Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 april 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus verslaat Hoofddorp Pioniers in series-opener
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus boekte een comfortabele 8-1 overwinning op donderdagavond (20 april) in de series-opener tegen Hoofddorp Pioniers.

In de laatste twee wedstrijden won Neptunus nipt van RCH Memorie Sieraden met 2-1 en 3-0. Vanavond scoorde de ploeg minimaal één punt in de derde tot en met achtste inning om dit keer tot een comfortabele overwinning te komen.

Neptunus kwam tot acht honkslagen, waaronder drie van Dwayne Kemp. Voor de veteraan-speler is dit zijn derde 3-hit game van het seizoen in de zeven tot nu toe gespeelde wedstrijden.

Vier Neptunus-pitchers stonden vanavond maar twee honkslagen toe.

Het was een historische avond in het Nederlandse honkbal, want voor het eerst in de Hoofdklasse werden er twee No-Hitters gegooid op dezelfde dag en beide wedstrijden hadden een bijzonder slot.
In Bussum gooide Lars Huijer een 7-inning No-Hitter voor HCAW in een 10-0 winst tegen Quick Amersfoort. HCAW stond slechts met 4-0 voor na zes innings, maar kwam daarna tot een rally van zers punten om het duel te kunnen afsluiten via de mercy-rule.
In Heemstede gooiden drie pitchers een combined No-Hitter voor DSS/Kinheim tegen RCH Memorie Sieraden. Ook deze wedstrijd eindigde via een speciale regel, want het duel werd afgesloten na acht complete innings vanwege de 22:30 uur curfew-rule. DSS/Kinheim won met 12-4 en RCH scoorde hun vier punten zonder het slaan van een honkslag.

(20 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsIn de openingswedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers opende Neptunus de score in de tweede helft van de derde inning en bleef daarna punten toevoegen in elk van de volgende slagbeurten. Tegenstander Pioniers scoorde het enige punt in de zesde slagbeurt.

Nadat de Pioniers-verdediging een dubbelspel had gemaakt in de tweede helft van de eerste kwam Neptunus dicht bij het eerste punt in de volgende slagbeurt. Dwayne Kemp begon met een tweehonkslag op starter Sem Lauf en stal het derde honk met één uit. Hij bleef achter, want Lauf sloot met af met drie slag voor Christian Diaz en Sheadion Jamanika.

Neptunus opende de score daarna met een onverdiend punt in de 2e3. Met één uit raakte Sem Lauf Rayshelon Carolina met een worp. Even later wist die van het eerste naar het derde honk op te schuiven na een doorgeschoten bal. Hij scoorde vervolgens op een grounder van Stijn van der Meer.

De thuisploeg voegde twee punten toe met twee uit in de vierde. Eerst begon John Polonius met een tweehonkslag, waarna Dwayne Kemp werd geraakt door een worp. Arthur Bonevacia sloeg de bal daarna in kort midveld, zodat de lopers niet veel ruimte hadden om op te schuiven. En dus werd Polonius gedwongen uitgeschakeld (85) op het derde honk, terwijl Kemp opschoof naar het tweede honk. Hierna was het Bonevacia die gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Christian Diaz. Bij een poging een dubbelspel te completeren volgde een foute aangooi en dat stelde Kemp in staat te scoren. Sheadion Jamanika volgde met een puntscorende honkslag en dat verhoogde de stand naar 3-0.

In de 2e5 werd weer een punt gescoord. Rayshelon Carolina opende met vier wijd, stal het tweede honk en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Stijn van der Meer. Nadat een dubbelspel voor twee nullen had gezorgd kreeg John Polonius vier wijd en sloeg Dwayne Kemp een honkslag, wat tot een werperswissel leidde. Kaien Oukes nam het over en kreeg een inning-afsluitende vangbal, zodat er dus twee lopers achterbleven.

Tom de Blok startte voor Neptunus en kreeg slechts één loper in scoringspositie in de vijf innings die hij op de heuvel stond. In de tweede inning kreeg de rechtshander een lead-off double tegen van Daan Terstall, die opschoof naar het derde honk op een grounder van Vincent Mevissen. In de derde en vijfde inning gooide De Blok een keer vier wijd, maar die lopers werd gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk. De Blok kwam tot zes strikeouts en de tweehonkslag in de tweede inning was de enige honkslag die hij toestond.

Linkshander Ryan Huntington nam het van De Blok over in de zesde en hij kreeg het enige Pioniers-punt tegen, wat onverdiend was. Huntington gooide vier wijd op lead-off hitter Terrance Heemskerk, waarna hij een honkslag moest toestaan van Duncan Beljaards. De laatste leek daarna gedwongen te worden uitgeschakelde op een grounder richting derde honk van Daan Terstall, maar er volgde een foute aangooi. Heemskerk scoorde, Beljaards kwam op het derde honk terecht en Terstall bereikte het tweede honk. Maar zij bleven achter, want Huntington schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit, waarna een vangbal de slagbeurt eindigde. Huntington kreeg drie nullen op rij in de zevende met nog eens tweemaal drie slag.

In de 2e6 scoorde Neptunus weer het volgende punt. Kaien Oukes gooide vier wijd op lead-off hitter Christian Diaz en met één uit kreeg ook Enrique Hatma vier wijd. Er volgde een werperswissel en Sem Nijman nam het over, maar hij kreeg de honken vol na vier wijd voor Rayshelon Carolina. Diaz scoorde vervolgens op een opofferingsslag van Stijn van der Meer, die drie RBI's had. Nijman kreeg de honken opnieuw vol na vier wijd voor Roger Bernadina, maar dit keer sloot hij af met een strikeout.

Neptunus scoorde het volgende punt in de zevende, maar liet toen ook voor de tweede keer de honken vol achter. Nieuwe werper Jesse van Es kreeg een lead-off single tegen van Dwayne Kemp, die daarna het tweede honk stal. Hierna kreeg Van Es (die zijn Hoofdklasse-debuut maakte) de honken vol na vier wijd voor Christian Diaz en een infield-hit van Sheadion Jamanika. Net als in de voorgaande slagbeurt werd het punt daarna gescoord op een opofferingsslag. Kemp scoorde toen op de uithaal van Enrique Hatma. De honken raakten wederom vol na geraakt werper voor Rayshelon Carolina. Het was de tweede keer geraakt werper voor Carolina, die in dit duel geen officiële slagbeurten had, want hij kreeg ook tweemaal vier wijd. Met drie lopers op de honken eindigde de inning met een vangbal.

In de 2e8 scoorde Neptunus het zevende en achtste punt in de wedstrijd. Nadat Van Es vier wijd gooide op Jayden Mohamed en John Polonius nam Daan Kuit de Pioniers-pitching over. Na een binnenhoog kreeg hij de honken vol na vier wijd voor Arthur Bonevacia. Een honkslag van Christian Diaz en opofferingsslag van Sheadion Jamanika zorgden daarna voor de twee punten.

Pioniers kreeg nog twee honklopers in de laatste twee slagbeurten. Met één uit in de achtste op nieuwe pitcher Diegomar Markwell bereikte Duncan Beljaards het honk na een fout, maar hij strandde op het eerste honk. In de negende begon closer Mike Groen met drie slag voor de eerste twee slagmensen. Hij zag daarna Max Vonk het honk bereiken op de derde fout in de wedstrijd van derde honkman Stijn van der Meer. Hij strandde op het eerste honk, want een vangbal eindigde de inning en de wedstrijd.


Curaçao Neptunus - Hoofddorp Pioniers 8-1
123456789RHE
Hoofddorp Pioniers000001000-121
Curaçao Neptunus00121112X-883
pitchers Hoofddorp Pioniersinn.SOBBHRER
Sem Lauf, L (0-1)4.243543

Kaien Oukes0.2-2-11

Sem Nijman0.212---

Jesse van Es1 (*)-3233

Daan Kuit1-11--

(*) - Van Es gooide op twee slagmensen in de achtste inning

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Tom de Blok, W (2-0)5631--

Ryan Huntington24111-

Diegomar Markwell1-----

Mike Groen12----

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Edwin Louisa, 1B-Aad Otsen, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk-Kloos.
Scoreboard Operator-Theo Jansen.
Aanvangstijd-19:32 uur.
Speeltijd-2:59 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Jesse van Es (Hoofddorp Pioniers) debuteert in de Hoofdklasse.

Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 11° C; windrichting oost-noordoost; windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 52%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.