Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 maart 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates opent oefenseizoen met winst tegen Cologne
English

AMSTERDAM - Amsterdam Pirates speelde op zondag (12 maart) de eerste wedstrijd in het oefenseizoen en het was gelijk een internationale ontmoeting. De ploeg speelde tegen Cologne Cardinals uit Duitsland en kwam tot een 8-6 overwinning. Aanvankelijk zouden de twee teams ook zaterdag tegen elkaar spelen, maar dat duel werd afgelast vanwege de (koude) weersomstandigheden.

Zes andere wedstrijden werd dit weekeinde eveneens afgelast vanwege de weersgesteldheid. Het regende op vrijdag en bovendien was de temperatuur flink gezakt. Twins Oosterhout en UVV zouden respectievelijk in Oosterhout en Vleuten spelen, terwijl HCAW tweemaal op eigen veld zou spelen tegen Quick Amersfoort. Ook Hoofddorp Pioniers en RCH Memorie Sieraden hadden wedstrijden tegen elkaar gepland in Heemstede en Hoofddorp.

Een week geleden speelden het eerste en tweede team van HCAW wel een intrasquad-game op het thuiscomplex van de club in Bussum.

Mervin Gario, de nieuwe Hoofd Coach van Amsterdam Pirates, had na afloop van de eerste wedstrijd een goed gevoel. Na afloop van vorig seizoen werd Gario de opvolger van Ronald Jaarsma. Gario was toen zelf Hoofd Coach bij Hoofddorp Pioniers. Hoewel de temperatuur in de loop van de middag zakte kon Pirates toch een 9-inning wedstrijd van ongeveer 2½ uur spelen tegen Cologne Cardinals.

Gario gebruikte vier werpers in het duel van vandaag. Scott Prins startte en gooide de eerste drie innings. De rechtshander is net teruggekeerd uit het zonnige Arizona (USA), waar hij met het Nederlands Honkbal Team deelnam aan het trainingskamp ter voorbereiding op de World Baseball Classic. Prins was één van de acht werpers in de zogenoemde Designated Pitching Pool. Pitchers uit deze groep konden worden toegevoegd aan het actieve roster in geval van blessures.

Prins werd op de heuvel opgevolgd door Sven van de Sanden (drie innings), Maickel Rietel (twee innings) en Lucas Vos (één inning).

Van de Sanden speelde vorig seizoen voor RCH Memorie Sieraden, terwijl Rietel uitkwam voor Thamen. Vos speelde het grootste deel van het vorige seizoen in het tweede team van Amsterdam Pirates.

Aanstaande donderdagavond (16 speelt) ontmoet Amsterdam Pirates opnieuw een Duitse ploeg, dit keer Hamburg Stealers. Op vrijdag reist Pirates af naar Keulen in Duitsland, waar de ploeg komend weekeinde zal spelen tegen Cologne Cardinals.

(12 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.