Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 november 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Roger Bernadina, Kevin Kelly en Shairon Martis openen nieuw seizoen in Nicaragua
English

CHINANDEGA / ESTELÍ / LEÓN / MANAGUA / RIVAS (Nicaragua) - De Nederlandse pitchers en internationals Kevin Kelly en Shairon Martis and outfielder Roger Bernadina hebben hun eerste wedstrijden achter de rug in het nieuwe winter-seizoen in Nicaragua. De 19e editie van de Liga de Beisbol Profesional Nacional (LPBN) begon op 4 november.

...Roger Bernadina...
(© Foto: Henk Seppen)
Het eerste professionele seizoen in Nicaragua werd gespeeld in 1956, maar de afdeling eindigde in 1967. De profcompetitie werd weer ingevoerd in 2004. Het seizoen 2008-2009 werd niet uitgespeeld.

Tot nu toe speelde Roger Benadina in 12 wedstrijden voor Leones de León, allen als midvelder. Hij slaat momenteel .244 (11-uit-45) met twee doubles en twaalfmaal vier wijd. Bernadina scoorde driemaal en sloeg zes punten binnen.

Shairon Martis is teamgenoot van Bernadina bij Leones. Hij gooide in twee wedstrijden (beide starts) en is 1-1 met een 3.38 ERA. In acht innings schakelde de rechtshander twee slagmensen met drie slag uit, gooide viermaal vier wijd en kreeg tien honkslagen tegen en negen punten (slechts drie verdiend). Martis had zijn eerste optreden op 11 november toen hij de starter was voor Leones in een 9-4 verlies tegen Tren del Norte. Hij was daarna de winnende werper zes dagen later in een 10-0 shutout tegen Indios del Bóer. Op een bepaald moment gooide Martis in deze wedstrijd tegen Kevin Kelly, die uitkomt voor Indios. Martis gooide de eerste zes innings. Kelly werd als reliever ingezet in de eerste inning en gooide 3 2/3 inning. Bernadina sloeg in dit duel 1-uitr-3 voor Leones. Hoogtepunt in de wedstrijd was een grand slam homerun van Leandro Castro in de eerste inning. Kelly schakelde Bernadina met drie slag uit in de tweede.

Kevin Kelly heeft in zes wedstrijden gegooid voor Indios del Bóer, allemaal in relief. De rechtshander kwam tot acht keer drie slag in 9 2/3 inning en kreeg daarin elf (verdiende) punten en zestien honkslagen tegen. Kelly is 0-0 zonder saves en een 10.24 ERA.

Na de op dinsdag gespeelde wedstrijden is Gigantes de Rivas koploper met een 8-4 'record'. Leones neemt de tweede plaats in met een 6-6 'record', gevolgd door Indios (6-7). Tigres de Chinandega (5-6) en Tren del Norte (4-6) staan op de vierde en vijfde plaats.

Dit waren Bernadina, Martis en Kelly elkaars teamgenoot bij Curaçao Neptunus in de Hoofdklasse. Een maand geleden verloor Neptunus in de Holland Series van Amsterdam Pirates, dat de titel veroverde in zeven wedstrijden. In de transfer-periode na het seizoen is alleen Martis bij de Rotterdamse ploeg gebleven voor het seizoen 2024. Kelly zal dan spelen voor San Marino in de hoogste Italiaanse competitie. Bernadina vertrok ook, maar op het moment is nog niet bekend waar hij volgend jaar zal spelen.

De drie speelden ook voor het Nederlands Team dit jaar, wat een teleurstellend seizoen was voor Oranje. In maart werd de ploeg uitgeschakeld in de Eerste Ronde van de World Baseball Classic. En in september moest Nederland genoegen nemen met het brons op het Europees Kampioenschap.

Bernadina speelt in zijn vierde seizoen voor Leones de León. Vorig seizoen waren nog vier Nederlandse spelers actief in Nicaragua. Outfielders Jiandido Tromp en Denzel Richardson speelden toen eveneenss voor Leones, terwijl pitcher Juan Carlos Sulbaran en outfielder Ademar Rifaela uitkwamen voor Indios del Bóer. Voor de Kampioensfinale werd Benadina toegevoegd aan de ploeg van Tigres de Chinandega. Sulbaran en Rifaela werden met Indios kampioen.

(22 november)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.