Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 november 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Twins Oosterhout bevestigt komst van drie nieuwe spelers
English

OOSTERHOUT - Twins Oosterhout heeft op woensdagavond (1 november) de komst aangekondigd (en dus bevestigd) van drie nieuwe spelers, die zijn toegevoegd aan het roster voor volgend seizoen. De transfer-periode eindigt op 15 november om middernacht. Twins Oosterhout is de eerste ploeg die wijzigingen op het roster bekend heeft gemaakt.

...Jack Wagner aan slag voor Quick Amersfoort...
...op 9 april vs. Hoofdorp Pioniers in Hoofddorp...
(© Foto: Henk Seppen)
Rechtshandige pitcher Jack Wagner, rechtshandige pitcher Joost Terpstra en outfielder Wijnand Ruben zullen in 2024 allemaal het shirt dragen van de Oosterhoutse ploeg.

Dit seizoen speelde Jack Wagner voor Quick Amersfoort en was 1-5 in zeven wedstrijden (allemaal starts) met een 6.10 ERA in de eerste helft van het seizoen. Hij schakelde 25 slagmensen met drie slag uit in 38 1/3 inning. In de tweede helft (Bottom-5) was Wagner 4-3 met een 4.29 ERA en 38 strikeouts in 50 1/3 inning in 10 wedstrijden (8 starts).

Op 9 april kreeg Wagner zijn allereerste slagbeurt in de Hoofdklasse in een 4-0 nederlaag tegen Hoofddorp Pioniers toen hij de designated hitter was voor Quick. Hij was 0-uit-3, allemaal strikeouts. Op 24 juni was hij wederom de DH voor Quick in een duel tegen Pioniers. Quick won nu met 13-3 en Wagner kreeg zijn eerste RBI doordat hij werd geraakt door een worp met de honken vol. Echter, hij kreeg ook weer driemaal drie slag. Wagner speelde ook voor Quick in 2022. Hij maakte zijn Hoofdklasse-debuut tijdens het seizoen 2020 toen hij in één inning gooide voor HCAW voor wie hij ook speelde in 2021.

Joost Terpstra speelde in de voorbije seizoenen voor Tridents, het tweede team van Neptunus in de Eerste Klasse. Tijdens het seizoen 2021 kwam de rechtshander uit in zijn enige optredens in het Hoofdklasse-team van de Rotterdamse club. Terpstra werd toen ingezet in twee wedstrijden en gooide in drie innings, waarin hij zeven honklagen en vier punten moest toestaan.

Wijnand Ruben speelde dit seizoen voor The Hawks (zevende plaats, Tweede Klasse A), de club waar zijn broers Berend en Marnix ook hun loopbaan begonnen. Beiden speelde dit seizoen voor Twins. Marnix was de Beste Slagman in de Hoofdklasse met een .393 slaggemiddelde en stal met 39 ook de meeste honken. Berend was ook Assistent Coach van Hoofd Coach Rob Hendriks, die de ploeg ook volgend jaar weer zal leiden. Hans Ruben, de vader van de drie broers, was dit seizoen de Public Address Announcer bij Twins.

Twins Oosterhout maakte ook bekend dat rechtshandige pitcher Jeffrey Levenstone, linkshandige pitcher Jairo Samboe en catcher Yurdion Martie in 2024 niet in de ploeg zullen terugkeren. Hun nieuwe club is nog niet bekend.

Dit seizoen miste Twins Oosterhout maar net plaatsing voor de Top-4 Poule en eindigde op de vijfde plaats op basis van het onderling resultaat tegen RCH-Pinguïns, dat zodoende vierde werd. Hierdoor moest de ploeg spelen in de Bottom-5 Poule in de tweede helft van het seizoen. Twins eindigde daarin op de eerste plaats en ontmoette RCH Memorie Sieraden in de Wild Card Bottom Series. Twins won de best-of-three met 2-1 om door te gaan naar de Play-Offs, waarin het Neptunus trof in een best-of-five. Twins werd 'gesweept' in drie wedstrijden en daarmee eindigde hun seizoen.

Op zondag 22 oktober kwam het seizoen 2023 ten einde op de laatste datum ooit. Op die dag versloeg Amsterdam Pirates Curaçao Neptunus met 9-8 om de best-of-seven Holland Series met 4-3 te winnen en de nieuwe kampioen te worden. In de Play-Offs had Pirates al regerend landskampioen HCAW uitgeschakeld en onttroond.

(1 november)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.