Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 februari 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

WildCats Curaçao met lege handen vs. Puerto Rico in Caribbean Series
English

CARACAS / MACUTO, La Guaira (Venezuela) - Curaçao-kampioen WildCats KJ74 heeft een kleine 3-1 nederlaag geleden tegen Indios de Mayagüez (Puerto Rico) op Dag 5 van de 5e editie van de Serie del Caribe (Caribbean Baseball Series) in Venezuela. Op maandag (6 februari) stond de Curaçao-ploeg al snel achter, herstelde, maar wist het duel niet in eigen voordeel om te draaien.

Op maandagavond diende Cañeros de Los Mochis (Mexico) de Venezolaanse gastheer Leones del Caracas een 7-0 shutout-nederlaag toe om alleen bezit te nemen van de eerste plaats. Eerder op de dag won Tigres del Licey (Dominicaanse Republiek) comfortabel met 10-1 van Federales de Chiriquí (Panama). De dag begon met een kleine 5-4 winst van Vaqueros de Montería (Colombia) tegen Agricultores, de vertegenwoordiger van Cuba die is samengesteld uit spelers van de teams uit Las Tunas en kampioen Granma.

Zoals gezegd is de Mexicaanse ploeg nu de enige koploper met een 4-1 'record'. De teams uit de Dominicaanse Republiek, Venezuela en Colombia delen de tweede plek met een 3-2 'record'. WildCats deelt de vijfde plaats met de teams uit Puerto Rico en Panama met een 2-3 'record'. Op basis van de Team Quality Balance neemt de ploeg uit Curaçao nu de zesde plaats in.

Het zal lastig worden voor WildCats om nog de top-vier (en dus de Halve Finales) te bereiken, want in de resterende twee wedstrijden moet nog worden gespeeld tegen twee van de sterkste teams. Dinsdagavond ontmoet WildCats de Venezolaanse kampioen Leones del Caracas. De ploeg sluit de round-robin daarna op woensdag af tegen de Dominicaanse kampioen Tigres del Licey.

In het Estadio Monumental de Caracas Simón Bolívar (ook genoemd Estadio de Béisbol de La Rinconada) in Caracas keek WildCats al snel tegen een 2-0 achterstand aan in de eerste inning tegen Indios de Mayagüez, de kampioen van de professionele Liga de Béisbol Profesional Roberto Clemente in Puerto Rico. Maar in het restant van de wedstrijd deed WildCats het prima. De ploeg halveerde de achterstand in de vijfde inning en stond nog slechts één punt toe, maar stond uiteindelijk toch met lege handen.

In de eerste helft van de eerste innjng opende Ray-Patrick Didder voor Curaçao met een honkslag op starter Héctor Hernández. Maar met één uit werd hij gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Sharlon Schoop, die even later zelf ook gedwongen uitging.

Puerto Rico antwoordde onmiddellijk met twee punten op Curaçao-starter Jordan Lucas. Met één uit kreeg de rechtshander een honkslag tegen van Ruben Castro, gevolgd door een tweehonkslag van Emmanuel Rivera. Om een gedwongen loop te creëren kreeg volgende slagman Vimael Machin opzettelijk vier wijd. Echter, de gedwongen loop kwam niet. In plaats daarvan raakte Lucas volgende slagman Edwin Díaz met een worp met een 1-wijd-2-slag count en dat leidde tot een punt. Een volgende opofferingsslag van Daniel Ortiz zorgde daarna voor het tweede punt. Met lopers 'op de hoeken' eindigde een vangbal de slagbeurt, maar Puerto Rico had een vroege en beslissende voorsprong genomen.

WildCats kreeg een kans wat terug te doen in de eerste helft van de tweede inning. Sicnarf Loopstok begon met vier wijd en bereikte het derde honk op een one-out single van Dudley Leonora, maar zij bleven achter.

...Nelmerson Angela had een prima optreden...
...Op de foto gooit hij voor Curaçao...
...tijdens de Honkbal Week Haarlem...
...van vorig jaar...
(© Foto: Henk Seppen)
Toen Jordan Lucas een lead-off single tegen kreeg in de 2e2 werd hij afgelost door Nelmerson Angela. De linkshander gooide vier wijd op de volgende slagman, waarna de voorste loper gedwongen uitging op het derde honk. Hierna kreeg Angela de honken vol na een volgende vrije loop, maar de inning eindigde toen een line drive richting tweede honkman Darren Seferina een dubbelspel opleverde.

Vanaf de derde inning deed Nelmerson Angela het zeer goed. Hij gooide tweemaal vier wijd in de derde inning, maar beide lopers bleven achter. De linkshander schakelde de Puertoricaanse aanval daarna op rij uit in de vierde inning en werd gesteund met een volgend dubbelspel in de vijfde. Dit seizoen zal Angela in de Hoofdklasse weer op de heuvel staan bij Amsterdam Pirates.

Na een loper te hebben achtergelaten op het eerste honk in zowel de derde als vierde inning halveerde WildCats de achterstand in de 1e5, maar verzuimde meer te scoren. De nieuwe Puertoricaanse werper Fernando Cabrera kreeg een one-out single tegen van Dashenko Ricardo, waarna de honken vol raakten toen hij vier wijd gooide op Ray-Patrick Didder en Darren Seferina. Puerto Rico wisselde snel van werpers en zette Danny Wirchansky in. Hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Sharlon Schoop. Dat bracht Ricardo over de plaat en uiteraard schoven ook de overige lopers op. Echter, Seferina rende te ver door over het tweede honk en werd uitgeschakeld. Met lopers op het eerste en derde honk eindigde de inning toen Andrelton Simmons werd uitgevangen.

Het was de laatste scoringskans voor de Curaçao-ploeg die in de volgende drie innings op rij werd uitgeschakeld door Wirchansky.

In de 2e7 voegde Puerto Rico een 'insurance run' toe. Nelmerson Angela, die slechts één honkslag had toegestaan sinds hij de pitching in de tweede inning had overgenomen, moest honkslagen toestaan van Jesmuel Valentín (gevolgd door een fout) en Bryan Torres, wat de ploeg lopers opleverde op het eerste en derde honk. Daarna nam Ryan Huntington de pitching over, maar de linkshander werd begroet met een RBI-single van Ruben Castro en dat voerde de voorsprong op naar 3-1. Nog altijd met twee uit maakte de Curaçao-verdediging weer een volgend dubbelspel en een line-out in het midveld eindigde de slagbeurt.

In de achtste inning was Kevin Kelly de nieuwe pitcher voor WildCats. Met twee uit gooide hij vier wijd, maar die loper strandde op het eerste honk.

Na te hebben gescoord in de vijfde inning wist Curaçao de honken niet meer te bereiken. Zoals gezegd werd de ploeg op rij uitgeschakeld door reliever Danny Wirchansky in de zesde, zevende en achtste inning. In de 1e9 deed closer Ricardo Gómez hetzelfde en sloot de wedstrijd af met tweemaal drie slag.

(7 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.