Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 maart 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates shuts out Hamburg in tweede oefenduel
English

AMSTERDAM - Amsterdam Pirates speelde op donderdagavond (16 maart) de tweede oefenwedstrijd van dit jaar en kwam wederom tot een internationale overwinning. Dit keer boekte de ploeg een 9-0 shutout tegen Hamburg Stealers uit Duitsland in een 8-inning wedstrijd. Afgelopen zondag won Pirates met 8-6 van Cologne Cardinals, eveneens uit Duitsland.

Vanwege wat problemen met de lichtinstallatie op het hoofdveld van het Loek Loevendie Ballpark werd de wedstrijd verschoven naar Veld #2 van het complex in Amsterdam en begon ongeveer een half uur later dan gepland.

In het duel van vanavond gebruikte Pirates Hoofd Coach Mervin Gario een nieuwe werper in elke inning die werd gespeeld. Finn Kragt startte en gooide de eerste inning voor Pirates. Hij werd op de heuvel gevolgd door Nelmerson Angela, Sven van de Sanden, Maickel Rietel, Scott Prins, Casper Rommeloo, Ben Meyer en Michael Bennett.

Kragt gooide vorig seizoen voor RCH Memorie Sieraden, net zoals Van de Sanden. Rietel speelde toen voor Thamen, maar hij kwam een paar seizoenen geleden ook al voor de Amsterdamse ploeg uit. Meyer en Bennett speelden allebei voor Hoofddorp Pioniers. Bennett zal dit seizoen ook de Pitching Coach van de ploeg zijn. Rommeloo is een speler uit het tweede team van Pirates.

Pirates kwam tot ongeveer twaalf honkslagen vanavond. Er waren een paar harde line drives, ondermeer van nieuwkomer Alex Madera, die vorig seizoen speelde voor Quick Amersfoort. Hij sloeg de bal driemaal de warning track op, waaronder een driehonkslag, terwijl Denzel Richardson bijdroeg met twee tweehonkslagen. Richardson was vorig seizoen de Meest Waardevolle Speler van de Hoofdklasse.

Verdedigend maakte Duco Nuijten een fraaie play als tweede honkman. Ook hij speelde vorig jaar voor Pioniers.

Gario stelde na afloop dat de resultaten in deze wedstrijd niet belangrijk zijn. ,,Just having fun en met elkaar samen zijn is belangrijk. We gaan goed honkbal spelen, maar plezier hebben is belangrijk om een goed team te worden'', aldus Gario.

Op vrijdag reist Pirates naar Keulen in Duitsland waar de ploeg komend weekeinde zal spelen tegen Cologne Cardinals.

Op vrijdagavond speelt Hamburg Stealers, de tegenstander van vanavond, tegen het tweede team van Amsterdam Pirates. Op zaterdag speelt de Duitse ploeg nog twee wedstrijden in Amsterdam, eerst tegen RCH Memorie Seiraden, daarna nog een duel tegen Pirates-2. Op zondag speelt Hamburg tegen UVV in een wedstrijd die wordt gespeeld op het veld van Knickerbockers in Soest.

Een week geleden voegde Hamburg de Canadese werper Austin Hassani aan de ploeg toe. Hassani speelde vorig seizoen voor Stuttgart Reds en in 2021 kwam hij uit voor Berlin Flamingos. Hij heeft een Brits paspoort en speelt ook voor de Britse Nationale Ploeg. Hassani arriveerde deze week in Amsterdam om zich bij zijn nieuwe ploeg te voegen, nadat hij had gespeeld in AustraliŽ voor Kensington Cardinals in de South Australian League.

(16 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.