Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 maart 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: DBV/Walter Keller & Henk Seppen)

Jendrick Speer nieuwe Manager Duitse Nationale Honkbalploeg
English

FRANKFURT AM MAIN (Duitsland) - Voormalig National Team-speler Jendrick Speer is de nieuwe Manager van het Duitse Nationale Honkbal Team en ook van de Nationale Under-23 Ploeg, zo maakte de Deutschen Baseball und Softball Verband (DBV) op woensdag (15 maart) bekend. Speer is de opvolger van de Belg Steve Janssen, die sinds 2019 Manager van deze twee teams is geweest.

...Jendrick Speer...
(© Foto: DBV/Walter Keller)
DBV-President JŁrgen Elsishans stelt: ,, We zijn verheugd dat Jendrick Speer heeft ingestemd met deze positie en we hopen weer terug te keren op de weg naar succes, vooral met ons nationale seniorenteam. Het was belangrijk voor ons dat toen we op zoek gingen naar een Duitse coach, we iemand zouden vinden die het hele jaar in Duitsland aanwezig kan zijn. Dat is ons gelukt en we wensen hem het allebeste''.

In de voorbije 25 jaar is de 42-jarige Jendrick Speer als speler en als coach actief geweest voor Paderborn Untouchables. Aanvankelijk zou Speer ook dit seizoen weer de Hoofd Coach van de ploeg zijn, totdat hij werd benaderd voor deze nieuwe uitdaging. ,,We zijn enorm trots dat Jendrick Speer deze taak heeft gekregen'', zo reageerde de Paderborn-club. ,,Maar zo dicht bij het begin van het seizoen is dit natuurlijk een uitdagende situatie voor ons, waar we snel op moeten reaferen.''

...Steve Janssen...
(© Foto: Henk Seppen)
In december 2018 werd Steve Janssen de opvolger van Martin Helmig. In het verleden had Janssen ook deel uitgemaakt van de coaching-staf van het Nederlands Honkbal Team, waarvan hij ook Manager is geweest. Janssen leidde het Duitse Under-23 Team naar twee zilveren medailles tijdens een Europees Kampioenschap. Met de Nationale Ploeg eindigde Jansen op de zesde (2019) en negende (2021) plaats tijdens het senioren-EK. In september vorig jaar organiseerde Duitsland het World Baseball Classic Kwalificatie Toernooi (Poule A) in Regensburg. Duitsland opende toen met een 8-1 nederlaag tegen Groot-BrittanniŽ in wat een Halve Finale was. Als hoogstgeplaatste teams op de WBSC Wereldranglijst was Duitsland, net als TsjechŽ, vrij in de Openingsronde. Door de nederlaag moest Duitsland spelen tegen Zuid-Afrika in de (backdoor) Lower Round en won met 11-5. Maar daarna werd Duitsland uitgeschakelde na een 8-4 verlies tegen TsjechiŽ, dat vervolgens ook favoriet Spanje uitschakelde. TsjechiŽ en Groot-BrittanniŽ plaatsten zich zodoende voor de World Baseball Classic die nu in het beslissende stadium is aangekomen.

Jendrick Speer is de record-international van de Duitse Nationale Ploeg. Hij maakte in 1997 op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de Nationale Ploeg tijdens het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Daar eindigde Duitsland op de tiende plaats. In de hiernavolgende jaren klom Duitsland op de ranglijst en eindigde op de vierde plaats tijdens het EK in 2005 en 2007, waarna het Brons werd gewonnen in 2010 toen het EK voor eigen publiek werd georganiseerd met Stuttgart als voornaamste speellocatie.

Nadat hij was gestopt als speler werd Speer Hoofd Coach van Paderborn Untouchables, bij wie hij zes seizoenen de leiding had in de 1.Bundesliga. Vorig seizoen bereikte de ploeg de Kampioensfinale om de Duitse titel, maar verloor toen van Bonn Capitals.

Dit jaar zal Speer de Duitse Nationale Teams leiden in twee Europese Kampioenschappen. Eerst, in augustus, het Under-23 Team in Oostenrijk. Daarna, in september/oktober, heeft hij de leiding bij het A-team tijdens het EK in TsjechiŽ.

(15 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.