Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Alfred Cop Fotografie)

Lars Huijer bijna Perfect in 7-inning No-Hitter HCAW vs. Quick Amersfoort
English

BUSSUM - Lars Huijer gooide een 7-inning No-Hitter voor HCAW op donderdagavond (20 april) in de series-opener tegen Quick Amersfoort. HCAW won met een 10-0 stand die werd bereikt via een 6-run rally in de 2e7 om het duel via de mercy-rule te kunnen eindigen. Iets meer dan een uur later werd een tweede No-Hitter afgesloten, want drie pitchers gooiden een combined No-Hitter voor DSS/Kinheim tegen RCH Memorie Sieraden.

HCAW stond slechts met 4-0 voor toen het duel werd afgesloten met de hierboven genoemde rally. Intussen had Huijer Quick niet alleen puntloos gehouden, maar ook hitloos in zijn zeven innings op de heuvel voor HCAW. Hij miste maar net een Perfect Game, want hij kreeg slechts één honkloper. Huijer, die maar 71 pitches nodig had, kwam tot negen strikeouts.

Voor Lars Huijer is dit zijn tweede No-Hitter. In 2019, bijna precies vier jaar geleden, gooide hij ook een 7-inning No-Hitter toen hij uitkwam voor Hoofddorp Pioniers tegen Storks.

Dit is HCAW's vierde No-Hitter in de hoogste afdeling. In 2001 gooide Patrick de Lange de eerste. Daarna, in 2010, in de Play-Downs, was het Joey Eijpe, die een No-Hitter gooide. Vorig seizoen stond Dennis Burgersdijk geen honkslagen toe in een 7-inning wedstrijd.

Feitje, de Home Plate Umpire van vanavond, Roy van de Wateringen, stond ook achter de plaat in de twee voorgaande No-Hitters van HCAW, gegooid door Eijpe en Burgersdijk.

Het was een historische avond in het Nederlandse honkbal, want voor het eerst in de Hoofdklasse werden er twee No-Hitters gegooid op dezelfde dag en beide wedstrijden hadden een bijzonder slot.
In Bussum eindigde het duel, zoals gezegd, via de mercy-rule.
In Heemstede gooiden drie pitchers een combined No-Hitter voor DSS/Kinheim tegen RCH Memorie Sieraden. Ook deze wedstrijd eindigde via een speciale regel, want het duel werd afgesloten na acht complete innings vanwege de 22:30 uur curfew-rule. DSS/Kinheim won met 12-4 en RCH scoorde hun vier punten zonder het slaan van een honkslag.

(20 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsHCAW stond op een vroege 3-0 voorsprong na twee innings, maar kon niet echt wat meer afstand nemen. De ploeg voegde het vierde punt toe in de zesde en zo leek het er op dat dit een normale 9-inning wedstrijd zou worden. Echter, de thuisploeg kwam daarna tot een rally van zes punten in de zevende om het duel af te sluiten via de mercy-rule.

...Lars Huijer...
...tijdens zijn No-Hitter...
(© Foto: (Alfred Cop Fotografie)
Lars Huijer schakelde de eerste twaalf slagmensen op rij uit, zeven daarvan met een strikeout (waaronder drie in de derde). De andere vijf nullen waren grounders, waaronder twee comebackers.

In de 1e5 gooide Huijer vier wijd op lead-off hitter Ibrahin Redan. Zijn verblijf op het eerste honk was kort, want volgende slagman Marvin Jakobus sloeg in een dubbelspel. Redan zou de enige honkloper blijven voor Quick Amersfoort.

Huijer kreeg weer drie nullen op rij in de zesde en zevende ining, waarbij hij nog eens twee strikeouts toevoegde. Ook in deze twee slagbeurten werden de enige twee nullen in het outfield genoteerd. In de zesde werd Lars Visser uitgevangen in het linksveld. En in de zevende sloeg Amar van Zwieten de bal het rechtsveld in.

HCAW stond tegenover Jack Wagner en scoorde het eerste punt in de tweede helft van de eerste inning. De rechtshander gooide vier wijd op lead-off hitter Delano Selassa, die daarna het tweede honk stal en opschoof naar het derde honk na een doorgeschoten bal. Selassa scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Victor Draijer, die zelf op het derde honk strandde.

In de tweede inning voegde HCAW twee onverdiende punten toe. Met één uit sloeg Max Draijer een honkslag en Bob van der Meer een tweehonkslag. Met twee uit scoorden beiden toen er twee fouten werden gemaakt op een grounder van Delano Selassa.

In de volgende drie slagbeurten wist HCAW geen loper in scoringspositie te krijgen. HCAW voegde daarna het vierde punt toe in de zesde, maar liet ook lopers achter op het tweede en derde honk. Kevin Dirksen begon met een honkslag, maar ging uit bij een steelpoging. Nadat volgende slagman Shurman Marlin ook een honkslag sloeg volgde een werperswissel. Joel Martis nam het over, zag Marlin het tweede honk stelen, maar volgde met drie slag voor Max Draijer. Met twee uit kreeg Martis een honkslag tegen van Bob van der Meer en toen dat werd gevolgd door een outfield-fout scoorde Marlin. Van der Meer schoof later op naar het derde honk toen een vrije loop voor Julian Goins eindigde in een wilde worp. Goins kwam zelf in scoringspositie via een gestolen honk. Maar met lopers op het tweede en derde honk sloot Martis de slagbeurt af met drie slag voor Delano Selassa.

En zo begon de 2e7 met een 4-0 voorsprong voor HCAW. Zodoende leek een normale 9-inning wedstrijd in de maak, wat betekende dat Lars Huijer mogelijk ook in de achtste en negende inning op de heuvel had gestaan in een poging een 9-inning No-Hitter te completeren. Maar of hij daar wel of niet in zou zijn geslaagd zullen we nooit weten, want HCAW kwam tot een rally van zes punten om een verschil van tien punten te bereiken. En zo eindigde het duel via de mercy-rule. En dus hoefde Huijer niet meer terug te komen en had hij een 7-inning No-Hitter gegooid.

In de zevende inning kreeg HCAW de honken snel vol. Victor Draijer begon met een tweehonkslag, waarna de honken vol raakten na een honkslag van Jeandro Tromp en vier wijd voor Quintin de Cuba. Twee volgende vrije lopen voor respectievelijk Kevin Dirksen en Shurman Marlin zorgden daarna voor de eerste twee punten. Dat werd gevolgd door een RBI-grounder van Max Draijer en een 2-run double van Bob van der Meer. Vervolgens kreeg Julian Goins vier wijd. Met lopers op het eerste en tweede honk en slechts één uit volgde een werperswissel met HCAW op een 9-0 voorsprong. Sander Crama kwam in de wedstrijd en maakte zijn Hoofdklasse-debuut. Dat werd een memorabel debuut, want hij kreeg officiëel geen slagman tegenover zich, maar was wel verantwoordelijk voor het tiende punt. Met Delano Selassa in het slagperk was Crama's eerste worp laag voor een wijd. Voordat hij zijn volgende worp kon afleveren riep Home Plate Umpire Roy van de Wateringen schijn af en dat bracht de lopers naar het tweede en derde honk. Crama's volgende worp eindigde hierna in de grond en sprong over de catcher voor een 'walk-off wild pitch'. En dat stelde Van der Meer in staat het tiende punt te scoren en de wedstrijd af te sluiten.


HCAW - Quick Amersfoort 10-0 (7 inn.)
123456789RHE
Quick Amersfoort0000000 -003
HCAW1200016 -10120
(één uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de tweede helft van de zevende inning)
pitchers Quick Amersfoortinn.SOBBHRER
Jack Wagner, L (1-1)5.112842

Joel Martis125466

Sander Crama- (*)-----

(*) - Crama had een 2-0 count op zijn eerste slagman toen de wedstrijd ten einde kwam

pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (2-0)791---

Lars Huijer gooit een No-Hitter

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Roy van de Wateringen, 1B-Elvin Englentina, 3B-Marwin Kleinmoedig.
Official Scorer-Rob Schuurman.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Han Monsees.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-1:50 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark 'De Sportvallei', Bussum.

Game Notes:
Sander Crama (Quick Amersfoort) debuteert in de Hoofdklasse.
Lars Huijer (HCAW) gooit de tweede No-Hitter in zijn loopbaan.
Lars Huijer gooit de vierde Hoofdklasse No-Hitter voor HCAW.

Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 12° C; windrichting oost-noordoost; windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 46%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.