Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 februari 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

WildCats Curaçao verliest in 13e van Colombia in Caribbean Series
English

CARACAS / MACUTO, La Guaira (Venezuela) - Dag 4 van de 65e editie van de Serie del Caribe (Caribbean Baseball Series) in Venezuela was er één vol van spanning. Allevier gespeelde wedstrijden op zondag (5 februari) werden beslist door één punt, twee daarvan na verlenging.

WildCats KJ74 stond met lege handen in hun duel tegen Vaqueros de Montería, de kampioen van de professionele Liga Profesional de Béisbol Colombiano. De Curaçaose ploeg verloor met 6-5 in dertien innings.

WildCats opende het evenement op donderdag met een 3-1 nederlaag in tien innings tegen Agricultores, de vertegenwoordiger uit Cuba. Op vrijdag won de ploeg nipt met 2-1 van Cañeros de Los Mochis (Mexico), waarna op zaterdag slechts met 1-0 werd gewonnen van Federales de Chiriquí (Panama).

De Mexicanen versloegen de Cubanen op zondag nipt met 6-5, terwijl de Panamese kampioen met 3-2 won van Indios de Mayagüez (Puerto Rico). 's Avonds won Leones del Caracas (Venezuela) met 3-2 in twaalf innings tegen Tigres del Licey (Dominicaanse Republiek).

Na Dag 4 delen Venezuela en Mexico nu de eerste plaats met een 3-1 'record'. Colombia, de Dominicaanse Republiek, Curaçao en Panama staan allemaal op 2-2. Zij staan in die volgorde op basis van het Team Quality Balance en dat betekent dat WildCats momenteel de vijfde plaats inneemt. Op maandag ontmoet Curaçao de Puertoricaanse kampioen.

In hun vierde wedstrijd stond WildCats met 2-0 achter, kwam terug en had een 4-2 voorsprong na acht innings. Echter, de Colombiaanse tegenstander kwam langszij in de 1e9 om een verlenging af te dwingen. In de dertiende inning hernam Colombia de leiding, waarna een belangrijk extra 'insurance run' werd toegevoegd, want Curaçao wist nog eenmaal te scoren in de 2e13. Curaçao zette zeven werpers in, Colombia gebruikte er zes.

...Shairon Martis was de starter voor Curaçao...
...Op de foto gooit hij voor Amsterdam Pirates...
...met wie hij in 2021 landskampioen werd...
(© Foto: Henk Seppen)
Shairon Martis startte voorr WildCats, mar verliet de heuvel in de 1e5 met een 2-1 achterstand. De rechtshander, die dit seizoen in de Hoofdklasse zal spelen voor Curaçao Neptunus, had twee strikeouts, maar gooide ook viermaal vier wijd en kreeg vier honkslagen tegen.

Martis kreeg een lead-off double tegen van Gustavo Angel Campero in de eerste helft van de eerste inning. Nadat die het tweede honk had gestolen kreeg volgende slagman Francisco Fernando Acuña vier wijd. Met lopers 'op de hoeken' leidde een 'force play-grounder' van Jordan David Díaz tot de uitschakeleing van Acuña, maar stelde ook Campero in staat te scoren.

Colombia liet lopers achter op het eerste en tweede honk in de tweede inning en werd op rij uitgeschakeld in de derde, maar voegde een punt toe in de vierde slagbeurt. Jesus Adalberto Marriaga begon met een honkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een 2-out single van Fabian Petruz.

Met een 1-0 achterstand kreeg WildCats een loper in de tweede helft van de eerste inning toen Ray-Patrick Didder een tweehonkslag sloeg met één uit, maar hij strandde op het tweede honk. In de volgende slagbeurt kwam de ploeg opnieuw in scoringspositie. Sharlon Schoop opende met een infield-hit op starter Carlos Eduardo Quevedo en schoof op na een foute aangooi, Even later werd Schoop uitgeschakeld op een grounder van Andrelton Simmons, die later zelf gedwongen uitging op het tweede honk.

Nu met de stand op 2-0 halveerde WildCats de achterstand in de 2e4. Met één uit kreeg Sharlon Schoop vier wijd en was safe op een 'force play-grounder' van Andrelton Simmons. Schoop scoorde toen Sicnarf Loopstok volgde met een honkslag. Dit seizoen staan Schoop en Loopstok beiden op het roster van Hoofdklasser Amsterdam Pirates. Simmons bereikte het derde honk na de honkslag van Loopstok, die zelf op het tweede honk terecht kwam. Daarna werd Simmons op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder van Juremi Profar. Loopstok strandde op het derde honk.

Met twee uit in de 1e5 gooide Shairon Martis vier wijd op de volgende twee slagmensen en werd afgelost door Ryan Huntington, die de slagbeurt afsloot met een strikeout. Dit seizoen is Huntington teamgenoot van Martis bij Neptunus. Vorig jaar speelde Martis voor Amsterdam Pirates, terwijl Huntington uitkwam voor Twins Oosterhout.

In de 2e6 nam WildCats de leiding over door tweemaal te scoren. Met één uit sloeg Sharlon Schoop een honkslag en scoorde toen Andrelton Simmons volgde met een homerun. Dat eindigde de middag voor Carlos Eduardo Quevedo, die werd vervangen door Kevin Andres Escorcia. Hij werd begroet met een honkslag van Sicnarf Loopstok, die in scoringspositie kwam na een wilde worp en opschoof naar het derde honk op een grounder, maar daar bleef hij achter.

In de 1e7 kwam Colombia weer in scoringspositie. Nieuwe pitcher Franklin Van Gurp begon met vier wijd voor de lead-off hitter, die het tweede honk stal. Van Gurp volgde met een strikeout, maar na vier wijd voor de volgende slagman werd hij vervangen door Edgar Ernesto Garcia. De inning eindigde daarna toen een line drive een dubbelspel opleverde.

Nadat Curaçao op rij was uitgeschakeld in de 2e7 kwam Colombia dicht bij een punt in de 1e8. Lead-off hitter Jesus Adalberto Marriaga kreeg vier wijd, stal het tweede honk en bereikte het derde na een foute aangooi van de catcher. Hij strandde op het derde honk, want een strikeout, grounder en vangbal volgden.

In de 2e8 voegde WildCats weer een punt toe. Met Sharlon Schoop (velderskeus) op het eerste honk en één uit kreeg Andrelton Simmons vier wijd. Hugo Mario Beltran nam daarna de Colombiaanse pitching over. Hij kreeg een 'force play-grounder' van Sicnarf Loopstok, waardoor Simmons op het tweede honk werd uitgeschakeld. Schoop schoof op naar het derde honk en scoorde toen er een foute aangooi volgde bij een poging een dubbelspel te completeren op het eerste honk.

Echter, de 4-2 voorsprong werd door de Colombiaanse kampioen ongedaan gemaakt in de 1e9. Nieuwe pitcher Wendell Floranus kreeg een lead-off single tegen, gooide vier wijd op de volgende slagman en zag de lopers opschuiven via een opofferingsstootslag. Beide lopers scoorden toen volgende slagman Jordan David Díaz een honkslag in het midveld afleverde. En dat bracht de stand op 4-4.

...Andrelton Simmons homerde en had 3 RBI's...
...Op de foto speelt hij voor Nederland tijdens...
...de World Baseball Classic 2017...
(© Foto: Henk Seppen)
WildCats werd op rij uitgeschakeld in de 2e9 en dus volgde er een verlenging met het gebruik van de internationale tie-break regel.

In de tiende inning liet Colombia de tie-break loper achter op het tweede honk, de Curaçao-loper strandde op het derde honk.

In de elfde inning werd Cerilio Soleana de nieuwe werper voor Curaçao. Met een loper op het tweede honk en twee uit gaf hij een opzettelijke vrije loop weg, waarna hij afsloot met een strikeout. Curaçao liet lopers achter op het eerste en derde honk. Met pinch-runner Aldrich De Jongh als tie-break loper en één uit kreeg Sicnarf Loopstok opzettelijk vier wijd. Nadat Dudley Leonora een pop-fly had geslagen ging Loopstok gedwongen uit op het tweede honk op een grounder van Edmond Americaan.

In de twaalfde inning werd de Colombiaanse tie-break loper uitgeschakeld bij een steelpoging van het derde honk. Curaçao kwam daarna dicht bij het winnende punt in hun twaalfde slagbeurt op nieuwe pitcher Carlos Mario Díaz. Tie-break loper Edmon Americaan bereikte het derde honk na eenn grounder van Roger Bernadina, maar een strikeout en pop-fly maakten een einde aan de slagbeurt.

Colombia sloeg daarna toe in de 1e13. Tie-break loper Jesus Adalberto Marriaga bereikte het derde honk na een honkslag van Andres Santiago Angulo, die zelf uitging bij een poging naar het tweede honk op te schuiven. Marriaga scoorde even later op een hiernavolgende honkslag van Pabel Leandro Manzanero en zette Colombia op een 5-4 voorsprong. Nadat hij het eerste honk had bereikt werd Manzanero vervangen door pinch-runner Brayan Buelvas, maar die werd even later op het eerste honk uitgeschakeld via een pick-off. Nu net twee uit kreeg Cerilio Soleana een homerun tegen van Fabian Petruz, en dat leverde de ploeg uit Montería een belangrijk extra punt op. Juan Carlos Sulbaran nam de Curaçao-pitching over, kreeg een honkslag tegen, maar sloot af met een strikeout.

In de 2e13 kwam Curaçao onmiddellijk terug, maar stond uiteindelijk met lege handen. Met tie-break loper Wladimir Balentien op het tweede honk kreeg Jonathan Schoop vier wijd van nieuwe pitcher Yelmison De Jesus Peralta. Balentien schoof daarna op naar het derde honk na een wilde worp, maar dat hield Schoop op het eerste honk. Met één uit werd Schoop gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk na een grounder van Andrelton Simmons, maar Balentien wist te scoren. Met Simmons op het eerste honk sloot Peralta de wedstrijd af met drie slag voor Sicnarf Loopstok.

Curaçao kwam tot zes honkslagen, waaronder twee van Sharlon Schoop en Sicnarf Loopstok. Schoop scoorde driemaal, Andrelton Simmons sloeg drie punten binnen.

(6 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.