Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW wint regenachtig Urbanus Toernooi
English

BUSSUM - HCAW heeft de 41e editie gewonnen van het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus, Sr. Toernooi door op zondag (2 april) in de Finale met 4-1 te winnen van Amsterdam Pirates. Curaçao Neptunus eindigde op de derde plaats na een 9-5 overwinning tegen Twins Oosterhout. Voor HCAW, dat ook vorig jaar het toernooi won, is het de elfde keer dat het toernooi wordt gewonnen en daarmee evenaart de club Neptunus.

Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door HCAW met deelname van de gastclub en de drie hoogst-geëindigde teams van het voorgaande seizoen. Normaal spelen de teams allemaal tegen elkaar in het drie dagen durende evenement en maakt een Finale geen deel uit van het speelschema. De toernooi-winnaar is de ploeg met het beste 'record'. In geval van een gelijke stand zijn er tiebreakers opgenomen in het toernooi-reglement om tot een winnaar te komen.

Echter, de zeer ongunstige weersomstandigheden verstoorden het toernooi dit jaar. Vanwege (hevige) regen en een onbespeelbaar veld werden de wedstrijden van vrijdagavond (één) en zaterdag (drie) afgelast. De organisatie stelde vervolgens een alternatief speelschema samen voor zondag, waarbij de wedstrijden werden gespeeld op het zowel het hoofdveld als op Veld #2. Op wat een droge, maar wel zeer koude, dag was speelde HCAW tegen Twins Oosterhout, terwijl Amsterdam Pirates Neptunus ontmoette. Deze twee wedstrijden werden de 'Halve Finales', omdat de winnaars zich plaatsten voor de Finale om te spelen om de toernooi-winst. De twee verliezers speelden in het duel om de derde en vierde plaats.

Het toernooi werd voor het eerst georganiseerd in 1981 door het Amsterdamse Amstel Tijgers, dat het evenement vernoemde naar de legendarische coach Charles Urbanus (Sr.), die in 1980 overleed. Urbanus, de broer van de legendarische pitcher Han Urbanus, is nooit coach geweest van Amstel Tijgers, maar wel vele jaren van OVVO en ook van het Nederlands Team. In 1976 scheidde het eerste team van OVVO zich af van de club en ging verder onder de naam Amstel Tijgers. Han Urbanus, de vader van voormalig speler/coach Charles Urbanus (Jr.),werd daarna één van de bestuursleden van de nieuwe club. Amstel Tijgers organiseerde het toernooi op het eigen veld in 1981-1987, waarna Haarlem Nicols gastheer was in het Pim Mulier Stadion in 1988-1989. Tegen het einde van 1988 fuseerde Amstel Tijgers met HCAW, dat daarmee ook het toernooi (en het scorebord) overnam en sinds 1990 gastheer is. In 1989-1992 speelde de ploeg onder de naam HCAW-Tijgers.

Hoewel de meeste toernooien in de voorbije jaren moesten worden geschrapt vanwege toen geldende maatregelen tegen de coronavirus-pandemie (COVID-19), is het Urbanus Toernooi opmerkelijk genoeg als enige nooit afgelast. In 2020 werd de competitie ingekort en werd voorafgegaan door een kort oefenseizoen, waarvan ook het Urbanus Toernooi deel uitmaakte. In 2021 werd het toernooi ook weer gespeeld, maar dit keer speelden de vier deelnemende ploegen allemaal een wedstrijd op hun eigen complex. Dat 'format' werd ook vorig jaar gebruikt. Maar dit jaar, voor het eerst sinds 2020, werden alle wedstrijden weer gespeeld in de Rob Hoffmann Vallei, de thuishaven van HCAW in Bussum. Doordat er dit jaar geen compleet schema kon worden afgewerkt werd besloten geen individuele prijzen uit te reiken. Maar om toch tot een toernooi-winnaar te komen werd dit keer wel een Finale geprogrammeerd.

Met de wedstrijden van vandaag eindigde het oefenseizoen voor HCAW, Amsterdam Pirates, Neptunus en Twins Oosterhout. Komende donderdagavond (6 april) gaat het nieuwe seizoen van start. HCAW en Pirates ontmoeten elkaar dan in een 3-game series, die op donderdag begint in Bussum. Neptunus opent thuis tegen DSS/Kinheim. Twins Oosterhout is de eerste ploeg die vrij is, omdat er ook dit jaar weer negen ploegen uitkomen in de hoogste afdeling, zodat er elke ronde een team niet in actie komt.

(2 april)HCAW vs. Twins Oosterhout (Halve Finale)
In de eerste wedstrijd van vandaag keek HCAW aanvankelijk tegen een 2-1 achterstand aan tegen Twins Oosterhout toen het tot een rally van vier punten kwam in de tweede helft van de vierde inning. Vanaf dat moment draaide de Bussumse ploeg de wedstrijd om en won met 8-3 om de Finale te bereiken. Hoewel het thuisspelende HCAW halverwege de negende inning de leiding had werd de tweede helft toch gespeeld.

Twins opende de score in de eerste helft van de eerste inning op HCAW-starter Lars Huijer, die de eerste vier slagmensen allemaal op de honken zag komen. De rechtshander raakte lead-off hitter Thijmen Peters met een worp, waarna de honken vol raakten na vier wijd voor Railison Bentura en een honkslag van Yurdion Martie. De laatste werd gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk op een grounder van Luuk Bun, maar dat stelde ook Peters in staat te scoren. Met lopers 'op de hoeken' volgde Huijer met een strikeout, waarna een grounder de slagbeurt eindigde. Hij kreeg daarna drie nullen op rij in de tweede inning.

HCAW kwam langszij in de tweede inning op Raf Cocu. De eerste vijf HCAW-slagmensen bereikten allemaal het honk, maar slechts één daarvan scoorde (op een fout) en er was ook een zeldzaam dubbelspel. Cocu begon met vier wijd voor lead-off hitter Shurman Marlin, waarna de honken vol kwamen te staan, nadat Kevin Dirksen en Quintin de Cuba beiden een honkslag sloegen. Volgende slagman Jair van Borkulo sloeg de bal in kort rechtsveld en dat zou leiden tot twee nullen! Nadat Van Borkulo contact maakte en de bal op de grond viel, kwamen de overige drie lopers in beweging. Maar De Cuba werd gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk, omdat rechtsvelder Luuk Visser de bal op tijd bij korte stop Jerzy van Gool kreeg. Intussen rende Dirksen richting derde honk, terwijl Marlin vertrok op weg naar de plaat. Van Gool gooide daarna de bal naar catcher Yurdion Martie, die Marlin uittikte (de gedwongen loop was opgeheven) om een dubbelspel te completeren. Met Van Borkulo op het eerste en Dirksen op het derde honk stal de eerste het tweede honk. Toen dat werd gevolgd door een foute aangooi kon Dirksen de gelijkmaker scoren. Met het eerste honk nu open kreeg Bob van der Meer opzettelijk vier wijd, waarna de inning eindigde met een foul-fly.

Twins hernam onmiddellijk de leiding in de derde inning op nieuwe pitcher Nathan Diaby. Dit keer begon Thijmen Peters met vier wijd, kwam in scoringpositie na een mislukte pick-off en schoof op naar het derde honk na een wilde worp. Met twee uit scoorde Peters op een honkslag van Luuk Bun. In de volgende zes slagbeurten wist Twins nog maar eenmaal te scoren.

Nu met een 2-1 achterstand kwam HCAW tot een rally van vier punten met twee uit in de 2e4. Met één uit kreeg HCAW de honken vol op Cocu toen Dirksen en De Cuba een honkslag sloegen en Van Borkulo vier wijd kreeg. Cocu volgde daarna met een strikeout, maar met twee uit kreeg Max Draijer vier wijd en dat zorgde voor de gelijkmaker. Jan van den Hurk werd vervolgens ingezet als nieuwe werper en hij werd begroet met een 2-run single van Brendly Martina, gevolgd door een puntscorende honkslag van Delano Selassa, wat HCAW op een 5-2 bracht.

HCAW voegde twee punten toe in de vijfde inning. Victor Draijer opende met een tweehonkslag en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Shurman Marlin, die daarna zelf scoorde na een honkslag van Quintin de Cuba, die 4-uit-4 was.

Een volgend punt werd gescoord in de zesde. Eerst begon Brendly Martina met een tweehonkslag, maar liep te ver door, kwam in een rundown en werd uitgetikt. Met één uit sloegen Delano Selassa en Jeandro Tromp back-to-back doubles wat een punt opleverde.

Met een 8-2 voorsprong voor HCAW scoorde Twins het derde punt met twee uit in de 1e9 op closer Nick Keur. Luuk Visser begon met een infield-hit en schoof op toen daar een foute aangooi op volgde. Met één uit bereikte hij het derde honk na een honkslag van Terrence Garcia, die de startende designated hitter was, maar ook de laatste drie innings gooide voor Twins. Met twee uit scoorde Visser op een tweehonkslag van Thijmen Peters.


HCAW - Twins Oosterhout 8-3 (9 inn.)
123456789RHE
Twins Oosterhout101000001-391
HCAW010421000-8132
pitchers Twins Oosterhoutinn.SOBBHRER
Raf Cocu, L (1-1)3.256454

Jan van den Hurk2.111833

Terrence Garcia3111--

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Lars Huijer2311-11

Nathan Diaby, W (2-0)22111-

Arjen Nijkamp, H (1)2--2--

Ruben Dekker1--2--

Nick Keur23-311

Umpires: HP-Richard Wessel, 1B-Mathijs Nijhof, 3B-Niek Elshof.
Official Scorer-Sten Wessel.
Public Address Announcer-Frank de Bruin.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-11:03 uur.
Speeltijd-2:34 uur.
Locatie-Veld #1, Rob Hoffmann Vallei, Sportpark 'De Sportvallei', Bussum.

Game Notes:
'Halve Finale' 41e In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi 2023.Amsterdam Pirates vs. Curaçao Neptunus (Halve Finale)
Amsterdam Pirates sloeg slechts twee honkslagen in hun Halve Finale tegen Neptunus, maar één daarvan was een homerun. Neptunus liet vijf honkslagen noteren, waaronder ook een homerun.

Pirates-starter Scott Prins domineerde in de zeven innings dat hij op de heuvel stond. De rechtshander schakelde de eerste zestien slagmensen die hij tegenover zich kreeg op rij uit, waarvan vier met drie slag. Slechts viermaal werd de bal het outfield ingeslagen.

Met één uit in de 1e6 eindigde de Perfect Game van Prins toen Neptunus-nieuwkomer Enrique Hatma een honkslag sloeg, maar hij strandde op het eerste honk. De Curaçaose catcher Hatma werd onlangs aan de Rotterdamse ploeg toegevoegd. In de voorbije vijf seizoenen speelde hij in Italië. Vorig jaar speelde Hatma in Serie A voor Padova en was de beste slagman van de ploeg met een .308 gemiddelde (40-uit-130). Hatma leidde de ploeg ook in honkslagen (40), doubles (11), homeruns (5) en binnengeslagen punten (31). Zijn 19 gescoorde punten waren goed voor een tweede plaats. In 2017 kwam Hatma uit voor het Nederlands Under-18 Team tijdens het Under-18 Wereldkampioenschap.

Met Amsterdam Pirates op een 2-0 voorsprong scoorde Neptunus het enige punt in de 1e7 toen Roger Bernadina opende met een homerun. Hierna kreeg Prins nog een honkslag tegen van John Polonius, maar schakelde de volgende drie slagmensen weer uit. Ook Polonius bleef achter op het eerste honk.

Pirates stond tegenover voormalig teamgenoot Shairon Martis. In de tweede helft van de eerste inning gooide de rechtshander vier wijd op lead-off hitter Roelie Henrique, die het derde honk bereikte toen Alex Madera volgde met een honkslag. Even later scoorde Henrique op een opofferingsslag van Denzel Richardson. Met twee uit eindigde de inning toen Madera uitging bij een steelpoging.

In de derde inning kwam Pirates weer in scoringspositie zonder het slaan van een honkslag. Met één uit kregen Jorrit Penseel en Roelie Henrique vier wijd. Toen de laatste gedwongen uitging op een grounder van Alex Madera, schooff Penseel op, maar bleef daarna achter op het derde honk.

Na de 'force play-grounder' van Madera schakelde Martis negen slagmensen op rij uit. Maar met twee uit in de zesde inning kreeg hij een homerun tegen van Denzel Richardson, wat Pirates op een 2-0 voorsprong zette. Dit was pas de tweede (en ook de laatste) honkslag in het duel voor Pirates, maar dat bleek genoeg voor de winst.

Pirates werd op rij uitgeschakeld in de laatste twee slagbeurten voor Ryan Huntington, ook een nieuwkomer in het Neptunus-team.

Zoals gezegd, met een 2-0 achterstand, scoorde Neptunus hun enige punt in de zevende toen Bernadina homerde. De ploeg kreeg daarna nog een scoringskans in de achtste inning op Ben Meyer, één van de nieuwkomers in de Pirates-ploeg. Sheadion Jamanika opende met een honkslag en met één uit sloeg ook Rayshelon Carolina een honkslag. De twee lopers kregen het volgende honk nadat schijn was geconstateerd, maar ze bleven achter toen er twee grounders volgden. Meyer kreeg drie nullen op rij in de negende en kreeg een save op zijn naam in de snelle 9-inning wedstrijd die slechts één uur en 49 minuten duurde.


Amsterdam Pirates - Curaçao Neptunus 2-1
123456789RHE
Curaçao Neptunus000000100-150
Amsterdam Pirates10000100X-220
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Shairon Martis, L (0-1)633222

Ryan Huntington63----

pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Scott Prins, W (3-1)74-311

Ben Meyer, SV (1)21-2--

Homeruns: Neptunus: Roger Bernadina (1)(7e,solo,0 uit,op Prins); Pirates: Denzel Richardson (2)(6e,solo,2 uit,op Martis).
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Peter de Haan.
Official Scorer-Linda Steijger.
Public Address Announcer-Geen.
Scoreboard Operator-Geen.
Aanvangstijd-11:01 uur.
Speeltijd-1:49 uur.
Locatie-Veld #2, Rob Hoffmann Vallei, Sportpark 'De Sportvallei', Bussum.

Game Notes:
'Halve Finale' 41e In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi 2023.Curaçao Neptunus vs. Twins Oosterhout (3e/4e Plaats)
In hun tweede wedstrijd vandaag was Neptunus met 9-5 te sterk voor Twins Oosterhout om op de derde plaats te eindigen. De ploeg kwam tot twaalf honkslagen, maar besliste het duel pas in de vijfde inning. Dwayne Kemp bereikte vijfmaal het honk voor Neptunus.

Neptunus werd in de eerste twee slagbeurten puntloos gehouden door Twins-starter Koen Postelmans. De ploeg scoorde daarna driemaal met één uit in de 2e3. Met één uit sloeg Stijn van der Meer een tweehonkslag en Roger Bernadina een honkslag. Van der Meer scoorde na een honkslag van John Polonius en toen dat werd gevolgd door een outfield-fout kreeg Neptunus lopers op het tweede en derde honk. Hierna was het Dwayne Kemp die een puntscorende honkslag afleverde, waarna het derde punt in de slagbeurt werd gescoord op een grounder van Arthur Bonevacia.

In de 1e5 verkleinde Twins de achterstand naar 3-2 op starter Kevin Kelly. In de eerste vier slagbeurten kreeg Twins maar één loper in scoringspositie. Dat was in de vierde toen Luuk Bun een 2-out double sloeg, maar hij bleef achter. Maar in de vijfde opende de Belgische catcher Axel Poesmans voor Twins met een tweehonkslag, maar Kelly volgde met drie slag. Met één uit sloeg Onne van Gool een honkslag en opnieuw volgde Kelly met een strikeout. De rechtshander kreeg daarna de honken vol na vier wijd voor Lucas Wols. Volgende slagman Railison Bentura leverde daarna een 2-run single af. Nog altijd met twee lopers op de honken sloot Kelly af met een volgende strikeout.

In de 2e5 besliste Neptunus de wedstrijd door met een 5-run rally meer afstand te nemen. De Duitse pitcher Simon Gross, die de pitching in de voorgaande inning had overgenomen, gooide vier wijd op Stijn van der Meer en Roger Bernadina. Sheadion Jamanika, die liep voor Bernadina, werd vervolgens gedwongen uitgeschakeld op een grounder van John Poloniius. Met lopers 'op de hoeken' sloeg Dwayne Kemp een punt binnen met een honkslag, waarna Arthur Bonevacia volgde met een 2-run single. Hierna was het Junior Martina die voor de volgende honkslag tekende. Opnieuw met lopers op het eerste en derde honk was het Christian Diaz, die de vierde honkslag op rij produceerde en dat leverde ook het vierde punt in de slagbeurt op. Gross volgde met een strikeout, maar moest daarna een RBI-single incasseren van Rayshelon Carolina. De inning eindigde toen de laatste uitging na een pick-off op het eerste honk, maar Neptunus stond nu met 8-2 voor.

Het vijfde punt in de slagbeurt werd gescoord door Martina, die in januari een contract tekende bij Windy City ThunderBolts uit de professionele (independent) Frontier League, waarvan het seizoen begint op 11 mei. Vorig jaar speelde Martina in slechts twee competitiewedstrijden voor Neptunus, waarna hij ook voor de ploeg uitkwam in de daarnavolgende Wild Card Series en de Holland Series. Tot aan zijn vertrek naar Amerika zal Martina in de competitie uitkomen voor Neptunus.

Maar Twins wist opnieuw terug te komen en dit keer werd de achterstand teruggebracht naar 8-5. In de 1e6 werd Aaron de Groot de nieuwe Neptunus-pitcher, maar hij kreeg de honken vol. Hij gooide vier wijd op Luuk Bun, waarna een honkslag volgde van Luuk Visser. Na een strikeout kreeg De Groot de honken vol toen ook Jerzy van Gool een honkslag sloeg. De rechtshander kwam daarna weer tot drie slag, waarna hij een 2-run single moest toestaan aan Matthew Joossens.

In de zevende kreeg De Groot een lead-off single tegen van Railison Bentura, gooide daarna vier wijd op Yurdion Martie en werd opgevolgd door Mike Groen. Nadat de twee lopers waren opgeschoven op een grounder sloeg Luuk Visser een honkslag langs de rechtsveld-lijn. Bentura scoorde en ook Martie probeerde te scoren, maar hij werd uitgegeven omdat hij uit zijn baan liep.

In de achtste inning beklom veteraan Diegomar Markwell de heuvel voor Neptunus met een 8-5 voorsprong. Markwell, die sinds vorig seizoen de Pitching Coach van Neptunus is, zorgde voor drie nullen op rij (één strikeout) en verdiende een save.

In de 2e8 voegde Neptunus nog een 'insurance run' toe in wat de laatste slagbeurt van de wedstrijd was, vanwege de speeltijd (toernooi-regel). Dat punt werd gescoord op Jairo Samboe, die vorig seizoen uitkwam voor Storks. De linkshander gooide vier wijd op lead-off hitter Stijn van der Meer, waarna hij volgende slagman Sheadion Jamanika met een worp raakte. De twee lopers schoven op na een wilde worp, waarna Van der Meer scoorde op een honkslag van pinch-hitter Enrique Hatma.


Curaçao Neptunus - Twins Oosterhout 9-5 (8 inn.)
123456789RHE
Twins Oosterhout00002210 -5102
Curaçao Neptunus00305001 -9120
pitchers Twins Oosterhoutinn.SOBBHRER
Koen Postelmans, L (2-2)32-632

Simon Gross232555

Jeffrey Levenstone213---

Jairo Samboe1-1111

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kevin Kelly, W (1-0)592422

Aaron de Groot1 (*)32433

Mike Groen1--2--

Diegomar Markwell, SV (1)11----

(*) - De Groot gooide op twee slagmensen in de zevende inning

Umpires: HP-Peter de Haan, 1B-Richard Wessel.
Official Scorer-Sten Wessel.
Public Address Announcer-Geen.
Scoreboard Operator-Geen.
Aanvangstijd-14:16 uur.
Speeltijd-2:37 uur.
Locatie-Veld #2, Rob Hoffmann Vallei, Sportpark 'De Sportvallei', Bussum.

Game Notes:
Wedstrijd op de 3e/4e plaats 41e In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi 2023.HCAW vs. Amsterdam Pirates (Finale)
HCAW scoorde vroeg in de eerste inning, nam meer afstand vanaf de vijfde inning en won met 4-1 van Amsterdam Pirates om daarmee de Finale en dus het Urbanus Toernooi te winnen. De Finale was een duel tussen de regerend landskampioen en de voorgaande kampioen. Vorig jaar kwam HCAW tot een 'sweep' tegen Neptunus in de best-of-seven Holland Series. In 2019 en 2021 was Pirates te sterk voor Neptunus in de Kampioensfinale. In 2020 stond Pirates met 2-0 voor tegen Neptunus in de Holland Series, die toen abrupt werd afgebroken vanwege toen geldende nieuwe maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19).

HCAW, dat tien slagmensen in de slagvolgorde had, kwam tot elf honkslagen op vier pitchers, die samen slechts tweemaal drie slag gooiden. Maar het kwartet gaf geen enkele vrije loop weg.

HCAW opende de score in de eerste inning op starter Nelmerson Angela met een onverdiend punt. Lead-off hitter Brendly Martina bereikte het honk na een foute aangooi, waarna Victor Draijer een honkslag sloeg. Een hiernavolgende stootslag-poging van Jeandro Tromp eindigde in een vangbal, maar met twee uit scoorde Martina het eerste punt na een honkslag van Shurman Marlin.

In de volgende drie slagbeurten liet HCAW tweemaal een loper achter op het tweede honk. De ploeg voegde daarna twee punten toen met twee uit in de 2e5. Jair van Borkulo begon met een tweehonkslag en scoorde op een 2-out single van Brendly Martina, die daarna zelf scoorde toen volgende slagman Victor Draijer ook een tweehonkslag liet noteren. Hierna nam Finn Kragt de Pirates-pitching over en kreeg een inning-afsluitende vangbal.

In de zesde scoorde HCAW weer een punt. Oud-Piraat Delano Selassa opende met een honkslag. Met één uit schoof Selassa op van het eerste naar het derde honk op een grounder en toen dat werd gevolgd door een foute aangooi kon hij scoren. En dat verhoogde de stand naar 4-0.

Amsterdam Pirates kreeg slechts negen slagmensen in de eerste drie innings op HCAW-starter Kaj Timmermans, die terugkeerde naar de Bussumse club nadat hij vorig seizoen had gegooid voor Neptunus. De rechtshander schakelde de eerste zes slagmensen (twee strikeouts) op rij uit, waarna hij in de 1e3 een lead-off single tegen kreeg van nieuwkomer J Rhet Montana, die onlangs werd toegevoegd aan het Amsterdamse roster. Even later ging Montana uit via een pick-off op het eerste honk door Timmermans, die ook de volgende twee slagmensen uitschakelde.

Met een 1-0 voorsprong in de 1e4 nam Dennis Burgersdijk de HCAW-pitching over. Daardoor werd Timmermans de pitcher-of-record, omdat startende werpers niet de vereiste vijf complete innings hoeven te gooien in oefenwedstrijden. Vandaag gooide werpers opnieuw een beperkt aantal innings of gooiden op een pitch-count op wat de slotdag was van het oefenseizoen.

Burgersdijk gooide ook drie puntloze innings. Hij kreeg slechts één loper in scoringspositie. Met één uit in de vierde kreeg de rechtshander een honkslag tegen van Alex Madera, die opschoof na een grounder, maar vervolgens achterbleef.

Jasper Elfrink gooide de zevende inning voor HCAW. De linkshander kreeg de honken vol, maar stond geen punten toe. Elfrink kreeg een lead-off single te verwerken van Denzel Richardson, die opschoof na een wilde worp. Met twee uit gooide Elfrink vier wijd op pinch-hitters Jules Cremer (die een voormalig HCAW-speler is) en Jorrit Penseel. Maar met drie lopers op de honken sloot Elfrink af met een strikeout.

Na slechts één honkslag te hebben geslagen op elk van de eerste drie werpers sloeg Pirates er twee op veteraan-closer Sedley Karel, die de achtste en negende inning gooide voor HCAW. In de achtste kreeg de rechtshander een 2-out double tegen van Alex Madera, die opnieuw op het tweede honk strandde. In de negende moest Karel opnieuw een tweehonkslag incasseren en dat leverde ook het enige Amsterdamse punt op. Met één uit gooide Karel vier wijd op veteraan Kenny Berkenbosch, die daarna in scoringspositie kwam na een wilde worp. Even later scoorde hij op een tweehonkslag van Jules Cremer. Die zou nog opschuiven naar het derde honk op een grounder, maar een vangbal maakte vervolgens een einde aan de wedstrijd.


HCAW - Amsterdam Pirates 4-1
123456789RHE
Amsterdam Pirates000000001-152
HCAW10002100X-4110
pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Nelmerson Angela, L (0-2)4.22-832

Finn Kragt1.1--11-

Sven van de Sanden1--1--

Yassir Lachkar1--1--

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, W (1-0)33-1--

Dennis Burgersdijk, H (1)32-1--

Jasper Elfrink1-21--

Sedley Karel221211

Umpires: HP-Niek Elshof, 1B-Olav Steijger, 3B-Mathijs Nijhof.
Official Scorer-Rob Schuurman.
Public Address Announcer-Han Monsees.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-14:19 uur.
Speeltijd-2:21 uur.
Locatie-Veld #1, Rob Hoffmann Vallei, Sportpark 'De Sportvallei', Bussum.

Game Notes:
HCAW wint het toernooi voor de elfde keer.
Finale 41e In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi 2023.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.