Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Neptunus houdt RCH-Pingu´ns puntloos in series-opener
English

ROTTERDAM - Curašao Neptunus opende hun tweede 3-game series van het seizoen 2023 met een 11-0 shutout-overwinning in 6½ inning tegen RCH Memorie Sieraden.

In de Opening Series een week geleden kwam Neptunus tot een 'sweep' tegen DSS/Kinheim. RCH-Pingu´ns won tweemaal tegen UVV. De derde wedstrijd verregende driemaal en zal nu komende dinsdagavond (18 april) worden gespeeld.

In de wedstrijd van vanavond kwam Neptunus tot elf honkslagen, waaronder drie van Christian Diaz, die ook tweemaal scoorde en twee punten binnensloeg.

(13 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsIn de wedstrijd van vanavond stond Neptunus met 3-0 voor toen het een beslissende voorsprong nam via een 7-run rally in de vierde inning.

Neptunus opende de score in de tweede helft van de eerste inning op starter T'sean Martina. De rechtshander gooide vier wijd op lead-off hitter Stijn van der Meer, die in scoringspositie kwam nadat volgende slagman Roger Bernadina was uitgevangen. Met twee uit scoorde hij op een honkslag van Dwayne Kemp.

De thuisploeg voegde twee punten toe in de tweede slagbeurt na drie opeenvolgende honkslagen. Christian Diaz begon met een honkslag en Sheadion Jamanika volgde met een tweehonkslag. Beiden scoorden toen volgende slagman Enrique Hatma eveneens een honkslag sloeg.

Na een puntloze derde inning kwam Neptunus tot een rally van zeven punten om een ovetuigende 10-0 voorsprong te nemen. Christian Diaz begon weer met een honkslag en dit keer kreeg volgende slagman Sheadion Jamanika vier wijd. De twee schoven op na een vangbal, waarna Diaz scoorde op een honkslag van Rayshelon Carolina. Het productieve slagwerk ging verder, want Stijn van der Meer voegde een RBI-double toe en Roger Bernadina droeg bij met een 2-run single. Op Bernadina's honkslag in het midveld (met lopers op het tweede en derde honk) liep midvelder Koen Werkman een blessure aan zijn rechterbeen op terwijl hij de bal probeerde te vangen. Werkman kon niet verder spelen, maar kon het veld wel op eigen kracht verlaten. Tweede honkman Raul Jacobs nam de taak in het midveld over, terwijl Daan Groenewoud als vervanger van Werkman de nieuwe tweede honkman werd. Na een onderbreking van drie minuten ging de wedstijd, maar ook de hitting en het scoren verder. Met Bernadina op het eerste honk sloeg John Polonius een tweehonkslag, waarna de eerste scoorde toen Dwayne Kemp na een fout op het honk kwam. Met twee uit leverde Christian Diaz een 2-run single af in zijn tweede slagbeurt in deze inning. Een werperswissel volgde en Mike van den Berg nam het over en hij kreeg een 'inning-ending grounder'.

Neptunus-starter Tom de Blok had een prima optreden en kreeg slechts ÚÚn loper in scoringspositie. De rechtshander kwam tot tienmaal drie slag, zijn hoogste aantal sinds het tot veertien kwam op 27 mei 2021 tegen DSS/Kinheim toen hij de heuvel stond voor Amsterdam Pirates.

In de Opening Series kreeg de rechtshander drie honkslagen tegen in zijn eerste inning op de heuvel in een competitiewedstrijd sinds juni 2021. Vanavond kreeg hij ÚÚn honkslag tegen en schakelde drie slagmensen met drie slag uit in de eerste inning. De Blok kreeg een lead-off infield-hit tegen van Raul Jacobs, die even later het tweede honk stal. Na drie slag voor de volgende twee slagmensen gooide De Blok vier wijd op Aldich Guzman, maar sloot af met een volgende strikeout. Jacobs zou de enige loper in scoringspositie blijven voor RCH-Pingu´ns.

De Blok kreeg drie nullen op rij in de tweede (twee strikeouts) en derde inning. In de 1e4 kwam hij opnieuw tot driemaal drie slag en kreeg hij ook een 2-out single tegen van Denzel Brooks, die op het eerste honk strandde. Hij voegde nog eens twee strikeouts toe in de vijfde en werd de winnende werper.

Neptunus voegde een 'insurance run' toe voor het verschil van tien punten in de 2e5. Met Enrique Hatma (honkslag) op het derde honk en Rayshelon Carolina (fout) op het eerste honk sloeg Stijn van der Meer in een dubbelspel, maar Hatma scoorde en bracht de stand op 11-0.

Ryan Huntington nam de Neptunus-pitching over in de 1e6 en werd toen gesteund met een dubbelspel. In de zevende sloot Mike Groen de wedstrijd af voor Neptunus en kreeg drie nullen op rij.


...Tom de Blok en T'sean Martina waren de startende werpers voor Neptunus en RCH-Pingu´ns...

...Links: Raul Jacobs op het 2e honk voor RCH-Pingu´ns in de 1e inning...
...Hij zou de enige RCH-loper zijn die in scoringspositie kwam...
...Rechts: Enrique Hatma arriveert op het 2e honk na een 2-run double in de 2e inning...
...RCH's 2B Raul Jacobs wachts op de bal...

...Links: RCH-midvelder Koen Werkman probeert Roger Bernadina's honkslag te stoppen in de 4e inning...
...Twee lopers scoren op de klap en Werkman verlaat het duel met een been-blessure...
...Rechts: Roger Bernadina schuift op naar het 3e honk en scoort later in de 4e inning...

...Ryan Huntington en Nick Andringa gooiden vanavond in relief voor Neptunus en RCH-Pingu´ns...

...De umpires van vanavond...
...Olav Steijger (HP), Richard Wessel (1B) en Marwin Kleinmoedig (3B)...
(© Alle Foto's: Robert Bos)


Curašao Neptunus - RCH Memorie Sieraden 11-0 (6½ inn.)
123456789RHE
RCH Memorie Sieraden0000000 -032
Curašao Neptunus120710X -11110
pitchers RCH-Pingu´nsinn.SOBBHRER
T'sean Martina, L (0-1)3.22210107

Mike van den Berg1.1--11-

Nick Andringa1-2---

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Tom de Blok, W (1-0)51012--

Ryan Huntington11-1--

Mike Groen11----

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Olav Steijger, 1B-Richard Wessel, 3B-Marwin Kleinmoedig.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Remko Helms.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Public Address Announcer-HÚlŔne van Eijk-Kloos.
Scoreboard Operator-Theo Jansen.
Aanvangstijd-19:31 uur.
Speeltijd-2:02 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
3-minuten 'injury delay' 1e helft 4e inning (RCH-Pingu´ns midvelder Koen Werkman).

Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 11° C; windrichting west-zuidwest; windsnelheid 23 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 62%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.