Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 juni 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Didi Gregorius tekent Minor League-contract bij Seattle Mariners
English

SEATTLE, Washington (USA) - Didi Gregorius heeft een Minor League-contract getekend bij Seattle Mariners, zo werd op donderdag (8 juni) door verschillende bronnen bericht. De overeenkomst is nog niet officiëel bevestigd. De 33-jarige, in Amsterdam geboren Gregorius zal zich vrijwel zeker melden bij Seattle's Triple-A team Tacoma Rainiers.

...Didi Gregorius in actie voor het Nederlands...
...Team tijdens de World Baseball Classic...
(© Foto: Henk Seppen)
Vorig jaar speelde Gregorius in de Major League voor Philadelphia Phillies, maar werd hij op 4 augustus 'released'. In november tekende hij bij Cangrejeros de Santurce en speelde in de professionele Winter League in Puerto Rico.

Op 1 mei van dit jaar tekende de korte stop bij Algodoneros de Unión Laguna, dat uitkomt in de Mexican League. Daar speelde Gregorius in 26 wedstrijden en sloeg .359 met 37 honkslagen, waaronder 11 homeruns, acht tweehonkslagen en één driehonkslag. Hij sloeg 34 punten binnen. En daarmee werd hij niet alleen gekozen om uit te komen in de All Star Game van de League, maar trok ook (weer) de aandacht van een aantal teams.

Gregorius maakte zijn debuut in de Major League in 2012 toen hij uitkwam in acht wedstrijden voor Cincinnati Reds. Hierna speelde hij voor Arizona Diamondbacks in 2013 en 2014. Vervolgens nam Gregorius de korte stop-positie over van Derek Jeter bij New York Yankees. Daar speelde hij in vijf seizoenen, brak een aantal korte stop-(team)records en werd een populaire speler. Na het seizoen 2019 was Gregorius een Free Agent en tekende hij bij Philadelphia Phillies voor wie hij sinds 2020 speelde.

In 1.077 Major League-wedstrijden sloeg Gregorius 999 honkslagen, waaronder 134 homeruns. Nu hij een Minor League-contract heeft getekend heeft Gregorius een kans om zijn 1.000e Major League-honkslag te slaan. Uiteraard moet hij om dat te kunnen doen wel worden toegevoegd aan het Major League-team van Seattle.

In maart nam Gregorius met het Nederlands Team deel aan de World Baseball Classic.

(8 juni)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.