Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 november 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Sem Robberse toegevoegd aan 40-man roster van St. Louis Cardinals
English

ST. LOUIS, Missouri (USA) - De Nederlandse werper Sem Robberse is op dinsdag (14 november) toegevoegd aan het 40-man Major League-roster van St. Louis Cardinals. De teams hebben tot 18:00 uur woensdag (middernacht Ned. tijd) om hun 40-man rosters in te dienen en daarop spelers te 'beschermen' voor de zogenoemde Rule 5 Draft, die zal plaatsvinden op 6 december. Onbeschermde spelers komen beschikbaar voor andere clubs.

...Sem Robberse in actie voor Quick Amersfoort in de...
...Hoofdklasse tijdens het seizoen 2019...
(© Foto: Robert Bos)
In deze regel is het nodig dat spelers die op 18-jarige leeftijd of jonger moeten worden toegevoegd aan het 40-man roster van hun club binnen vijf seizoenen, anders komen ze beschikbaar voor de Rule 5 Draft. Spelers die zijn gecontracteerd op 19-jarige leeftijd of ouder moeten binnen vier seizoenen worden beschermd.

Op 30 juli maakte Robberse deel uit van een spelersruil tussen Toronto Blue Jays en St. Louis. Op het moment van de ruil stond de rechtshander genoteerd als het nummer 7 talent in de Toronto-organisatie en werd gezien als iemand die in de toekomt in de Major League kan gooien. Voor de ruil gooide Robberse voor New Hampshire Fisher Cats, het Double-A team van Blue Jays. In 18 wedstrijden (allemaal starts) was hij 3-5 met 86 strikeouts in 88 2/3 inning en een 4.06 ERA, terwijl hij maar 33 keer vier wijd weggaf.

In het restant van het seizoen gooide Robberse voor Memphis Redbirds, het Triple-A team van St. Louis. Hij gooide in acht wedstrijden (zeven starts) en was 2-1 met een 4.84 ERA. In 35 1/3 inning kwam Robberse tot 44 keer drie slag, gooide 24 keer vier wijd en kreeg hij 39 honkslagen tegen.

In juli werd Robberse ook geselecteerd voor de Futures All-Star Game in Seattle.

Voor aanvang van het seizoen dit jaar was Robberse een 'non-roster player' op het Blue Jays Major League-roster tijdens Spring Training. De rechtshander nam deel aan drie wedstrijden (één als starter) voor het Major League-team en was 0-1 met een 4.50 ERA en vier stikeouts in zes innings.

Sem Robberse, die vorige maand 22 jaar werd, begon zijn loopbaan bij Red Caps in Leusden en maakte zijn Hoofdklasse-debuut tijdens het seizoen 2018 toen hij in zes wedstrijden (drie starts) gooide voor HCAW. Hij was 1-3 met een 1.80 ERA en had twaalf strikeouts in twintig innings op de heuvel voor de Bussumse ploeg. In het seizoen 2019 gooide Robberse in negen wedstrijden (allemaal starts) voor Quick Amersfoort en was 6-3 met een 1.83 ERA en 62 strikeouts. Hij tekende vervolgens in juli van dat jaar bij Toronto Blue Jays en maakte kort daarna zijn profdebuut. Sem's broer Mees Robberse kwam dit seizoen in de Hoofdklasse uit voor DSS/Kinheim.

Zoals gezegd tekende Robberse een profcontract bij Toronto in juli 2019. Later dat jaar maakte hij zijn profdebuut en gooide in vijf wedstrijden in het Rookie League-team van Toronto. In zijn vier professionele seizoenen (er was geen Minor League-seizoen in 2020 vanwege de COVID-19 pandemie) is Robberse 16-20 in 74 wedstrijden (69 starts) met 326 strikeouts in 334 1/3 inning.

(14 november)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.