Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 februari 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

WildCats Curaçao uitgeschakeld na verlies op Dag 7 Caribbean Series
English

CARACAS / MACUTO, La Guaira (Venezuela) - Curaçao-kampioen WildCats KJ74 heeft met 6-2 verloren van Tigres del Licey (Dominicaanse Republiek) op de slotdag van de round-robin van de 65e editie van de Serie del Caribe (Caribbean Baseball Series) in Venezuela. Door het verlies op woensdag (8 oktober), Dag 7 van het toernooi, werd de Curaçaose ploeg uitgeschakeld voor de Halve Finales.

Federales de Chiriquí (Panama) sloot de round-robin af met een 10-4 winst tegen Agricultores uit Cuba. In de namiddag won Indios de Mayagüez (Puerto Rico) met 9-3 van round-robin koploper Cañeros de Los Mochis (Mexico). En 's avonds was gastheer Leones del Caracas (Venezuela) met 7-4 te sterk voor Vaqueros de Montería (Colombia).

Door de nederlaag eindigde de Mexicaanse kampioen op een gedeelde eerste plaats met de Venezolaanse kampioen. De Mexicanen werden echter eerste op basis van het onderling resultaat (een 7-0 winst voor Los Mochis). Drie ploegen eindigden samen op de derde plaats: de vertegenwoordigers van Colombia, de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico. De volgorde van deze drie teams kon eveneens worden gebaseerd op het onderlinge resultaat. Montería (Colombia) had gewonnen van zowel Licey (Dominicaanse Republiek) als Mayagüez (Puerto Rico) en werd dus derde. Licey eindigde op de vierde plek, want het had gewonnen van de Puertoricanen, die zodoende werden uitgeschakeld. Door het verlies van vandaag eindigde WildCats op de zevende plaats.

Eindstand Round-Robin:
1. Cañeros de Los Mochis, 2. Leones del Caracas, 3. Vaqueros de Montería, 4. Tigres del Licey, 5. Indios de Mayagüez, 6. Federales de Chiriquí, 7. WildCats KJ74, 8. Agricultores.

In de Halve Finales op donderdag zal Los Mochis spelen tegen Licey en ontmoet Caracas Montería. De winnaars gaan naar de Finale op vrijdag, de verliezers spelen om de derde en vierde plaats.

WildCats keek tegen een snelle achterstand aan tegen Tigres del Licey, kwam langszij, maar de Dominicaanse kampioen sloeg toe in de zevende inning. De ploeg kwam toen tot een rally van vier punten om een beslissende voorsprong te nemen. Tigres del Licey is de meest succesvolle ploeg in de Caribbean Series-historie, want de ploeg heeft het evenement tienmaal gewonnen, maar de laatste keer was in 2008.

Licey opende de score in de tweede helft van de eerste inning op starter Nestor Molina. Hij kreeg een lead-off double tegen van Emilio Bonifacio, die opschoof na een one-out single van Yamaico Navarro en daarna scoorde toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Henry Urrutia.

WildCats kwam voor het eerst in scoringspositie in de tweede inning op starter Domingo Robles. Met één uit sloeg Wladimir Balentien een honkslag en schoof op na een wilde worp, maar bleef achter op het tweede honk.

Nadat de Dominicanen een loper hadden achtergelaten op het derde honk in de 2e3 kwam WildCats langszij in de 1e4. Andrelton Simmons begon met vier wijd, schoof op na een grounder van Jonathan Schoop en scoorde toen Sharlon Schoop volgde met een honkslag. Balentien sloeg daarna in een 'inning-ending double play'.

...Wladimir Balentien sloeg twee honkslagen...
...Op de foto speelt hij voor Nederland in 2022...
...tijdens de Honkbal Week Haarlem...
(© Foto: Henk Seppen)
Curaçao kreeg weer een scoringskans in de vijfde inning. Juremi Profar opende toen met een honkslag en met twee uit kreeg Darren Seferina vier wijd, maar beiden bleven achter toen Ray-Patrick Didder werd uitgevangen.

In de 2e5 kwamen de Dominicanen dicht bij een hernieuwde voorsprong. Gustavo Nuñez begon met een tweehonkslag en schoof op na een opofferingsstootslag, maar tenslotte liet de ploeg lopers achter op het eerste en derde honk.

In de zesde en zevende inning liet WildCats een loper achter op het eerste honk op nieuwe pitcher Williams Jerez. Licey kreeg weer een loper op de derde honk in hun zesde slagbeurt op Nestor Molina. Dit keer kreeg hij een lead-off double tegen van Mel Rojas Jr., daarna een honkslag van Kelvin Gutiérrez. Een foul-fly en een dubbelspel maakten een einde aan deze dreiging.

Maar in de 2e7 brak Licey de 1-1 stand en sloeg toe met een 4-run rally om een beslissende voorsprong te nemen. Met één uit kreeg Molina een driehonkslag tegen van Emilio Bonifacio, gevolgd door een tweehonkslag van voormalig Major Leaguer Robinson Canó en dat zette de Dominicanen op een 2-1 voorsprong. Vorig jaar speelde de 40-jarige Canó in de Majors voor New York Mets (12 wedstrijden), San Diego Padres (12 wedstrijden) en Atlanta Braves (9 wedstrijden). Hij werd begin augustus 'released' en is sindsdien een Free Agent. Met Canó's pinch-runner Ramon Torres op het tweede honk en het eerste honk open kreeg Yamaico Navarro opzettelijk vier wijd. Daarna nam Ryan Huntington de pitching over, maar hij werd begroet met een 3-run homerun van pinch-hitter Ramón Hernández. En dat voerde de stand op naar 5-1.

In de 1e8, op nieuwe pitcher Fernando Abad, sloeg Jonathan Schoop een tweehonkslag voor WildCats met twee uit, maar zijn broer Sharlon Schoop kreeg daarna drie slag.

Even later, in de 2e8, voegde Licey nog een punt toe op nieuwe pitcher Kevin Kelly. Met één uit raakte de rechtshander een slagman en gooide vier wijd op de volgende, waarna hij een RBI-single tegen kreeg van Emilio Bonifacio.

Nu met een 6-1 achterstand wist Curaçao nog eenmaal te scoren in de 1e9 op closer Jauro Asencio. Wladimir Balentien en Juremi Profar begonnen met honkslagen, wat zorgde voor lopers 'op de hoeken'. Met één uit leverde pinch-hitter Sicnarf Loopstok een puntscorende honkslag af. Twee lopers bleven daarna achter, want een strikeout en vangbal maakten een einde aan de wedstrijd.

WildCats kwam tot zeven honkslagen, waaronder twee van Wladimir Balentien en Juremi Profar.

(9 februari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.