Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 februari 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

WildCats Curaçao verslaat Mexico nipt in tweede duel Caribbean Series
English

CARACAS / MACUTO, La Guaira (Venezuela) - Op vrijdag (3 februari), Dag Twee van de 65e editie van de jaarlijkse Serie del Caribe (Caribbean Baseball Series), stonden de vier ploegen die het evenement donderdag waren begonnen met winst, allemaal met lege handen. Je kan ook zeggen, de vier ploegen die op de openingsdag verloren, hebben op de tweede speeldag allemaal gewonnen. En dat zorgt dus voor een gelijke stand van acht teams!

WildCats KJ74, de kampioen van Curaçao, begon het evenement op donderdag met een 3-1 nederlaag in tien innings tegen Agricultores, de vertegenwoordiger van Cuba. Op vrijdag won de Curaçaose ploeg nipt met 2-1 van Cañeros de Los Mochis, de kampioen van de professionele Mexican Pacific League.

Dag Twee begon met een 6-5 winst voor Federales de Chiriquí (Panama) tegen Vaqueros de Montería (Colombia). In de namiddag won Tigres del Licey (Dominicaanse Republiek) met 3-1 van de Cubaanse ploeg, die is samengesteld uit spelers van Las Tunas en kampioen Granma. 's Avonds was Indios de Mayagüez (Puerto Rico) met 6-1 te sterk voor gastheer Leones del Caracas.

Curaçao stond tegenover de Mexicanen in het gloednieuwe Estadio Monumental de Caracas Simón Bolívar (of Estadio de Béisbol de La Rinconada) in de Venezolaanse hoofdstad Caracas. Het stadion heeft een capaciteit voor 40.000 toeschouwers en is het tweede grootste honkbalstadion in Latijns-Amerika, achter het immense Estadio Latinoamericano in de Cubaanse hoofdstad Havana. Het stadion in Caracas werd kort voor de Caribbean Baseball Series geopend.

Curaçao opende de score in de eerste helft van de derde inning op de Mexicaanse starter Matt Pobereyko. De 31-jarige rechtshander speelt sinds 2016 professioneel en kwam ook een aantal seizoenen in de Minor Leagues uit voor de organisaties van Arizona Diamondbacks, New York Mets en Miami Marlins. De in Amerika geboren Pobereyko speelde ook in Independent Leagues en in de Dominicaanse Republiek. Sinds het Winterseizoen van 2021-2022 gooit hij in de Mexican Pacific League.

Curaçao werd op rij uitgeschakeld in de eerste inning en kreeg twee snelle nullen in de tweede slagbeurt. Sharlon Schoop kreeg toen vier wijd, maar werd bij het derde honk uitgeschakeld bij een poging op te schuiven op een daarnavolgende honkslag van Sicnarf Loopstok.

Curaçao was succesvoller in de derde inning. Met twee uit sloegen Roger Bernadina en Ray-Patrick Didder back-to-back doubles en dat leverde het eerste punt op.

Na weer op rij te zijn uitgeschakeld in de vierde verdubbelde Curaçao de voorsprong in de vijfde slagbeurt. Wederom met twee uit. Dit keer sloeg Edmond Americaan een honkslag en kwam na een wilde worp in scoringspositie. Hij scoorde toen Roger Bernadina volgde met een honkslag.

De 34-jarige, in Venezuela geboren, Néstor Molina startte voor Curaçao. De rechtshander speelt sinds 2010 in de Venezolaanse profcompetitie, maar speelde in 2007-2014 ook in de Minors in de organisaties van Toronto Blue Jays en Chicago White Sox en bereikte Triple-A in 2012. In 2016 speelde Molina nog in vier Double-A wedstrijden voor San Francisco Giants. Molina kwam tot viermaal drie slag en stond drie honkslagen toe, maar één daarvan was een homerun.

...Roger Bernadina was 3-uit-4, scoorde 1x en had één RBI...
(© Foto: Henk Seppen)
Met een 1-0 achterstand kreeg Mexico een scoringskans met twee uit in de 2e3. José Heberto Felix begon met een tweehonkslag en stond op het derde honk met twee uit toen Justin Emmanuel Dean en Roberto Valenzuela beiden vier wijd kregen. Een grounder eindigde de slagbeurt.

In de vierde inning had Mexico lopers op het eerste en tweede honk met één uit, maar dit keer maakte een dubbelspel een einde aan deze scoringskans.

Nu met een 2-0 voorsprong strandde Curaçao ook een loper in scoringspositie in de 1e6. Met twee uit in de 2e6 halveerde Mexico de achterstand toen Joey Terdoslavich homerde met twee uit. De 34-jarige, in Amerika geboren, Terdoslavich speelde in 92 Major League-wedstrijden voor Atlanta Braves in 2013-2015. Na de homerun nam Kevin Kelly de pitching over voor Curaçao en kreeg een inning-afsluitende vangbal.

In de zevende inning kregen beide teams opnieuw lopers in scoringspositie, maar verzuimden te scoren. Voor Curaçao sloeg Andrelton Simmons een honkslag met één uit en hij schoof op naar het derde honk op een 2-out single van Roger Bernadina. Maar de inning eindigde toen Bernadina werd uitgeschakeld bij een steelpoging van het tweede honk.

Voor Mexico sloeg Irving Lopez een honkslag met één uit op Kevin Kelly, die daarna werd opgevolgd door Edgar Ernesto Garcia. Met één uit stal Lopez het tweede honk, maar een strikeout eindigde de slagbeurt.

In de 1e8 kreeg Curaçao nog een laatste scoringskans. Met twee uit sloeg Wladimir Balentien een tweehonkslag, maar hij strandde op het tweede honk, want pinch-hitter Dudley Leonora kreeg drie slag.

De Curaçao-verdediging maakte een dubbelspel in de 2e8 en Mexico werd op rij uitgeschakeld in de negende door closer Wendell Floranus.

Curaçao kwam tot elf honkslagen, waaronder drie van Roger Bernadina en twee van zowel Wladimir Balentien als Andrelton Simmons. Mexico kwam niet verder dan vier honkslagen.

Op zaterdag speelt Curaçao de volgende wedstrijd tegen de kampioen van Panama.

(4 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.