Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus scoort vroeg in winst tweede duel van DSS/Kinheim
English

HAARLEM - Curaçao Neptunus nam een vroege 3-0 voorsprong op zaterdag (8 april) op weg naar een 6-1 overwinning tegen DSS/Kinheim. In de opener op vrijdag werd Neptunus in de eerste vijf innings zowel puntloos als hitloos gehouden, maar won met 7-0.

Vorig seizoen had Neptunus verschillende wedstrijden waarin het de uitslag pas laat besliste door het grootste deel van de punten vanaf de zesde inning te scoren. Vandaag scoorde Neptunys eenmaal in de tweede inning en voegde er twee punten aan toe in de derde slagbeurt.

De Rotterdamse ploeg kwam tot twaalf honkslagen, waaronder drie van Dwayne Kemp en Sheadion Jamanika. De laatste sloeg ook drie punten binnen.

Een andere Kemp voerde de aanval aan van DSS/Kinheim, want Dwayne's broer Urving Kemp tekende voor de enige twee honkslagen van de Haarlemse ploeg.

Voor aanvang van de wedstrijd was er een Opening Day-ceremonie. De ceremoniële eerste bal werd gegooid door DSS/Kinheim's voormalige Hoofd Coach Michael Crouwel, die na vorig seizoen stopte.

(8 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsOp vrijdagavond was het niet voor de zesde inning dat Neptunus zowel de eerste honkslag als het eerste punt liet notere op de DSS/Kinheim-pitching. Vandaag sloeg de ploeg de eerste honkslag gelijk in de eerste slagbeurt en opende de score in de tweede inning.

In de eerste helft van de eerste inning sloeg Roger Bernadina een honkslag voor Neptunus met één uit op starter Martijn Schoenderwoerd. Maar 'The Shark' werd even later uitgeschakeld bij een steelpoging.

Neptunus scoorde het eerste punt in de tweede inning. De ploeg kreeg de honken vol met twee uit, maar scoorde slechts eenmaal. Niet op een honkslag, maar na een vrije loop. Dwayne Kemp opende met een honkslag. Met één uit bereikte hij het tweede honk op een grounder van Christian Diaz. Met twee uit schoof Kemp op naar het volgende honk op een infield-hit van Sheadion Jamanika. De honken raakten daarna vol toen volgende slagman Louie-Jay Sienders het eerste honk kreeg via hinderen-catcher. Hierna werd het eerste punt gescoord toen Rayshelon Carolina vier wijd kreeg. Maar daarna bleven drie lopers achter toen een foute pop-fly van Stijn van der Meer de inning eindigde.

Neptunus voegde twee punten toe in de 1e3, opnieuw met twee uit. Met één uit kreeg John Polonius vier wijd en schoof op na een grounder van Dwayne Kemp. Met twee uit scoorde Polonius na een honkslag van Arthur Bonevacia. Hierna was het Christian Diaz die vier wijd kreeg en sloeg Sheadion Jamanika een honkslag. Bonevacia scoorde op Jamanika's honkslag en bereikte Diaz het derde honk. Echter, Jamanika rende veel te ver door over het eerste honk terwijl de bal werd teruggegooid naar het infield en kwam in een rundown. Op dat moment probeerde Diaz te scoren, maar de bal werd vervolgens naar de catcher gegooid en hij werd uitgeschakeld op de plaat, wat de inning eindigde.

Neptunus-starter Shairon Martis schakelde de eerste negen slagmensen op rij uit (drie strikeouts). Maar de rechtshander kreeg daarna een punt tegen in de vierde en dat zou ook het enige blijven voor DSS/Kinheim. Nick Hofer begon met vier wijd en met één uit stal hij het tweede honk. In een hiernavolgende hit-and-run-situatie rende Hofer richting derde honk terwijl Sem Kuijper de bal richting derde honk sloeg. Daar fielde derde honkman Stijn van der Meer de bal, koos ervoor om Hofer te tikken, maar miste en liet de ball vallen, zodat iedereen op deze fout safe was. Met twee uit scoorde Hofer in een double steal-situatie. Met Kuijper op het tweede honk kreeg volgende slagman Koen Halderman vier wijd, maar de twee lopers bleven achter.

Neptunus pakte het punt terug in de 1e5. Roger Bernadina begon met een tweehonkslag en schoof op na een wilde worp. John Polonius kreeg vervolgens vier wijd, maar hij werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Dwayne Kemp, maar dat stelde ook Bernadina in staat te scoren.

Neptunus kreeg weer een scoringskans in de zesde inning op nieuwe pitcher Finn Blokker. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Sheadion Jamanika, maar volgde met drie slag voor Louie-Jay Sienders. Met één uit sloeg Rayshelon Carolina een tweehonkslag. Maar met twee lopers in scoringspositie sloeg Stijn van der Meer een pop-fly en Blokker sloot af met drie slag voor Roger Bernadina.

Sienders was vandaag de catcher voor Neptunus, nadat Enrique Hatma (die vandaag niet speelde) de catcher was in de opener op vrijdagavond. In de voorbije seizoenen was Sienders voornamelijk de bullpen-catcher en back-up catcher van Neptunus. Hatma werd onlangs aan het team toegevoegd. De twee delen nu de catcherspositie, want reguliere catcher Dashenko Ricardo is momenteel niet bij de ploeg. Het team heeft nog twee catchers op het roster staan, maar Dave Janssen speelt momenteel op college in de USA en Keegan Pieternella is bij het tweede team, Tridents.

Neptunus liet ook twee lopers achter in de zevende inning en een ander loper op het tweede honk in de achtste. Maar in de negende inning werden nog eens twee punten toegevoegd op closer Robyn Clara. Met één uit sloeg Dwayne Kemp een honkslag. Tijdens zijn slagbeurt verdraaide Kemp zijn rechterenkel wat terwijl hij een foutbal sloeg. Toen hij ook op de volgende worp een foutbal sloeg stapte Kemp uit het slagperk, voelde aan zijn been en stretchte wat. Op de volgende worp sloeg de ervaren speler de bal het linksveld in voor een honkslag, maar hij rende hobbelend richting eerste honk. Na daar te zijn aangekomen werd hij vervangen door pinch-runner Dre Celestijn. Met twee uit sloeg ook Christian Diaz een honkslag. De twee schoven op na een doorgeschoten bal, waarna beiden scoorden toen Sheadion Jamanika volgde met een honkslag in het rechtsveld. En dat voerde de stand op naar 6-1. Terwijl hij de bal richting plaat gooide was het rechtsvelder Urving Kemp, die een blessure leek te hebben. Hij voelde aan zijn been, hobbelde wat rond en ging op de grond zitten. Maar terwijl hij werd verzorgd leek het een kramp te zijn en hij kon het duel voortzetten. Even later eindigde de inning toen Louie-Jay Sienders werd uitgevangen.

Na te hebben gescoord in de vierde inning kwam DSS/Kinheim weer in scoringspositie in de zesde. Met één uit kreeg Jochem Koedijk vier wijd en met twee uit sloeg Urving Kemp een honkslag, maar een strikeout eindigde de slagbeurt.

De thuisploeg kreeg ook twee twee honklopers in de zevende op nieuwe pitcher Aaron de Groot. Met twee uit en Marcel Tolenaars (velderskeus) op het eerste honk kreeg Amarensio Franka vier wijd. Opnieuw eindigde een strikeout de inning.

In de achtste inning was het nieuwe werper Mike Groen, die een loper op het tweede honk kreeg. Met twee uit sloeg Urving Kemp een honkslag en stal het tweede honk, maar bleef vervolgens achter.

Met Neptunus op een 6-1 voorsprong beklom veteraan-linkshander Diegomar Markwell de heuvel. Sinds vorig seizoen is Markwell de Pitching Coach van Neptunus. Hij speelde zijn laatste volle seizoen in 2021, maar maakte drie relief-optredens vorig jaar. Vandaag, in zijn eerste optreden van dit seizoen, kreeg de linkshander drie nullen op rij, waaronder een strikeout, om de wedstrijd af te sluiten.


DSS/Kinheim - Curaçao Neptunus 1-6
123456789RHE
Curaçao Neptunus012010002-6121
DSS/Kinheim000100000-122
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Shairon Martis, W (1-0)683111

Aaron de Groot, H (1)112---

Mike Groen, H (1)11-1--

Diegomar Markwell11----

pitchers DSS/Kinheiminn.SOBBHRER
Martijn Schoonderwoerd, L (0-1)524644

Finn Blokker2212--

Jemail Streedel11-1--

Robyn Clara1--321

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Olav Steijger, 1B-Rob Has, 3B-Bernard Flohr.
Official Scorer-Tineke Has.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Public Address Announcer-Carla Cornelisse.
Scoreboard Operator-Jörgen Balk.
Aanvangstijd-14:04 uur.
Speeltijd-2:58 uur.
Locatie-Pim Mulier Stadion, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Opening Weekend Seizoen 2023.
Voor aanvang van de wedstrijd werd de ceremoniële eerste bal gegooid door Michael Crouwel, voormalig Hoofd Coach van DSS/Kinheim.

Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 13° C; windrichting noordoost; windsnelheid 13 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 56%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.