Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Chadwick Tromp maakt rentree in Major League
English

KANSAS CITY, Missouri (USA) - Catcher Chadwick Tromp heeft zijn rentree gemaakt in de Major League. De Arubaanse catcher werd op 9 april opgeroepen en toegevoegd aan het big league-team van Atlanta Braves en hij speelde op zondag (16 april) weer in zijn eerste Major League-wedstrijd van het seizoen. In maart nam Tromp met het Nederlands Team deel aan de World Baseball Classic.

...Chadwick Tromp aan slag voor...
...Nederland in het duel tegen Cuba..
...tijdens de World Baseball Classic...
(© Foto: Henk Seppen)
Chadwick Tromp stond op het 40-man roster van Atlanta Braves en was bij de ploeg tijdens Spring Training. Hij speelde toen in drie oefenwedstrijden en sloeg 1-uit-6 (.167) voor Atlanta met eenmaal vier wijd en één binnengeslagen punt. Op 1 maart werd Tromp ingedeeld bij Gwinnett Stripers, het Triple-A team van Atlanta. Voordat hij op 9 april werd opgeroepen had Tromp in vier wedstrijden gespeeld voor Gwinnett en sloeg hij 5-uit-17 (.294) met een tweehonkslag. Hij scoorde eenmaal en sloeg drie punten binnen.

In de wedstrijd van 8 april tegen San Diego Padres raakte Atlanta's vaste catcher Travis d'Arnaud geblesseerd bij een botsing op de plaat en werd vervangen door Sean Murphy. De volgende dag werd d'Arnaud op de blessurelijst geplaatst met een hersenschudding en werd Tromp opgeroepen. Murphy was daarna Atlanta's catcher in de slotwedstrijd tegen San Diego en ook in de hiernavolgende 3-game series tegen Cincinnati Reds. Afgelopen vrijdag en zaterdag deed Murphy ook de catching in de eerste twee wedstrijden tegen Kansas City Royals. Maar hij kreeg op zondag een vrije dag in het laaste duel tegen Kansas City en Tromp zat toen achter de plaat voor Atlanta, dat met 5-4 won. Tromp kreeg vier slagbeurten, maar werd driemaal met drie slag uitgeschakeld. Teamgenoot Ozzie Albies sloeg 2-uit-4 met een solo-homerun.

Afgelopen seizoen speelde Tromp in één wedstrijd voor Atlanta en sloeg toen 3-uit-4 met twee tweehonkslagen en drie binnengeslagen punten.

Tromp maakte zijn Major League-debuut in 2020 toen hij uitkwam voor San Francisco Giants. Hij speelde toen in 24 wedstrijden en sloeg .213 (13-uit-61) met één tweehonkslag en vier homeruns plus tien binnengeslagen punten. In het seizoen 2021 speelde Tromp in negen wedstrijden voor San Francisco en sloeg toen .222 (4-uit-18) met één homerun.

In 2016 maakte Tromp zijn debuut in het Nederlands Honkbal Team. Na zijn debuut in een oefenduel tegen Frankrijk speelde Tromp in drie wedstrijden voor Oranje tijdens het Europees Kampioenschap in Hoofddorp. Tijdens het EK speelde hij in zijn eerste duel tegen Rusland en sloeg toen een homerun in zijn eerste slagbeurt.

In 2017 maakte Tromp deel uit van de voor-selectie van het Nederlands Team voor de World Baseball Classic en speelde voor de ploeg tijdens de voorbereidingen in Arizona (USA) en Zuid-Korea. Tromp stond niet op het definitieve roster voor de WBC, maar bleef wel bij de ploeg als een bullpen-catcher. Nederland plaatste zich voor de Halve Finale, die werd gespeeld in Los Angeles (USA). Na afloop van de Tweede Ronde vond er een wissel in de ploeg plaats vanwege een blessure. Tromp werd toegevoegd aan het actieve WBC-roster, maar die kwam niet in actie tijdens de Halve Finale tegen Puerto Rico.

(16 april)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.