Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 juli 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Sem Robberse gooit in Futures All-Star Game
English

SEATTLE, Washington (USA) - De Nederlandse werper Sem Robberse was op zaterdag (8 juli) één van de werpers in de All-Star Futures Game, die werd gespeeld in T-Mobile Park, het stadion van Seattle Mariners. De Futures Game wordt jaarlijks gespeeld een paar dagen voor de Major League All-Star Game. Die wedstrijd wordt komende dinsdag gespeeld, eveneens in Seattle.

De 21-jarige Sem Robberse werd geselecteerd voor het duel van dit jaar en gooide voor de AL Futures, het team dat is samengesteld uit spelers die verbonden zijn aan American League-teams. De NL Futures wonnen de wedstrijd met 5-0. Twee van de punten kwamen op naam van Robberse in de zesde inning.

De NL Futures openden de score met twee punten in de eerste helft van de tweede inning. Met het NL Team nog altijd op een voorsprong van slechts 2-0 werd Robberse de nieuwe werper voor de AL-ploeg in de 1e6 en werd daarmee de zesde werper van de ploeg in dit duel. Robberse kreeg honkslagen tegen van Yanquiel Fernandez en Brady House, waardoor het NL Team lopers op het eerste en tweede honk kreeg. De rechtshander volgde met drie slag voor BJ Murray, Jr., maar daarna werd hij afgelost door Yosver Zulueta. Die kreeg de honken vol nadat hij zijn eerste slagman met een worp raakte, waarna hij een 'baseclearing double' moest incasseren van Nasim Nuñez (die werd gekozen tot MVP van de wedstrijd). Doordat Robberse verantwoordelijk was voor Fernandez en House kwamen de door hun gescoorde punten op zijn naam. Op de tweehonkslag verhoogde het NL Team de stand naar 5-0 en dat werd ook de eindstand in de 7-inning wedstrijd.

De All-Star Futures Game werd voor het eerst gespeeld in 1999. Vanaf de eerste wedstrijd tot en met 2018 werd één team samengesteld uit talenten afkomstig uit de USA en die die speelden tegen een team dat was samengesteld uit talenten uit andere landen (World Team). Sinds 2019 worden de teams samengesteld uit talenten die spelen in Minor League-teams verbonden aan de American League tegen talenten uit de National League.

...Sem Robberse in actie voor Quick Amersfoort in de...
...Hoofdklasse tijdens het seizoen 2019...
(© Foto: Robert Bos)
Robberse is de twaalfde speler met een Nederlands paspoort (geboren in Nederland, Aruba, Curaçao of de USA) die uitkomt in de Futures Game. Vorig jaar speelde de op Curaçao geboren outfielder Ceddanne Rafaela (Boston Red Sox) in het AL Futures Team.

Sem Robberse speelt sinds 2019 professioneel in de organisatie van Toronto Blue Jays. In zijn eerste seizoen (2019) gooide hij in vijf wedstrijden in de Rookie League en 2-0 met negen strikeouts.

Nadat het hele seizoen 2020 was afgelast vanwege de COVID-19 pandemie keerde Robberse terug op de heuvel in 2021. Hij speelde toen voor twee teams op Single-A niveau en was 5-7 met een 4.36 ERA in 21 wedstrijden (19 starts) met 90 strikeouts in 88 2/3 gegooide innings, waarin hij 38 keer vier wijd weggaf.

Vorig jaar gooide Robberse ook voor twee teams. Hij begon het seizoen bij Vancouver Canadians (Single-A) en was 4-4 in 17 wedstrijden (allemaal starts). Half augustus promoveerde Robberse naar Double-A en gooide toen in vijf wedstrijden (allemaal starts) voor New Hampshire Fisher Cats. Daar was hij 0-3 met een 3.65 ERA en 19 strikeouts.

Voor aanvang van het seizoen van dit jaar was Robberse een 'non-roster player' op het Blue Jays Major League-roster tijdens Spring Training. De rechtshander nam toen deel aan drie wedstrijden (één als starter) en was 0-1 met een 4.50 ERA en vier stikeouts in zes gegooide innings.

Dit seizoen startte Robberse ook weer bij het Double-A team. Tot nu toe gooide hij in 15 wedstrijden (allemaal starts) en is 1-5 met een 4.19 ERA. In 73 gegooide innings kwam hij tot 69 keer drie slag, gooide hij 28 keer vier wijd en stond hij 56 honkslagen toe, waaronder twaalf homeruns. Robberse, die het nummer 7 talent is in de Blue Jays-organisatie, werd op 2 juli ingedeeld in het Rookie League-team van de club in Florida.

Sem Robberse, die zijn loopbaan begon bij Red Caps in Leusden, maakte zijn Hoofdklasse-debuut tijdens het seizoen 2018 toen hij in zes wedstrijden (drie starts) gooide voor HCAW. Hij was 1-3 met een 1.80 ERA en had twaalf strikeouts in twintig innings op de heuvel voor de Bussumse ploeg.

In het seizoen 2019 gooide Robberse in negen wedstrijden (allemaal starts) voor Quick Amersfoort en was 6-3 met een 1.83 ERA en 62 strikeouts. Hij tekende vervolgens in juli van dat jaar bij Toronto Blue Jays en maakte kort daarna zijn profdebuut.

Sem's broer Mees Robberse komt dit seizoen in de Hoofdklasse uit voor DSS/Kinheim nadat hij in de voorgaande twee seizoenen speelde voor Quick Amersfoort.

(9 juli)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.