maatregelen en protocollen tegen het coronavirus (COVID-19), moest het tweetal na aankomst eerst een aantal dagen in quarantaine. Nu deze periode is afgesloten zijn de twee werpers toegevoegd aan het roster en zijn beiden gerechtigd deel te nemen aan de komende Opening 3-Game Series tegen HCAW. Nakamura is de aangekondigde startende werper voor de tweede wedstrijd op zaterdag op eigen veld in Oosterhout.

...Taisei Nakamura (links) en Shunta Oba...
(© Foto's: Ibaraki Astro Planets)
De 20-jarige Nakamura en 23-jarige Oba gooien beiden voor Ibaraki Astro Planets in de onafhankelijke professionele Route Inn Baseball Challenge League (Bēsubōru Charenji Rīgu) in Japan. Deze League heeft twee divisies met elk vijf teams. Alle teams spelen 72 wedstrijden in een seizoen dat begint in april en eindigt in oktober. Met de Shikoku Island League Plus (Shikoku Airando Rīgu purasu) vormt de Baseball Challenge League de Japan Independent Baseball League Organization.

Ibaraki Astro Planets werd opgericht in 2017 en speelt in de Future-East Division van de Baseball Challenge League. De ploeg speelt de thuiswedstrijden op het Kanakubo Sports Park in Ibaraki in de Ibaraki Prefectuur die ten noorden ligt van Chiba Prefectuur, dat in de buurt van Tokyo ligt. Vorig jaar, als controle-maatregel tegen het coronavirus, werd de League in drie divisies verdeeld.

Eerder deze maand maakte Twins Oosterhout bekend dat het tot een samenwerkings-overeenkomst is gekomen met Ibaraki Astro Planets. De overeenkomst is voor een onbeperkte periode en omvat ook de uitwisseling van spelers.

Oba, die de team-captain is van Ibaraki, zal tot eind mei voor Twins uitkomen, Nakamura zal het hele seizoen inzetbaar zijn voor de ploeg.

(28 april)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.