Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 augustus 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Carter Kieboom homert in eerste slagbeurt in Major League-rentree
English

THE BRONX / NEW YORK, New York (USA) - Infielder Carter Kieboom keerde dinsdagavond (22 augustus) weer terug in Major League-actie, want hij was de startende derde honkman voor Washington Nationals in de openingswedstrijd van een 3-game series bij New York Yankees. Hij gaf onmiddellijk zijn visitekaartje af, want hij homerde in zijn eerste slagbeurt.

Voor de 25-jarige Kieboom was dit zijn eerste Major League-wedstrijd sinds 3 oktober 2021. Op die dag speelde Washington thuis tegen Boston Red Sox en verloor met 7-5. Ook toen was Kieboom de derde honkman en sloeg 1-uit-3 met een vrije loop.

In maart 2022 werd bij Kieboom een armblessure geconstateerd, waarna hij twee maanden later de zogenoemde Tommy John-operatie onderging en zodoende het hele seizoen 2022 miste.

Voor aanvang van het huidige seizoen speelde Kieboom in n Spring Training-wedstrijd voor Washington, kreeg twee slagbeurten en scoorde eenmaal. Eind maart werd de infielder op de 'Injured List' geplaatst met een schouderblesssure. Begin mei keerde hij terug op het veld en speelde voor Rochester Red Wings (Triple-A), maar hij keerde op 20 juni weer terug op de Injured List. Elf dagen begon Kieboom aan een herstelperiode bij Wilmington Blue Rocks (Single-A), waarna hij zich op 8 augustus weer bij het Triple-A team voegde. Afgelopen zondag werd Kieboom opgeroepen naar het Major League-team van Washington, maar speelde toen niet. Op die dag speelde Washington tegen Philadelphia Phillies in wat de jaarlijkse Little League Classic was, gespeeld in het Muncy Bank Ballpark at Historic Bowman Field in Williamport, Pennsylvania, de locatie van de Little League World Series. Washington had op maandag geen wedstrijd op het programma staan.

Tot nu toe dit seizoen speelde Kieboom in 44 Minor League-wedstrijden, waarvan 34 voor Rochester Red Wings in Triple-A. Hij speelde ook voor Harrisburg Senators (vier wedstrdijden, Double-A) en Wilmington Blue Rocks (zes wedstrijden, Single-A). In deze 44 wedstrijden sloeg Kieboom .256 (43-uit-168) met zes doubles, n triple en zes homeruns en 25 RBI's.

Op dinsdagavond kreeg Carter Kieboom zijn eerste slagbeurt toen hij de openingsslagman was in de derde inning tegenover Yankees-starter Carlos Rodn. Nadat de eerste worp laag was voor een wijdbal maake Kieboom goed contact op de volgende worp van Rodn en dreunde de bal het links/midveld in voor een homerun in wat zijn eerste Major League-slagbeurt was sinds oktober 2021.

Even later, in de 2e3, opende catcher Ben Rortvedt voor New York met een homerun om de stand in balans te brengen. Kieboom sloeg een pop-fly in zijn tweede slagbeurt in de vijfde inning. In de achtste kreeg Kieboom drie slag en werd daarmee de tweede uit. CJ Abrams volgde hem in het slagperk en homerde langs de rechtsveld-lijn om Washington op een 2-1 voorsprong te zetten. Kieboom werd na de achtste inning vervangen. 2-1 werd ook de eindstand. New York sloeg slechts twee honkslagen (beide door Rortvedt) en leed de negende nederlaag op rij. Op het moment staat New York op de laatste plaats in de American League East.

Carter Kieboom maakte zijn Major League-debuut in 2019 en speelde toen in elf wedstrijden voor Washington en sloeg 5-uit-39, waaronder twee homeruns. In zijn eerste Major League-wedstrijd kreeg hij drie slag en sloeg vervolgens een grounder, maar daarna sloeg Kieboom een homerun voor zijn eerste Major League-honkslag.

Kieboom speelde in 33 wedstrijden voor Washington tijdens het seizoen 2020 en sloeg 20-uit-99 met n tweehonkslag en negen binnengeslagen punten. In het volgende seizoen werd Kieboom een regelmatige basisspeler sinds hij eind juli aan de ploeg was toegevoegd, na in april in twee wedstrijden te hebben gespeeld. Kieboom speelde uiteindelijk in 62 wedstrijden en sloeg 45 honkslagen, waaronder zes doubles en zes homeruns, sloeg twintig punten binnen en scoorde er 26.

Carter's broer Spencer Kieboom speelde in 53 Major League-wedstrijden voor Washington als catcher in 2016 (n wedstrijd) en 2018 (52 wedstrijden) en sloeg .232 met 29 honkslagen, waaronder twee homeruns. Spencer speelde zijn laatste profwedstrijd in 2019 toen hij uitkwam in 52 wedstrijden voor het Double-A team van Washington. Na afloop van het seizoen 2019 was hij een Free Agent. Carter en Spencer waren beiden gerechtigd uit te komen voor het Nederlands Honkbal Team, omdat hij vader Alswinn Kieboom afkomstig is uit Nederland waar hij enige seizoenen in de Hoofdklasse speelde en ook uitkwam voor Jong Oranje. In 2013 maakte Spencer deel uit van de voorlopige selectie van Oranje voor de World Baseball Classic.

(22 augustuss)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.