Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 november 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Didi Gregorius, Andrelton Simmons, Jair Jurrjens in actie in Dubai
English

DUBAI, Emiraat Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) - Een aantal voormalige Major League-spelers zal deelnemen aan de inaugurele Baseball United Showcase op vrijdag en zaterdag, 24-25 november, een 2-game series die wordt gespeeld in Dubai, de hoofdstad van het gelijknamige Emiraat, dat één van de zeven landen is die samen de Verenigde Arabische Emiraten vormen. Beide wedstrijden worden gespeeld in het Dubai International Stadium, een multifunctioneel stadion, dat voornamelijk wordt gebruikt voor cricket en een capaciteit voor 25.000 toeschouwers.

...Didi Gregorius...
(© Foto: Henk Seppen)
Onder de spelers die in actie zullen komen in de Showcase zijn de Nederlandse spelers Didi Gregorius, Jair Jurrjens en Andrelton Simmons. Andere voormalige Major Leaguers die in Dubai zullen spelen zijn onder meer de 41-jarige Robinson Canó, 50-jarige Bartolo Colón, 35-jarige Alex Liddi en 37-jarige Pablo Sandoval.

De Dominicaanse tweede honkman Robinson Canó speelde in 17 Major League-seizoenen voor vijf teams en won de World Series in 2009 met New York Yankees.

De Dominicaanse rechtshandige pitcher Bartolo Colón speelde in 21 Major League-seizoenen voor elf verschillende ploegen.

De Italiaanse infielder Alex Liddi speelde in de Major League in 2011-2013 voor Seattle Mariners, waar hij teamgenoot was van de helaas in 2011 overleden Nederlandse outfielder Greg Halman. Liddi, die ook heeft gespeeld in de profcompetitie in Taiwan, speelt momenteel in Mexico.

De Venezolaanse infielder Pablo (Kung Fu Panda) Sandoval speelde 14 seizoenen in de Major League voor San Francisco Giants, Boston Red Sox en Atlanta Braves. Hij won de World Series in 2010, 2012 en 2014 met San Francisco, toen Hensley Meulens daar de Hitting Coach was. De van Curaçao afkomstige Meulens is tegenwoordig de Hitting Coach van Colorado Rockies en is de Manager van Nederland tijdens grote evenementen, zoals de World Baseball Classic.

Allemaal zullen ze deelnemen aan de Showcase, een 2-game-series tussen de United East All Stars en de United West All Stars. De spelers vertegenwoordigen de vier teams die zullen uitkomen in het inaugurele seizoen van Baseball United, dat werd opgericht in juli 2022 als de United International Baseball League. Toen werd ook bekend gemaakt dat Hall of Famers Mariano Rivera en Barry Larkin tot de aandeelhouders behoren. De naam werd gewijzigd in Baseball United in november 2022.

Baseball United moet een nieuwe profcompetitie worden in het Midden-Oosten en Zuid-Azië. Vier ploegen zullen in deze afdeling uitkomen en vertegenwoordigen steden in India (Mumbai), Pakistan (Karachi) en de Verenigde Arabische Emiraten (Abu Dhabi, Dubai). In mei van dit jaar werden de eerste twee ploegen bekend gemaakt. De eerste was Mumbai Cobras uit India met voormalig Major Leaguer Chris Sabo als Manager. Twee weken later volgde Karachi Monarchs (Pakistan) en voormalige Major Leaguer Miguel Tejeda werd benoemd tot Manager van die ploeg. In augustus werden Dubai Wolves en Abu Dhabi Falcons toegevoegd als vertegenwoordigers van de Verenigde Arabische Emiraten.

In oktober vond een draft plaats om de spelers te selecteren voor de vier teams. Gregorius, Jurrjens en Canó werden gedraft door Dubai Wolves, Simmons door Mumbai Cobras, Liddi en Sandoval door Abu Dhabi Falcons en Colón door Karachi Monarchs. Ook gedraft werden de van Curaçao afkomstige spelers Aldrich de Jongh (Dubai), Juremi Profar (Karachi) en de op Sint Maarten geboren Franklin Van Gurp (eveneens Karachi).

Andere spelers op het Abu Dhabi-roster zijn de Italianen Federico Celli en Alberto Mineo en de Japanner Shungo Fukunaga, die heeft gespeeld in de hoogste prof-league in Japan (NPB). Ook op het Dubai-roster staan Litouwer en voormalig Major Leaguer Dovydas Neverauskas, Australiër Todd Van Steensel en Duitser Vincent Ahrens. Een andere voormalige NPB-speler is Shingo Hirata (Karachi).

Spelers uit 25 verschillende landen staan momenteel genoteerd op de vier rosters, waaronder 35 uit de USA. Deze 25 landen zijn Australië, Brazilië, Cameroon, Canada, Colombia, Cuba, Curaçao, Dominicaanse Republiek, Duitsland, Finland, Italië, Japan, Koeweit, Litouwen, Mexico, Nederland, Panama, Puerto Rico, Sint Maarten, USA, US Virgin Islands, Venezuela, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zweden.

Op het moment staan alleen nog de twee demonstratie-wedstrijden op het programma die worden gespeeld tijdens de Showcase.

Dit jaar speelde Gregorius voor het Nederlands Team in alle drie de toernooien die voor de ploeg op de agenda stonden: World Baseball Classic, Rotterdam Baseball Weekend en Europees Kampioenschap. Simmons, Profar en Van Gurp speelden eveneens voor Oranje tijdens de Classic. Profar en Van Gurp maakten ook deel uit van de ploeg tijdens het European Championship, waar Jurrjens de Bullpen Coach wass.

(23 november)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.