Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 juli 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Speeldata bekend voor 2024-editie van Honkbal Week Haarlem
English

HAARLEM - Het Organisatie-Comité van de tweejaarlijkse Honkbal Week Haarlem heeft de speeldata bekend gemaakt voor de volgende editie, die volgend jaar op de agenda staat. Op dinsdag (11 juli) werd bekend gemaakt dat de 31e internationale Honkbal Week zal plaatsvinden van 12 tot en met 19 juli 2024.

In februari van dit jaar werd Peter van der Aart de nieuwe voorzitter van het Organisatie-Comité. Hij werd toen de opvolger van Guus van Dee, die het bestuur leidde tijdens de vorige twee edities in 2018 en 2022. De 2020 editie van het evenement werd afgelast vanwege de COVID-19 pandemie.

In het persbericht werd ook bekend gemaakt dat de Nationale Teams van Japan en Chinese Taipei zich bij Nederland zullen voegen in het deelnemersveld van 2024. Andere deelnemende landen zullen later dit jaar bekend worden gemaakt. In het persbericht staat te lezen dat ''het bestuur van Honkbalweek Haarlem blij is met de toezegging van deze twee Aziatische honkbalgrootmachten en kijkt vol enthousiasme uit naar het toernooi in 2024''.

Japan zal voor de zestiende keer deelnemen aan het toernooi en de twaalfde opeenvolgende keer sinds 2000. Japan nam voor het eerst deel in 1978 en won het toernooi toen, net zoals de ploeg dat de volgende twee keren deed toen men in Haarlem was in 1982 en 1994.

...Nederland won de Honkbal Week in 2022...
(© Foto: Henk Seppen)
Chinese Taipei is eveneens een regelmatige deelnemer en zal voor de veertiende keer in Haarlem aanwezig zijn. De ploeg nam deel aan alle toernooien tussen 2000 en 2018. In het persbericht wordt gezegd dat ''de deelname van Chinese Taipei komend jaar extra speciaal is, gezien het 400-jarige jubileum van de handelsbetrekkingen tussen Taiwan (in internationale sportkringen aangeduid als Chinese Taipei) en Nederland in 2024. Het toernooi biedt hiermee een unieke gelegenheid om de sterke band tussen beide landen te vieren''.

Ook in het persbericht zegt voorzitter Peter van der Aart: ,,We zijn precies een jaar verwijderd van de start van een nieuwe editie van de Honkbalweek. Ook in 2024 kijken we uit naar een geweldige Honkbalweek Haarlem, met een ijzersterk deelnemersveld, geweldige sfeer, enthousiaste vrijwilligers en toegewijde partners!''

De verwachting is dat de kaartverkoop de komende herfst van start zal gaan.

De Honkbal Week Haarlem werd voor het eerst georganiseerd in 1961. Destijds werden de wedstrijden gespeeld op het Gemeentelijk Sportterrein aan het Badmintonpad, de voormalige thuislocatie van Kinheim. Sinds de tweede editie in 1963 is het historische Pim Mulier Stadion het decor van het internationale toernooi.

In 2022 werd de 30e editie van de Honkbal Week gewonnen door Nederland, dat toen met 6-1 in de Finale te sterk was voor Curaçao. De Nationale Amateurploeg van de USA eindigde op de derde plaats, gevolgd door Japan, Cuba en Italië.

Nederland, dat niet alleen de gastheer is, maar ook als enige ploeg heeft deelgenomen aan alle edities, won het evenement vijf keer. Naast de toernooi-winst vorig jaar won Oranje ook in 2004, 2006, 2010 en 2016.

(11 juli)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.