Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 februari 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

WildCats Curaçao verspeelt voorsprong vs. Venezuela op Dag 6 Caribbean Series
English

CARACAS / MACUTO, La Guaira (Venezuela) - Curaçao-kampioen WildCats KJ74 heeft met 8-6 verloren van gastheer Leones de Caracas op dinsdagavond (7 februari), Dag 6 van de 65e editie van de Serie del Caribe (Caribbean Baseball Series) in Venezuela. WildCats leek op weg naar een overwinning, want de ploeg stond met 6-2 voor na de zesde inning, maar verzuimde de voorsprong vast te houden. De Venezolaanse kampioen kwam tot een rally van drie punten in zowel de zevende als de achtste inning. Ondanks het verlies heeft WildCats nog altijd een kans de top-4 en dus de Halve Finales te bereiken.

Dag 6 van het jaarlijkse evenement begon met een 4-3 overwinning van Indios de Mayagüez (Puerto Rico) tegen Agricultores uit Cuba, dat zodoende werd uitgeschakeld. De Cubanen stonden aanvankelijk met 3-0 voor (allemaal gescoord in de tweede inning), maar Puerto Rico scoorde tweemaal in de vijfde, daarna nog eens twee met twee uit in de 2e9, dankzij een fout en een walk-off single van Emmanuel Rivera. In de middag won round-robin koploper Cañeros de Los Mochis (Mexico) nipt met 2-1 van Federales de Chiriquí (Panama) om zich als eerste ploeg te verzekeren van een plek in de Halve Finale. Met de stand op 1-1 scoorde Mexico het beslissende punt in de vijfde slagbeurt na een fout. 's Avonds boekte Vaqueros de Montería (Colombia) een verrassend grote 11-1 overwinning tegen Tigres del Licey (Dominicaanse Republiek). De Colombiaanse ploeg brak een puntloze stand met een 4-run rally in de zesde en voegde nog eens vijf punten toe in de volgende slagbeurt.

Na de wedstrijden van dinsdag volgen Colombia en Venezuelaanse de Mexicaanse koploper op de tweede plaats. De Dominicaanse en Puertoricaanse kampioen delen daarna de vierde plek. Daarna staat WildCats op een gedeelde plaats met de Panamese ploeg met een 2-4 'record', maar het team uit Curaçao neemt de zesde plaats in op basis van de Team Quality Balance. Op woensdag sluit WildCats de round-robin af tegen de ploeg uit de Dominicaanse Republiek. Een overwinning, in combinatie met andere resultaten, zou dan kunnen resulteren in een gelijke stand tussen vier ploegen, waarbij de eindstand zal worden opgemaakt op basis van de TQB.

In Estadio Jorge Luis García Carneiro in Macuto had WildCats een prima start. De ploeg stond snel achter, pakte een punt terug en kwam daarna tot een rally van vijf punten in de tweede inning. Maar daarna werd de Curaçaose kampioen puntloos gehouden in het restant van de wedstrijd, terwijl de Venezolaanse tegenstander het duel vanaf de zevende inning omdraaide.

Leones del Caracas nam een snelle voorsprong in de eerste helft van de eerste inning op starter Cody Mincey. Hij kreeg een lead-off double tegen van Ali Jesus Castillo, die opschoof na een grounder. Danny Vásquez kreeg daarna vier wijd en stal het tweede honk. Met twee uit scoorden beiden toen Oswaldo Arcia een honkslag in het midveld afleverde. En dat zorgde voor een vroege voorsprong voor de kampioen van de professionele Liga Venezolana de Béisbol Profesional.

WildCats pakte een punt terug in de eigen eerste beurt op starter David Eliud Ramos. Met één uit sloeg Andrelton Simmons een honkslag en bereikte het derde honk op een 2-out single van Sharlon Schoop. Even later scoorde Simmons na een honkslag van Wladimir Balentien, maar twee lopers bleven achter.

Nadat Cody Mincey drie nullen op rij had gekregen in de 1e2 sloeg WildCats toe met een 5-run rally in de 2e2 op zes opeenvolgende honkslagen. De Curaçao-ploeg kreeg de honken snel vol, want Dudley Leonora, Juremi Profar en Darren Seferina begonnen allemaal met een honkslag. Seferina's honkslag eindigde vlak voor de thuisplaat en zorgde voor volle honken. Back-to-back tweehonkslagen volgden. Eerst sloeg Ray-Patrick Didder een tweehonkslag het linksveld in om de eerste twee lopers binnen te brengen en Curaçao op een 3-2 voorsprong te zetten. Daarna sloeg ook Andrelton Simmons een tweehonkslag en daar scoorde Seferina op. Volgende slagman Jonathan Schoop sloeg daarna ook een honkslag, de zesde op rij en daarop scoorde Didder, zodat de voorsprong opliep naar 5-2. Een werperswissel volgde. Ricardo Antonio Pinto nam het over en hij kreeg een double play-grounder van Sharlon Schoop, maar dat stelde ook Simmons in staat het volgende punt te scoren. Een grounder van Wladimir Balentien eindigde de productieve slagbeurt, maar WildCats stond nu met 6-2 voor. Echter, de ploeg kon hierna niet meer tot scoren komen in het restant van de wedstrijd en zou uiteindelijk met lege handen staan.

...Juan Carlos Sulbaran sloot het duel af voor...
...WildCats, maar kon een verlies niet voorkomen...
...Op de foto gooit hij voor Curaçao Neptunus...
...in de Hoofdklasse in het seizoen 2022...
(© Foto: Robert Bos)
Na de twee punten te hebben toegestaan in de eerste inning kwam Curaçao-starter Cody Mincey in de volgende vijf slagbeurten niet in de problemen. Hij moest vier honkslagen toestaan, maar Venezuela wist niet in scoringspositie te komen.

Intussen bleef ook Curaçao puntloos. De ploeg werd op rij uitgeschakeld in de derde en vijfde inning. Lopers bleven achter op het eerste en tweede honk in de vierde. En in de zesde, op nieuwe pitcher Miguel Angel Socolovich, strandde nog een loper op het tweede honk.

Maar in de 1e7 kwam Leones del Caracas terug in de wedstrijd. Met een 6-2 achterstand kwam de ploeg tot een rally van drie punten. Nadat hij de lead-off hitter met een worp had geraakt kreeg Mincey een honkslag tegen, gevolgd door een RBI-single van Orlando Jesus Arcia. Wendell Floranus werd hierna ingezet als nieuwe werper, maar hij kreeg de honken vol omdat hij begon met vier wijd. De drie lopers schoven op na een grounder van Wilfredo José Tovar, wat een punt opleverde. Met het eerste honk open werd een gedwongen loop opgezet via een opzettelijke vrije loop, maar een normale vier wijd voor volgende slagman Isaias Tejeda zorgde vervolgens voor het derde punt in de inning. Met de honken nog altijd vol en slechts één uit volgde weer een werperswissel. Edgar Ernesto Garcia nam het over en kreeg een double play-grounder, maar de ploeg uit Caracas had de achterstand teruggebracht naar slechts 6-5.

De wedstrijd draaide het duel duidelijk om vanaf de zevende inning. Nu met slechts een 6-5 achterstand nam Arnaldo José Hernandez de Venezolaanse pitching over in de 2e7 en hij schakelde Jonathan Schoop, Sharlon Schoop en Wladimir Balentien allemaal met drie slag uit.

In de 1e8 kwam Venezuela opnieuw tot een rally van drie punten om de leiding te hernemen. Dit keer werd de punten allemaal gescoord met twee uit! Met één uit gooide Edgar Ernesto Garcia vier wijd en met twee uit kreeg hij de honken vol toen hij ook een vrije loop uitdeelde aan de volgende twee slagmensen. Een wilde worp stelde even later voorste loper José Gregorio Rondón in staat het gelijkmakende punt te scoren. Hierna raakten de honken opnieuw vol toen Garcia wederom vier wijd gooide. Juan Carlos Sulbaran nam daarna de Curaçao-pitching over, maar hij werd begroet met een 2-run double van Danny Vásquez. En dat bezorgde Venezuela een 8-6 voorsprong! Sulbaran sloot af met een strikeout, maar het duel was omgedraaid.

In de 2e8 zorgde ook nieuwe pitcher Ricardo José Rodríguez voor drie nullen op rij. Curaçao kreeg daarna nog één laatste kans wat terug te doen in de 2e9. Nieuwe pitcher Anthony Vizcaya kreeg twee honklopers met één uit toen Ray-Patrick Didder het honk bereikte na een fout en Andrelton Simmons een honkslag sloeg. De wedstrijd eindigde even later toen Jonathan Schoop in een dubbelspel sloeg.

Curaçao 'outhitte' Venezuela met 12-11. Drie van deze honkslagen kwamen op naam van Andrelton Simmons, die ook tweemaal scoorde. Juremi Profar en Darren Seferina sloegen allebei twee honkslagen en scoorden eenmaal. Ray-Patrick Didder sloeg drie punten binnen.

(8 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.