Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 november 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Team Europe en Samurai Japan ontmoeten elkaar weer in 2024
English

PULLY (Zwitserland) - De World Baseball Softball Confederation (WBSC) en Nippon Professsional Baseball (NPB) maakten op maandag (20 november) bekend dat de Global Baseball Games volgend jaar weer terugkeren. Op 6 en 7 maart zullen Samurai Japan en Team All Euro elkaar ontmoeten in de tweede editie, die zal plaatsvinden in Osaka (Japan). Beide wedstrijden van de 2-game series worden gespeeld in de Kyocera Dome, het stadion van NPB-club Orix Buffaloes.

...Marco Mazzieri...
(© Foto: Henk Seppen)
De 60-jarige Italiaan Marco Mazzieri is door de WBSC aangesteld alss Manager van het Europese All Star Team. Mazzieri is de voormalige Manager van de Italiaanse Nationale Ploeg en leidde La Squadra Azzurra naar de Europese titel in 2010 en 2012. Hij is momenteel voorzitter van de WBSC Coach Commission.

Hirokazu Ibata is de Manager van Samurai Japan, het Nationale Professionele Team van het land. Hij werd aangesteld in oktober en zal de ploeg ook leiden tijdens de Premier12 volgend jaar. De 48-jarige Ibata is een voormalige tweede honkman/korte stop, die in de NPB heeft gespeeld voor Chunichi Dragons (1998-2013) en Yomiuri Giants (2014-2015). Van de laatste ploeg was hij ook één van de coaches in 2016-2018. Tijdens de Olympische Spelen van 2020 maakte Ibata deel uit van de coaching-staff van Japan. Hij is ook Manager geweest van het Nationale Under-12 Team.

De eerste editie werd georganiseerd in maart 2015 en de wedstrijden werden toen gespeeld in de Tokyo Dome. De Belg Steve Janssen was toen de Manager van Team Europe. In zijn uit acht personen bestaande coaching-staff was Mazzieri toen de Bench Coach. In 2015 was Janssen Manager van Nederland en veroverde een jaar eerder de Europese titel, terwijl Mazzieri de Manager was van Italië. Japan stond onder leiding van Manager Hiroki Kokubo.

In 2015 werd Nederland vertegenwoordigd door 15 speler op het 28-man roster. Slechts twee van deze vijftien spelers zijn nu nog actief, pitcher Shairon Martis en catcher Dashenko Ricardo. Italië had zes spelers op het Europese roster. De overige zeven kwamen uit Spanje (4), Duitsland (2) en Frankrijk (1). Aanvankelijk was voormalig Major Leaguer Andruw Jones één van de Nederlandse spelers op het roster, maar hij moest zich terugtrekken. Hij werd op het roster vervangen door een Tsjechische speler.

In de eerste wedstrijd, op 10 maart, won Japan nipt met 4-3 van de Europese ploeg. Aanvankelijk stond Europa halverwege de vierde inning op een 3-0 voorsprong. Japan scoorde toen eenmaal en draaide het duel om met een 3-run rally in de achtste inning op relievers Loek van Mil en Shairon Martis. Rob Cordemans was de starter en gooide de eerste twee innings.

De volgende dag zagen ruim 23.000 toeschouwers Europa winnen met 6-2. Hoogtepunt van de wedstrijd was een 3-run homerun van Yurendell de Caster. Europa nam een vroege 5-0 voorsprong na drie innings en starter Diegomar Markwell was de winnende werper.

In november 2016 namen de Nationale Teams van Nederland en Mexico deel aan de Samurai Japan Warm-Up Games in Tokyo. Beide landen speelden toen een 2-game series tegen Japan.

(21 november)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.