Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS/Kinheim boekt ruime winst vs. Quick Amersfoort in seizoen-opener
English

AMERSFOORT - DSS/Kinheim opende het seizoen 2021 met een 9-3 overwinning tegen Quick Amersfoort op vrijdagavond (30 april). De Haarlemse ploeg nam een vroege voorsprong in de eerste inning en vanaf de derde slagbeurt hield de ploeg de voorsprong vast in het restant van de wedstrijd.

De wedstrijd stond oorspronkelijk op de agenda voor donderdagavond, maar was toen één van de drie wedstrijden die werd afgelast wegens de weersomstandigheden. Op donderdag regende het soms stevig tot in het begin van de middag in verschillende delen van het land. Vanaf 15:00 uur werden wedstrijden in Amsterdam, Bussum en Amersfoort afgelast en opnieuw vastgesteld voor vanavond. In de enige wedstrijd die donderdag gespeeld kon worden kwam Curaçao Neptunus tot een 8-0 shutout tegen Silicon Storks.

De tweede wedstrijd van de 3-game series wordt op zaterdag in Haarlem gespeeld vanaf 14:00 uur. Game 3 wordt op zondag gespeeld in Amersfoort om 14:00 uur.

Het seizoen 2021 zou aanvankelijk beginnen op donderdag 8 april, maar de start werd uitgesteld naar vandaag, vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19).

Het seizoen 2021 is het 100e in de hoogste Nederlandse honkbal-afdeling sinds in 1922 een eerste kleine competitie werd gespeeld. Destijds veroverde Quick Amsterdam de eerste Kampioenstitel. De ploeg die dit jaar de titel pakt is de 99e landskampioen. Vorig jaar, na een ingekort seizoen, stond Amsterdam Pirates met 2-0 voor in de Holland Series tegen Curaçao Neptunus. Vanwege nieuwe en strengere maatregelen tegen het coronavirus eindigde de best-of-seven daarna abrupt en werd niet meer hervat. Besloten werd dat er in 2020 geen kampioen zou zijn. Zodoende is Amsterdam Pirates nog steeds de regerend landskampioen na het veroveren van de titel in 2019 toen de ploeg ook tegenover Neptunus stond in de Holland Series. Pirates werd toen de eerste ploeg in de historie die de laatste vier wedstrijden won na de eerste drie te hebben verloren.

(30 april)De openingswedstrijd tussen Quick Amersfoort en DSS/Kinheim was zeker niet één van de beste. Zo werd er in het duel van vanavond liefst 22 keer vier wijd gegooid, dertien daarvan door vijf Quick-pitchers, de overige door drie DSS/Kinheim-pitchers. Beide startende werpers tekenden voor het grootste deel van deze vrije lopen. Quick-starter Jhan Rifaela gooide zesmaal vier wijd, DSS/Kinheim-starter Jelle Bing gaf er zeven weg.

Maar DSS/Kinheim was ook de meest productieve ploeg en kwam tot 11 honkslagen, waaronder drie van Nick Hofer. Maar de ploeg liet ook 16 lopers op de honken achter.

DSS/Kinheim sloeg snel toe en nam een 2-0 voorsprong in de eerste helft van de eerste inning op linkshander Jhan Rifaela. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Thomas Bos, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Jochem Koedijk. Nadat de twee waren opgeschoven op een opofferingsstooslag, scoorden beiden op een honkslag van Seb Visser.

Quick pakte een punt terug in hun eerste slagbeurt toen Bas Wiers begon met een honkslag en later scoorde op een opofferingsslag van Taylor Clemensia. De thuisploeg kwam langszij in de tweede toen Amar van Zwieten opende met een tweehonkslag en scoorde na een wilde worp.

DSS/Kinheim hernam de leiding door tweemaal te scoren in de 1e3. Seb Visser begon toen met vier wijd en volgende slagman Mick van Vliet (die zijn Hoofdklasse-debuut maakte) werd geraakt door een worp. Beiden scoorden op een 2-out single van Nick Hofer.

Quick verkleinde de achterstand naar 4-3 in de 2e3 toen Bas Wiers vier wijd kreeg en scoorde op een double play-grounder.

Maar vanaf de vierde inning bleef DSS/Kinheim de punten opstapelen om meer afstand te nemen. In de vierde werd een punt gescoord op een opofferingsslag van Seb Visser en in de vijfde zorgde Thomas Bos met een honkslag voor een volgend punt. In de achtste kwam de ploeg tot een rally van nog eens drie punten op de debuterende Maverich Lourens. Met de honken vol werd een punt gescoord na vier wijd voor Wesley van Hemert, waarna Matis Crouwel met één uit een 2-run double toevoegde. Met lopers op het tweede en derde honk en twee uit besloot de Quick-coaching hun pitching te sparen voor de volgende twee wedstrijden. Mees Robberse, die een catcher is, werd ingezet als nieuwe pitcher. Hij kreeg de honken vol, maar sloot af met een strikeout, waarna hij DSS/Kinheim puntloos hield in de negende.

Na te hebben gescoord in de eerste drie innings werd Quick Amersfoort in het restant van het duel puntloos gehouden. In de vijfde inning nam Moreno Vork de pitching over voor DSS/Kinheim en deed prima werk op de heuvel. De rechtshander kreeg slechts twaalf slagmensen tegenover zich in de vier innings die hij gooide. Hij stond maar één slagman tot de honken toe (vier wijd), maar werd daarna gesteund met een dubbelspel.


Quick Amersfoort - DSS/Kinheim 3-9
123456789RHE
DSS/Kinheim202110030-9111
Quick Amersfoort111000000-351
pitchers DSS/Kinheiminn.SOBBHRER
Jelle Bing417332

Moreno Vork, W (1-0)441---

Nick Boxelaar1212--

(Vork winnende werper op basis van Regel 9.17 b)

pitchers Quick Amersfoortinn.SOBBHRER
Jhan Rifaela, L (0-1)3.146555

Jasper Popken2.242211

Rik Jalvingh1-11--

Maverich Lourens0.222233

Mees Robberse1.1221--

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Efrem Silvania, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Henri Bruins Slot.
Scoreboard Operator-Bianca Vrolijk.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-3:16 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Opening Night 2021 Season.
Milan Lammerts, Mick van Vliet, Nick Boxelaar (allen DSS/Kinheim), Rik Jalvingh en Maverich Lourens (beiden Quick Amersfoort) debuteren in de Hoofdklasse.
Bas Wiers (Quick Amersfoort), die vorig seizoen debuteerde in de Top-4 Poule, speelde in zijn eerste reguliere competitie-wedstrijd in de Hoofdklasse.
Wedstrijd was oorspronkelijk vastgesteld voor donderdag 29 april, maar werd toen in de middag afgelast wegens regen en veldcondities en opnieuw vastgesteld voor vanavond.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zwaarbewolkt, 9° C; windrichting noord-noordwest; windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 79%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.