Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 juni 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Chadwick Tromp terug in Major League; Richie Palacios geruild
English

ATLANTA, Georgia (USA) - Catcher Chadwick Tromp is weer terug in de Major League. Tromp werd op zondag (18 juni) opgeroepen en voegde zich weer bij het Major League-team van Atlanta Braves als extra catcher.

...Chadwick Tromp (links) met Netherlands Team...
...Manager Hensley Meulens tijdens World Baseball Classic...
(© Foto: Henk Seppen)
Op 9 april werd de op Arua geboren catcher ook opgeroepen, nadat reguliere catcher Travis d'Arnaud geblesseerd was geraakt tijdens een botsing bij de plaat. Hij werd toen vervangen door Sean Murphy, die de voornaamste catcher werd terwijl d'Arnaud herstelde. Tromp werd opgeroepen vanuit het Triple-A team van Atlanta en toegevoegd als back-up catcher voor Murphy.

Tijdens d'Arnaud's afwezigheid speelde Tromp in zes wedstrijden en sloeg .125 (2-uit-16) met één tweehonkslag. Hij scoorde eenmaal en sloeg ook één punt binnen. Op 8 mei keerde Tromp werd terug naar Gwinnett Stripers, het Triple-A team. Totdat hij zondag weer werd opgeroepen had Tromp in 27 wedstrijden gespeeld voor Gwinnett, sloeg .194 (19-uit-98) met vier tweehonkslagen, vijf homeruns en 20 binnengeslagen punten.

Op zondag werd Tromp toegevoegd als extra catcher nadat Sean Murphy een hamstring-blessure had opgelopen in het duel van zaterdag. Tromp zal nu fungeren als back-up voor Travis d'Arnaud, terwijl Murphy herstellende is. Op het roster neemt Tromp de plaats in van back-up infielder Charlie Culberson, die werd 'designated-for-assignment'.

Op zondag was Tromp bij de ploeg tijdens de laatste wedstrijd van een reeks tegen Colorado Rockies. In het Atlanta-team werd Tromp weer herenigd met de van Curaçao afkomstige infielder Ozzie Albies, die één van de zeven spelers is met een Nederlands paspoort die dit seizoen actief zijn in de Major League. Eén daarvan is outfielder Jurickson Profar, die speelde voor tegenstander Colorado Rockies, waar Hensley Meulens de Hitting Coach is. Tromp kwam niet in actie in het duel op zondag. Atlanta heeft maandag geen wedstrijd op de agenda staan, maar begint op dinsdag aan een 3-game series bij Philadelphia Phillies.

Tromp maakte zijn Major League-debuut in 2020 toen hij uitkwam voor San Francisco Giants. Hij speelde toen in 24 wedstrijden en sloeg .213 (13-uit-61) met één tweehonkslag en vier homeruns plus tien binnengeslagen punten. In het seizoen 2021 speelde Tromp in negen wedstrijden voor San Francisco en sloeg toen .222 (4-uit-18) met één homerun. Afgelopen seizoen speelde Tromp in één wedstrijd voor Atlanta en sloeg toen 3-uit-4 met twee tweehonkslagen en drie binnengeslagen punten.

In 2016 maakte Tromp zijn debuut in het Nederlands Honkbal Team. Na zijn debuut in een oefenduel tegen Frankrijk speelde Tromp in drie wedstrijden voor Oranje tijdens het Europees Kampioenschap in Hoofddorp.

...Richie Palacios aan slag voor...
...Nederland tijdens de...
...World Baseball Classic...
(© Foto: Henk Seppen)
In 2017 maakte Tromp deel uit van de voor-selectie van het Nederlands Team voor de World Baseball Classic en speelde voor de ploeg tijdens de voorbereidingen in Arizona (USA) en Zuid-Korea. Tromp stond niet op het definitieve roster voor de WBC, maar bleef wel bij de ploeg als een bullpen-catcher. Nederland plaatste zich voor de Halve Finale, die werd gespeeld in Los Angeles (USA). Na afloop van de Tweede Ronde vond er een wissel in de ploeg plaats vanwege een blessure. Tromp werd toegevoegd aan het actieve WBC-roster, maar die kwam niet in actie tijdens de Halve Finale tegen Puerto Rico.

In maart nam Tromp met het Nederlands Team deel aan de World Baseball Classic.

Vorige week werd infielder Richie Palacios 'designated-for-assignment' door Cleveland Guardians en vervolgens geruild. In maart debuteerde Palacios in het Nederlans Team tijdens de Classic, net als zijn broer Josh Palacios. De 26-jarige Richie Palacios maakte vorig jaar zijn Major League-debuut en speelde toen in 54 wedstrijden voor Cleveland Guardians. Dit jaar werd Palacios tijdens Spring Training ingedeeld in Triple-A en speelde in 56 wedstrijden voor Columbus Clippers, waar hij .217 sloeg met 30 binnengeslagen punten. Op 11 juni werd Palacios 'designated-for-assignment', wat betekende dat de club hem kon ruilen of dat hij free agent zou worden. Op 16 juni werd Palacios geruild naar St. Louis Cardinals, die de korte stop indeelde in het team van Memphis Redbirds (Triple-A).

Josh Palacios keerde op 9 mei terug in de Major League toen hij werd toegevoegd aan het roster van Pittsburgh Pirates. Sindsdien speelde de outfielder in 22 wedstrijden en slaat hij .264. Josh Palacios speelde ook in de Major League in 2021 en 2022 en kwam toen uit in 13 en 29 wedstrijden voor respectievelijk Toronto Blue Jays en Washington Nationals. De Palacios-broers zijn geboren in de USA.

(18 juni)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.