Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 november 2022
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2022
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2022 by Marco Stoovelaar




(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

DSS/Kinheim voegt jeugd-international Amarensio Franka toe aan ploeg voor 2023
English

HAARLEM - DSS/Kinheim heeft op zondag (6 november) bekend gemaakt dat jeugd-international Amarensio Franka in het seizoen 2023 voor de ploeg zal spelen. Franka is de eerste nieuwkomer die door de Haarlemse ploeg is aangekondigd. Dit jaar speelde de 16-jarige infielder voor Neptunus Tridents in de Eerste Klasse, maar hij speelde ook in een paar wedstrijden in het Hoofdklasse-team van Curaçao Neptunus. Met Tridents eindigde Franka op de vierde plaats.

Op 27 oktober werd door DSS/Kinheim bekend gemaakt dat Etienne Meijer was aangesteld als de nieuwe Hoofd Coach van de ploeg. Hij is de opvolger van Michael Crouwel, die na afloop van het seizoen stopte.

...Amarensio Franka als pinch-runner voor Neptunus...
(© Foto: Robert Bos)
Amarensio Franka speelde in zeven competitie-wedstrijden voor Neptunus, allemaal tegen het einde van een wedstrijd als pinch-runner of als tweede honkman of korte stop.

Op 16 juni maakte Franka zijn debuut in een uitwedstrijd in een 6-0 nederlaag bij L&D Amsterdam Pirates toen hij in de achtste inning de nieuwe tweede honkman werd voor Neptunus.

Twee dagen later, op eigen, veld kwam Neptunus weer tekort tegen Pirates en verloor dit keer met 3-2. In deze wedstrijd werd Franka in de 2e9 ingezet als pinch-runner, maar strandde op het twee honk.

Op 23 juni kwam Franka wat meer in actie en kreeg hij ook zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt in een thuisduel tegen HCAW. In de 2e7 stond HCAW met 5-4 voor, maar toen kwam Neptunus tot een rally van zes punten. Nadat de ploeg driemaal had gescoord en de leiding had overgenomen werd Franka ingezet als pinch-runner voor Roger Bernadina. Even later stal hij het tweede honk en zou hij ook zijn eerste punt gaan scoren op een honkslag van Dashenko Ricardo. Franka bleef in het duel als designated hitter, waarna hij vier wijd kreeg in zijn eerste slagbeurt in de achtste inning. Neptunus won met 10-5.

Negen dagen later, op 2 juli, werd Franka verdedigend ingezet als korte stop in de achtste inning in een thuiswedstrijd tegen Twins Oosterhout met Neptunus op een 7-5 voorsprong. In de 2e8 was Franka de lead-off hitter en liet hij zijn eerste honkslag in de boeken opnemen. Hij stal ook het tweede honk en scoorde in een 9-6 overwinning.

Drie weken later speelde Franka in zijn volgende duel en dat was weer een wedstrijd tegen Amsterdam Pirates, dat nu met 3-2 won. Met Pirates op een 3-1 voorsprong in de 2e9 werd Franka ingezet als pinch-runner en scoorde, maar Neptunus stond wederom met lege handen tegen de Amsterdamse ploeg.

Op 28 en 31 juli speelde Franka in nog twee wedstrijden tegen HCAW, die beide werden gewonnen door Neptunus (2-1 en 5-3). In het eerste duel was hij weer pinch-runner en stal het tweede honk.. In het tweede duel nam Franka de tweede honk-positie over in de zevende inning en kreeg hij in zijn enige slagbeurt drie slag.

In zijn zeven wedstrijden sloeg Franka 1-uit-2, scoorde driemaal en stal ook drie honken. Na afloop van de reguliere competitie kwam Franka niet in actie voor Neptunus tijdens de Play-Offs en Holland Series.

Vorig jaar nam Amarensio Franka met het Nederlands Onder-15 Team deel aan het Europees Onder-15 Kampioenschap in Tsjechië. Daar verloor Oranje in de Halve Finale met 10-0 van Tsjechië, maar won een dag later het duel om het brons tegen Italië met 5-3. Franka sloeg .400 (6-uit-15) met een tweehonkslag, scoorde vier punten, sloeg er twee binnen en stal drie honken.

Dit jaar reisde Franka opnieuw naar Tsjechië. Dit keer om deel te nemen aan het Europees Onder-18 Kampioenschap. Het Nederlands Onder-18 Team moest genoegen nemen met het zilver na verlies in de Finale tegen Spanje met 6-2. Franka speelde in alle zeven wedstrijden voor Oranje en sloeg .125 (2-uit-16). Hij scoorde zes punten en sloeg er vijf binnen.

(6 november)



Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2022 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.