Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 augustus 2022
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2022
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2022 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Startende Werpers komende series
English

AMSTERDAM - Aanstaande donderdagavond (4 augustus) begint de laatste 3-game series van de reguliere competitie. De ploeg uit de Top-4 Poule sluiten daarmee dit deel van het seizoen af. De vijf teams uit de Bottom-5 Poule sloten hun reguliere competitie afgelopen zondag af, waarvan twee ploegen dinsdagavond hun door regen onderbroken duel uitspeelden. Op donderdag begint ook de best-of-three Wild Card Qualifier.

Afgelopen zaterdag won Hoofddorp Pioniers nipt met 3-2 van Quick Amersfoort om op de eerste plaats te eindigen in de Bottom-5 Poule. Dezelfde dag won DSS/Kinheim nipt met 6-5 van RCH Memorie Sieraden om beslag te leggen op de tweede plek in deze Poule.

Pioniers eindigde op de eerste plaats doordat het de onderlinge reeksen had gewonnen tegen zowel DSS/Kinheim als RCH in de Bottom-5 Poule en dat was bepalend in geval van een gelijke stand. DSS/Kinheim won hun reeks tegen RCH met 2-1 door de overwinning op zaterdag. Daarmee verzekerden Pioniers en DSS/Kinheim zich allebei op zaterdag van deelname aan de Wild Card Qualifier. Zodoende staat RCH, dat lange tijd de vijfde of zesde plek innam, met lege handen, mede doordat Pioniers sterk terug kwam in dit deel van het seizoen.

Op zondag leidde DSS/Kinheim met 10-3 toen het duel in de 2e3 werd gestaakt wegens regen. De wedstrijd werd dinsdagavond uitgespeeld. Met een overwinning zou DSS/Kinheim gelijk eindigen met Pioniers, maar de laatste won dus de onderlinge reeks. Bij een nederlaag zou DSS/Kinheim gelijk eindigden met RCH, maar zou doorgaan door de winst van hun onderlinge reeks. Nadat het duel dinsdag was hervat kwam RCH terug, maar uiteindelijk won DSS/Kinheim met 11-10. Zoals gezegd resulteerde dit in een gelijke stand tussen Pioniers en DSS/Kinheim, maar de eerste won de onderlinge 3-game series in dit deel van het seizoen (2-1) om op de eerste plaats te eindigen.

En zo spelen Hoofddorp Pioniers en DSS/Kinheim in de best-of-three Wild Card Qualifier, die donderdagavond begint in Hoofddorp.

L&D Amsterdam Pirates is de koploper in de Top-4 Poule. In de komende reeks ontmoet de regerend landskampioen HCAW en is één overwinning verwijderd van plaatsing in de best-of-three Wild Card Top Series. Een gelijke stand tussen Pirates, HCAW en Curaçao Neptunus is ook nog mogelijk. Neptunus speelt tegen Twins Oosterhout, dat is uitgeschakeld voor de eerste twee plaatsen en zal uitkomen in de Wild Card Bottom Series.

De teams op de eerste en tweede plaats ontmoeten elkaar in de best-of-three Wild Card Top Series en zijn ook zeker van deelname aan de Play-Offs. De teams op de derde en vierde plaats gaan naar de best-of-three Wild Card Bottom Series. Deze Wild Card Series staan op de agenda voor 11-18 augustus. In de komende Wild Card Qualifier bepalen Pioniers en DSS/Kinheim tegen wie ze zullen spelen in de best-of-three Wild Card Bottom Series.

De twee teams uit de Wild Card Top Series (of ze de reeks nou winnen of verliezen) ontmoeten vervolgens de winaars van de Wild Card Bottom Series in de best-of-five Play-Offs (18-28 augustus). De winnaars van deze Play-Offs plaatsen zich voor de Holland Series (eerste wedstrijd 15 september). De twee verliezende ploegen uit de Wild Card Bottom Series spelen nog een best-of-five Play-Off (18-28 augustus) om de vijfde en zesde plaats.

RCH Memorie Sieraden, Quick Amersfoort en Silicon Storks, de teams die op de derde, vierde en vijfde plaats eindigden in de Bottom-5 Poule zetten hun seizoen voort in een nieuwe Poule. Zij ontmoeten nu UVV, Twins Oosterhout-2 en Sparks Haarlem, die respectievelijk op de eerste, tweede en derde plaats eindigden in de Top-6 Poule van de Eerste Klasse. De zes ploegen spelen driemaal tegen elkaar en in totaal dus vijftien wedstrijden. Het is echter niet duidelijk waar deze teams voor spelen. Voor aanvang van het seizoen werd in de Competitiebepalingen bekend gemaakt dat deze Poule wordt gespeeld in een pilotvorm. ,,Daardoor is er ruimte om de resultaten van de opzet van dit competitiedeel te ervaren, te evalueren en mee te nemen naar een definitieve competitieopzet in 2023'', zo staat er te lezen. De eerste wedstrijden in deze Poule worden gespeeld op donderdag 18 augustus. Neptunus Tridents, Euro Stars en Omron Pioniers, de teams op de vierde, vijfde en zesde plaats in de Eerste Klasse Top-6 Poule spelen nog vier wedstrijden tegen elkaar in hun restant van het seizoen. De eerste wedstrijden in deze Poule staan op de agenda voor 19/20 augustus. Net zoals in de hierboven beschreven Poule is het ook onduidelijk wat de beloning is voor de winnaar van deze groep.

Hieronder de aangekondigde starters voor de wedstrijden in de komende reeks. Zoals altijd, kan dit op de speeldagen eventueel wijzigen.

Het 'record' tussen de eerste haakjes zijn de resultaten van de tweede helft van het seizoen, tussen de tweede haakjes staat het 'record' van de eerste helft van het reguliere seizoen.

(3 augustus)

Rosters
Live play-by-play & live-streams

TOP-4 POULE
RosterHCAW (10-4-1) (20-4)vs. L&D AMST. PIRATES (10-4-1) (17-6-1)RosterGame-info
#Startende Pitchers HCAW G #Startende Pitchers Pirates Datum, Aanvang & Locatie
39RHP Lars Huijer (7-1) 1 32RHP Scott Prins (5-0) Do.4 aug.,19:30 uur,Bussum (1)
14RHP Gio de Graauw (4-3) 2 64RHP Shairon Martis (6-1) Za.6 aug.,14:00 uur,Amsterdam (2)
7RHP Dennis Burgersdijk (9-1) 3 54LHP Nelmerson Angela (5-1) Zo.7 aug.,14:00 uur,Bussum (1)
(1) - Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum; (2) - Loek Loevendie Ballpark, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam

TOP-4 POULE
RosterCURAÇAO NEPTUNUS (7-7-1) (21-3)vs. TWINS OOSTERHOUT (3-11-1) (12-11-1)RosterGame-info
#Startende Pitchers Neptunus G #Startende Pitchers Twins Datum, Aanvang & Locatie
45RHP Juan Carlos Sulbaran (9-2) 1 11RHP Koen Postelmans (5-4) Do.4 aug.,19:30 uur,Rotterdam (3)
36RHP Aaron de Groot (3-2) 2 10LHP Ryan Huntington (4-8) Za.6 aug.,14:00 uur,Oosterhout (4)
27RHP Kaj Timmermans (6-2) 3 6RHP Simon Gross (3-4) Zo.7 aug.14:00 uur,Rotterdam (3)
(3) - Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam; (4) - Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout

BEST-OF-THREE WILD CARD QUALIFIER
RosterHOOFDDORP PIONIERS (0-0) (9-3) (7-16-1)vs. DSS/KINHEIM (0-0) (8-4) (11-13)RosterGame-info
#Startende Pitchers Pioniers G #Startende Pitchers DSS/Kinheim Datum, Aanvang & Locatie
35RHP T'sean Martina (0-0) (3-2) 1 3RHP Martijn Schoonderwoerd (0-0) (1-0) Do.4 aug.,19:30 uur,Hoofddorp (5)
38RHP Koen van 't Klooster (0-0) (4-1) 2 27RHP Nick Boxelaar (0-0) (3-4) Za.6 aug.,14:00 uur,Haarlem (6)
6RHP Yassir Lachkar (0-0) (2-3) 3 nog niet bekend Zo.7 aug,13:00 uur,Hoofdorp (5)
(5) - ETO Ballpark, Sportpark Pioniers, Park21, Hoofddorp; (6) - Pim Mulier Stadion, Pim Mulier Sportpark, Haarlem
Game 3 wordt alleen gespeeld indien nodig
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2022 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.