Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Seizoen-opener Amsterdam Pirates vs. Hoofddorp Pioniers opnieuw verregend
English

AMSTERDAM - De openingswedstijd van het seizoen tussen regerend landskampioen L&D Amsterdam Pirates en Hoofddorp Pioniers is op vrijdag (30 april) voor de tweede dag op rij afgelast. De wedstrijd stond oorspronkelijk op de agenda voor donderdagavond, maar was toen één van de drie wedstrijden die werd afgelast wegens de weersomstandigheden. Op donderdag regende het soms stevig tot in het begin van de middag in verschillende delen van het land. Vanaf 15:00 uur werden wedstrijden in Amsterdam, Bussum en Amersfoort afgelast en opnieuw vastgesteld voor vanavond. In de enige wedstrijd die donderdag gespeeld kon worden kwam Curaçao Neptunus tot een 8-0 shutout tegen Silicon Storks.

...Geen wedstrijd vanavond...
(© Foto: Henk Seppen)
Vrijdag was wederom een zwaarbewolkte dag met regen in de ochtend en middag, soms stevig, soms miezerig. Zodoende werd de wedstrijd opnieuw afgelast vanwege de veldcondities en de regen. De wedstrijd is nu opnieuw vastgesteld voor maandagavond 3 mei.

De reeks begint nu op zaterdag in Hoofddorp om 14:00 uur. De volgende wedstrijd wordt op zondag gespeeld in Amsterdam vanaf 14:00 uur en wordt afgesloten op maandagavond (19:30 uur).

Amsterdam Pirates Hoofd Coach Michael Duursma bevestigde dat de aangekondigde rotatie voor de startende werpers niet zal wijzigen. Dat betekent dat RHP Tom de Blok, de geplande starter voor de opener, nu zal gooien op zaterdag, gevolgd door RHP Juan Carlos Sulbaran (zondag) en LHP Nick Veltkamp (maandag).

Hoofddorp Pioniers maakte een wijziging in hun starters, zo bevestigde Pitching Coach Tom van Limburg. LHP Ryan Huntington zal volgens planning beginnen op zaterdag. RHP John Michael Halley, die de starter zou zijn in de opener, begint nu op zondag. En de starter van zondag RHP Lars Broersen begint nu op maandagavond.

Ric Zwanenberg, één van de umpires die voor zowel donderdag als vrijdag was aangesteld, zou zijn debuut maken in de Hoofdklasse. Hij kan nu op zaterdag zijn debuut maken, want dan is hij de 3B Umpire in de wedstrijd tussen Twins Oosterhout en HCAW in Oosterhout.

Het seizoen 2021 zou aanvankelijk beginnen op donderdag 8 april, maar de start werd uitgesteld naar vandaag, vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19).

Het seizoen 2021 is het 100e in de hoogste Nederlandse honkbal-afdeling sinds in 1922 een eerste kleine competitie werd gespeeld. Destijds veroverde Quick Amsterdam de eerste Kampioenstitel. De ploeg die dit jaar de titel pakt is de 99e landskampioen. Vorig jaar, na een ingekort seizoen, stond Amsterdam Pirates met 2-0 voor in de Holland Series tegen Curaçao Neptunus. Vanwege nieuwe en strengere maatregelen tegen het coronavirus eindigde de best-of-seven daarna abrupt en werd niet meer hervat. Besloten werd dat er in 2020 geen kampioen zou zijn. Zodoende is Amsterdam Pirates nog steeds de regerend landskampioen na het veroveren van de titel in 2019 toen de ploeg ook tegenover Neptunus stond in de Holland Series. Pirates werd toen de eerste ploeg in de historie die de laatste vier wedstrijden won na de eerste drie te hebben verloren.

(30 april)


L&D Amsterdam Pirates - Hoofddorp Pioniers afgelast (regen)
123456789RHE
Hoofddorp Pioniers -000
L&D Amsterdam Pirates -000
pitcher Hoofddorp Pioniersinn.SOBBHRER
John Michael Halley (aangekondigde starter)------

pitcher Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Tom de Blok (aangekondigde starter)------

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Aangestelde Umpires: HP-Niek Elshof, 1B-Rob Has, 3B-Ric Zwanenberg.
Aangestelde Official Scorer-Melanie Dijkhuizen.
Aangestelde Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Jolande.
Geplande Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Loek Loevendie Ballpark, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Opening Night 2021 Season.
Wedstrijd in de middag afgelast vanwege regen en veldcondities.
Wedstrijd opnieuw vastgesteld voor maandag 3 mei in Amsterdam om 19:30 uur.
Wedstrijd was oorspronkelijk vastgesteld voor donderdag 29 april, maar werd toen in de middag afgelast wegens regen en veldcondities en opnieuw vastgesteld voor vanavond.
Weersomstandigheden op geplande aanvangstijd (19:30 uur):
Zwaarbewolkt, 8° C; windrichting noord-noordwest; windsnelheid 14 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 85%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.