Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 september 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Holland Series-opener verplaatst van zondag naar zaterdag
English

NIEUWEGEIN - De openingswedstrijd van de Holland Series is verplaatst van komend zondag naar komende zaterdag (2 oktober), vanwege verwachte slechte weersomstandigheden op zondag. De wijziging in de programmering werd bevestigd op donderdag (30 september). Voor het zesde jaar op rij en de zevende keer in de laatste acht jaar ontmoeten regerend kampioen L&D Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus elkaar in de best-of-seven Kampioensfinale.

De afgelopen dagen werd de wisseling van speeldagen al overwogen toen duidelijk werd dat regen werd verwacht voor komende zondag. Hoewel ook regen wordt voorspeld voor vrijdag en zaterdag is besloten de opener in Rotterdam van zondag naar zaterdag te verplaatsen. Diegomar Markwell (Neptunus) en Shairon Martis (Pirates) zijn de aangekondigde startende werpers.

Doordat Neptunus in de reguliere competitie op de eerste plaats eindigde verkreeg de Rotterdamse ploeg het thuisvoordeel in vier wedstrijden.

De Holland Series zou aanvankelijk komende zaterdag beginnen, maar werd een dag uitgesteld (naar zondag) vanwege de deelname van het Nederlands Under-23 Team aan de Under-23 World Cup in Mexico. Zowel Pirates als Neptunus hebben spelers die deel uitmaken van die nationale ploeg.

Game 2 werd daarna vastgesteld voor donderdag 7 oktober, waarna de derde en vierde wedstrijd op het programma staan voor het daarnavolgende weekeinde. Dat blijft ongewijzigd. Indien nodig begint een volgende 3-game series (donderdag, zaterdag, zondag) daarna op donderdag 14 oktober. Het wordt de tiende keer dat Pirates en Neptunus tegen elkaar spelen sinds een best-of reeks werd geïntroduceerd in 1987 om het Kampioenschap te beslissen. Amsterdam Pirates won de allereerste Holland Series in 1987 en won toen de best-of-three (2-1) tegen Neptunus. Pirates kwam daarna tot een 'sweep' tegen Neptunus in drie wedstrijden in de best-of-five 1990. Sinds 2010 is de Holland Series een best-of-seven, wat het daarvoor ook eenmaal is geweest (1989).

De tien Holland Series tussen Pirates en Neptunus is inclusief de Series van vorig jaar, die toen na twee wedstrijden abrupt werd afgebroken vanwege strengere maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19). Pirates won toen beide wedstrijden. Zodoende werd er geen kampioen uitgeroepen voor het seizoen 2020 en dat betekende dat Pirates dit jaar de titelverdediger bleef.

In 2019 won Neptunus de eerste drie wedstrijden, maar daarna schreef Pirates geschiedenis door als eerste ploeg in de historie terug te komen en de laatste vier wedstrijden in winst om te zetten en de titel te pakken. Daarvoor won Neptunus de titel drie jaar op rij (2016-2018) na ook te hebben gewonnen in 2010 en 2014. In 2014 was Pirates één overwinning verwijderd van de titel (3-1), maar verloor daarna de volgende drie wedstrijden.

(30 september)

Live play-by-play
LivestreamsBedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.