Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 augustus 2022
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2022
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2022 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Neptunus beslist opener vs. Twins Oosterhout met 8e inning rally
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus opende hun 3-game series tegen Twins Oosterhout op donderdagavond (4 augustus) met een 5-1 overwinning. Neptunus besliste het duel in de achtste inning toen het een 1-1 stand brak met een 4-run rally.

De reeks gaat op zaterdag verder in Oosterhout en wordt op zondag afgesloten in Rotterdam.

Voor beide teams is deze reeks de laatste in zowel de Top-4 Poule als de reguliere competitie. Twins Oosterhout is reeds uitgeschakeld voor de eerste twee plekken in deze Poule, maar Neptunus is nog steeds in de race voor de tweede plaats, samen met HCAW. Koploper L&D Amsterdam Pirates won vanavond met 2-1 in elf innings in hun opener tegen HCAW op de eerste plaats voor zich op te eisen. Daarmee verzekerde de titelverdediger zichzelf van een plek in zowel de best-of-three Wild Card Top Series als de best-of-five Play-Offs. Bovendien plaatste Pirates zich ook voor het toernooi om de European Champion Cup van volgend jaar.

De ploeg die op de tweede plaats eindigt ontmoet Pirates in de Wild Card Top Series. De ploeg die derde wordt zal spelen in de Wild Card Bottom Series tegen de verliezende ploeg van de best-of-three Wild Card Qualifier tussen Hoofddorp Pioniers en DSS/Kinheim. Die reeks begon vanavond en Pioniers won met een 4-1 stand. De winnaar van die reeks ontmoet Twins Oosterhout in de Wild Card Bottom Series.

(4 augustus)Na vier puntloze innings was het Twins Oosterhout dat de score opende in de vijfde inning. Curaçao Neptunus kwam onmiddellijk langszij, maar moest daarna wachten tot de achtste inning om het duel te beslissen tegen Twins, dat dit seizoen bewezen heeft een taaie tegenstander te zijn.

Twins kwam als eerste op de honken tegenover starter Juan Carlos Sulbaran, die het duel al vroeg verliet. De rechtshander begon in de eerste helft van de eerste inning met vier wijd op lead-off hitter Rayshelon Carolina, waarna hij op een 2-1 count kwam op volgende slagman Mick Vos. Hij kreeg hierna een bezoek van zowel de Hoofd Coach als de Fysiotherapeut en kreeg wat behandeling op zijn rug en tussen zijn schouderbladen. Na de injury delay ging Sulbaran verder. Hij zag Vos een vangbal slaan, waarna hij een inning-ending double play kreeg. Echter, de rechtshander keerde in de 1e2 niet meer terug op de heuvel. Zijn plaats werd ingenomen door veteraan-linkshander Diegomar Markwell, die dit seizoen de Pitching Coach is van Neptunus. Vanavond stond Markwell pas voor de derde keer op de heuvel en voor het eerst sinds 19 mei.

...Diegomar Markwell...
...terug op de heuvel voor Neptunus...
(© Foto: Robert Bos)
Markwell gooide de volgende vier innings voor Neptunus. Hij kreeg drie nullen op rij in de tweede inning, waarna hij een 2-out single tegen kreeg van Railison Bentura in de derde inning, maar die strandde op het eerste honk.

Twins kwam daarna dicht bij het openingspunt in de 1e4. Lead-off hitter Mick Vos kwam na een fout op het honk en bereikte het derde honk op een tweehonkslag van volgende slagman Tyriq Kemp. Even later probeerde Vos vanaf het derde honk te scoren op een vangbal in het linksveld van Jason Halman. Echter, Vos kwam te kort en werd op de plaat uitgegooid door linksvelder Jiandido Tromp die daarmee een dubbelspel completeerde.

Maar Twins scoorde daarna wel het eerste punt in de vijfde. Urving Kemp begon met een honkslag en Jarreau Martina volgde met een stootslag-honkslag. Bij een poging een double-steal uit te voeren werd Kemp uitgeschakeld op het derde honk. Martina schoof wel op naar het tweede honk, waarna hij scoorde op een 2-out single van Railison Bentura.

Twins-starter Koen Postelmans hield zijn tegenstander ook puntloos in de eerste vier innings. De rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Stijn van der Meer in de 2e1, maar die strandde op het eerste honk, want een pop-fly en twee vangballen volgden. In de tweede inning kreeg Postelmans opnieuw een lead-off single tegen, dit keer van Dwayne Kemp. Die bereikte het derde honk na een grounder en vangbal, maar bleef ook achter. Postelmans werd gesteund met een dubbelspel in de derde inning, waarna hij zijn derde lead-off single moest toestaan in de vierde. John Polonius sloeg een honkslag, maar drie vangballen volgden en de loper kwam niet verder dan het eerste honk.

Met een 1-0 achterstand kwam Neptunus langszij in de 2e5. Na een lead-off double van Dashenko Ricardo schakelde Postelmans de volgende twee slagmensen met drie slag uit, maar daarna moest hij een tweehonkslag incasseren van Stijn van der Meer en dat bracht de stand op 1-1.

Beide teams wijzigden van werper in de zesde. Voor Neptunus beklom Brandon Herbold de heuvel. Hij gooide vier wijd met twee uit, maar volgde met driemaal drie slag in de zevende.

Voor Twins nam de Japanse rechtshander Chikara Igami het over in de zesde. Hij kreeg een one-out single tegen, waarna Jeffrey Levenstone de nieuwe werper werd in de zevende en toen drie nullen op rij kreeg.

In de 1e8 kwam Twins weer in scoringspositie. Herbold begon met vier wijd voor lead-off hitter Railison Bentura, waarna hij een 2-out single tegen kreeg van Tyriq Kemp. Met lopers 'op de hoeken' nam Misja Harcksen de pitching over van Herbold, die het goed had gedaan en tot vijfmaal drie slag kwam in 2 2/3 inning. Harcksen kreeg een inning-ending grounder en werd even later de winnende werper.

Twins ging ook weer naar de bullpen in de 2e8 en zette toen Raf Cocu in. Neptunus sloeg toen toe met een 4-run rally om het duel hun kant op te draaien. Stijn van der Meer begon met vier wijd en scoorde toen Jiandido Tromp volgde met een driehonkslag. Even later scoorde Tromp na een honkslag van John Polonius. Met twee uit volgden meer honkslagen, want Christian Diaz leverde een RBI-double af, waarna hij zelf scoorde na een honkslag van Dashenko Ricardo. Dat werd weer gevolgd door een werperswissel, want Pastor Enrique Martínez Chevez nam het over. Hij een inning-afsluitende grounder, maar Neptunus stond nu met 5-1 voor.

In de 1e9 kreeg Misja Harcksen een one-out single tegen van Urving Kemp, maar een grounder en vangbal maakten daarna een einde aan de wedstrijd.


Curaçao Neptunus - Twins Oosterhout 5-1
123456789RHE
Twins Oosterhout000010000-170
Curaçao Neptunus00001004X-5101
pitchers Twins Oosterhoutinn.SOBBHRER
Koen Postelmans52-511

Chikara Igami1--1--

Jeffrey Levenstone12----

Raf Cocu, L (0-3)0.211444

Pastor Enrique Martínez Chevez0.1-----

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Juan Carlos Sulbaran1-1---

Diegomar Markwell41-511

Brandon Herbold2.2521--

Misja Harcksen, W (5-2)1.11-1--

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Niek Elshof, 1B-Jeffrey Bentsnijder, 3B-Paul Timmermans.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Jan van der Sande.
Scoreboard Operator-Geen (scorebord werkte niet).
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:26 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 23° C; windrichting noord-noordwest; windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 54%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2022 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.