Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Jan Kruijdenberg)

Resterend duel RCH-Pingu´ns vs. UVV eindelijk gespeeld; Achtste 'sweep' voorkomen
English

HEEMSTEDE - De derde (en resterende) wedstrijd van de Opening Series tussen RCH Memorie Sieraden en UVV werd eindelijk gespeeld op dinsdagavond (18 april). De wedstrijd zou aanvankelijk de Opening Game van het seizoen zijn op 6 april, maar verregende toen en werd uitgesteld naar de volgende dag. Het duel werd toen wederom afgelast en opnieuw vastgesteld voor afgelopen dinsdag (11 april). Maar voor de derde keer verregende de wedstrijd en dit keer opgeschoven naar vanavond. Dit keer kon er eindelijk worden gespeeld en won UVV met 8-5.

Hiermee won UVV niet alleen hun eerste wedstrijd van het seizoen (en brak een 5-game losing steak), de ploeg voorkwam ook een 'sweep'. Sinds de start van het seizoen eindigden alle overige 3-game series tot nu toe in een 'sweep'. RCH-Pingu´ns won de eerste twee wedstrijden van deze reeks, maar UVV voorkwam een achtste 'sweep' door vanavond te winnen. Het is nooit eerder gebeurd dat zeven series in een 'sweep' eindigden sinds het begin van het seizoen sinds de introductie van 3-game series.

UVV stond halverwege de vijfde inning met 6-1 voor toen RCH-Pingu´ns begon terug te komen, maar de ploeg kon het duel niet meer omdraaien.

UVV kwam vanavond tot elf honkslagen, waaronder vier van Stefan Kuipers, die een productieve avond had, want hij scoorde ook driemaal en sloeg twee punten binnen.

(18 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsVanavond kon de Opening Series tussen RCH-Pingu´ns en UVV eindelijk worden afgeslotem met deze derde wedstrijd tussen de twee teams. UVV leek een comfortabele 6-1 voorsprong te hebben halverwege de vijfde inning, maar RCH-Pingu´ns kwam terug en verkleinde de achterstand naar 6-5. UVV voegde daarna twee 'insurance runs' in de achste, voordat het duel werd afgesloten omdat de 22:30 uur curfew-tijd was bereikt.

...Stefan Kuipers...
...4 hits, 3 runs, 2 RBI's,...
...5x op het honk,...
...outfield-assist, DP...
(© Foto: Jan Kruijdenberg)
UVV kreeg twee lopers in scoringspositie in de eerste helft van de eerste inning op starter Mike van den Berg. Malcolm Marlin begon met een honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een one-out single van Quin Cotton, die daarna ook het tweede honk stal. Van den Berg volgde daarna met tweemaal drie slag.

UVV opende daarna de score in de tweede inning. Stefan Kuipers en Lucas Bekker begonnen met honkslagen, wat zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. Kuipers scoorde toen volgende slagman Etienne van Tielraden in een dubbelspel sloeg.

RCH-Pingu´ns kwam ook in scoringspositie in de eigen eerste slagbeurt op starter Aaron Isenia. Met ÚÚn uit kreeg Jeldwin Orman vier wijd en stal het tweede honk. Net als Van den Berg in de eerste inning volgde Isenia daarna met twee strikeouts.

UVV's 1-0 voorsprong was van korte duur, want RCH kwam langszij in de 2e2. Denzel Brooks begon met een honkslag, stal het tweede honk, bereikte het derde honk na een wilde wirp en scoorde daarna toen volgende slagman Thomas Kwakernaak ook een honkslag sloeg. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen volgden twee grounders en kreeg Daan Groenewoud vier wijd. Hierna sloeg Raul Jacobs een honkslag door het midden, diep achter het tweede honk. Kwakernaak probeerde te scoren, maar hij werd uitgeschakeld op de plaat, want tweede honkman Lucas Bekker maakte een fraaie actie toen hij de bal stopte en kreeg die vervolgens op tijd bij catcher Etienne van Tielraden. En dat eindigde de slagbeurt.

Met twee uit in de 1e3 hernam UVV de leiding met het scoren van drie onverdiende punten. Nadat een grounder en vangbal voor de eerste twee nullen had gezorgd bereikte Quin Cotton het honk na een fout en schoof op naar het derde honk na een honkslag van Jorge Luis Espinal Ventura. Een volgende grounder van J'mar Calliste leidde daarna tot twee fouten, een punt (en dus een 2-1 voorsprong voor UVV) en lopers op het tweede en derde honk. Even later scoorden Espinal en Calliste beiden op een honkslag van Stefan Kuipers. Het leek er op dat er meer punten in de maak waren, want UVV kreeg de honken nog vol nadat Lucas Bekker en Etienne van Tielraden beiden vier wijd kregen. Maar een grounder eindigde de slagbeurt.

UVV voegde nog twee punten toe in de 1e5. Eerst kreeg de ploeg de honken weer vol. Jorge Luis Espinal Ventura opende met een honkslag en stal daarna zowel het tweede als het derde honk. Vier wijd voor J'mar Calliste en geraakt werper voor Stefan Kuipers volgden, wat leidde tot een werperswissel. Jan-Willem Geerts nam het en een zeldzaam 'force play' volgde toen Lucas Bekker een pop-fly sloeg achter het tweede honk. Daar rende tweede honkman Daan Groenewoud naar achteren en rechtsvelder Raul Jacobs rende naar binnen en de bal viel tussen hen in op de rand van het infield. Calliste (de loper op het tweede honk) moest wachten of de bal wel of niet zou worden gevangen, maar de bal viel vertrok hij richting derde honk. Groenewoud pakte de bal op en gooide die naar korte stop Jesse Aussems, waar Kuipers (de loper van het eerste honk) op tijd slidend arriveerde. Aussems gooide de bal onmiddellijk door naar derde honkman Denzel Brooks, wat leidde tot een gedwongen nul op het derde honk, omdat het Calliste niet lukte om daar op tijd aan te komen. Intussen scoorde Espinal en bereikte Bekker het honk via velderskeus. Hierna kreeg UVV de honken weer vol toen Etienne van Tielraden een honkslag sloeg. Kuipers scoorde vervolgens op een opofferingsslag van Timothy Rojas. Nadat Bekker en Van Tielraden waren opgeschoven na een wilde worp kreeg UVV voor de derde keer de honken vol in deze slagbeurt toen Malcolm Marlin vier wijd kreeg. Maar dit keer bleven de drie lopers achter, want een vangbal eindigde de slagbeurt. Echter, UVV stond nu met 6-1 voor.

RCH-Pingu´ns werd op rij uitgeschakeld in de derde en vierde inning, maar scoorde daarna drie punten (twee onverdiend) in de 2e5 om de achterstand te verkleinen naar 6-4. Luis Gonzalez Garay begon met een tweehonkslag. Een grounder van Daan Groenewoud eindigde in een fout. Dat bracht Gonzalez naar het derde honk, maar hij kon door de fout ook tot scoren komen. Een one-hop infield-hit aan de rechterkant van het tweede honk van Jeldwin Orman volgde, waarna geraakt werper voor Jesse Aussems de honken vol zette. Met drie lopers op de honken schakelde Aaron Isenia de volgende slagman met drie slag uit, maar hierna zag hij RCH tweemaal scoren toen er een foute aangooi werd gemaakt op een hiernavolgende grounder van Denzel Brooks. Met lopers op het tweede en derde honk maakte een grounder een einde aan de inning.

De thuisploeg kreeg loperrs op het tweede en derde honk met ÚÚn uit in de 2e6, maar wist dit keer niet te scoren. Nadat Koen Werkman begon met vier wijd ging UVV naar de bullpen. Veteraan rechtshander Jurjen van Zijl nam de pitching over van Aaron Isenia. Van Zijl was afgelopen zaterdag de startende pitcher tegen Quick Amersfoort. Hij gooide toen 105 pitches in 5 1/3 inning. Vanavond gooide de rechtshander 45 pitches in de laatste drie innings en kreeg hij een save op zijn naam. Maar eerst kreeg hij twee lopers in scoringspositie in de zesde. Werkman stal het tweede honk, waarna Van Zijl Luis Gonzalez Garay met een worp raakte. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Daan Groenewoud, maar bleven daarna achter.

In de 1e7 was het UVV dat weer dicht bij scoren kwam. De ploeg kreeg vier honklopers, maar liet er daarvan drie achter en wist niet te scoren. Stefan Kuipers begon met een infield-hit en werd naar het tweede honk gebracht via een opofferingsstootslag van Lucas Bekker. UVV kreeg lopers op het tweede en derde honk toen een grounder van Etienne van Tielraden in een fout eindigde. Hierna kwam Kuipers in een rundown op een grounder richting eerste honk van Timothy Rojas. Kuipers werd uitgeschakeld, maar Van Tielraden en Rojas eindigden op het derde en tweede honk. Vervolgens raakten de honken na vier wijd voor Malcolm Marlin , maar Jan-Willem Geerts had daarna een sterk slot en einde deze score-dreiging met drie slag voor Raoell Kortstam.

Met twee uit in de 2e7 scoorde RCH een onverdiend punt om de achterstand terug te brengen naar 6-5. Jesse Aussems begon met een honkslag en schoof op na een wilde worp. Volgende slagman Aldrich Guzman dreunde de bal diep het linksveld in, waar die werd gevangen. Aussems probeerde daarna op te schuiven naar het derde honk, maar linksvelder Stefan Kuipers maakte een sterke aangooi naar derde honkman Timothy Rojas, die Aussems uittikte om daarmee een dubbelspel te completeren. Hierna wist Denzel Brooks het derde honk te bereiken na een foute aangooi, waarna hij scoorde op een infield-hit van Thomas Kwakernaak. Echter, de inning eindigde daarna toen Kwakernaak op het eerste honk werd uitgeschakeld na een pick-off van Jurjen van Zijl.

In de 1e8 nam UVV wat meer afstand met het scoren van twee onverdiende punten met twee uit. Met ÚÚn uit bereikte Jorge Luis Espinal Ventura het honk na een fout. Hij stal daarna het tweede honk terwijl J'mar Calliste drie slag kreeg. Met twee uit scoorde Espinal op de vierde honkslag in de wedstrijd van Stefan Kuipers. De laatste scoorde daarna zelf op een hiernavolgende honkslag van Lucas Bekker om er een 8-5 stand van te maken.

In de 2e8 kreeg Jurjen van Zijl nog ÚÚn honkloper. Met ÚÚn uit kreeg hij een honkslag tegen van Luis Gonzalez Garay, die daarna werd vervangen door pinch-runner Paris Aguilera Zayas. Even later ging de laatste uit bij een steelpoging na een pick-off. Een grounder eindigde de 2e8. En omdat de 22:30 uur curfew-tijd was bereikt maakte dat ook een einde aan de wedstrijd van vanavond.


RCH Memorie Sieraden - UVV 5-8 (8 inn.)
123456789RHE
UVV01302002 -8113
RCH Memorie Sieraden01003010 -585
(wedstrijd afgesloten na acht complete innings vanwege de 22:30 uur curfew-rule)
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Aaron Isenia, W (1-0)5 (*)53542

Jurjen van Zijl, SV (1)31-31-

(*) - Isenia gooide op ÚÚn slagman in de zesde inning

pitchers RCH-Pingu´nsinn.SOBBHRER
Mike van den Berg, L (0-1)4 (*)33763

Jan-Willem Geerts42242-

(*) - Van den Berg gooide op drie slagmensen in de vijfde inning

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Paul Timmermans, 1B-Elvin Englentina, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-None.
Scoreboard Operator-Wim Timmer.
Aanvangstijd-19:34 uur.
Speeltijd-3:02 uur.
Locatie-Heemsteedse Sportparken, Heemstede.

Game Notes:
Wedstrijd stond oorspronkelijk op het programma voor donderdag 6 april, maar werd toen afgelast in de vooravond wegens regen en veldcondities en opnieuw vastgesteld voor vrijdag 7 april, maar toen wederom afgelast wegens veldcondities.
Game opnieuw vastgesteld voor dinsdag 11 april, maar toen voor de derde keer afgelast wegens veldcondities en regen en opnieuw vastgesteld voor vanavond.

Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 13° C; windrichting oost-noordoost; windsnelheid 23 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 62%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.