Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 maart 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Josh Palacios en Kaylan Nicasia spelen in Spring Training-wedstrijden
English

LAKELAND, Florida / MESA, Arizona (USA) - Nog eens twee spelers met een Nederlands paspoort zijn toegevoegd als extra Minor League-speler voor een Spring Training-wedstrijd. Op vrijdag (24 maart) werd outfielder Josh Palacios toegevoegd aan het team van Pittburgh Pirates en op zaterdag (25 maart) werd korte stop Kaylan Nicasia toegevoegd aan het team van Milwaukee Brewers. Dat brengt het totaal op zestien Nederlandse spelers (of met een Nederlandse achtergrond) die tot nu toe aanwezig zijn geweest in een Major League Spring Training-camp. De competitie in de Major League begint komende donderdag (30 maart).

...Josh Palacios bij het...
...Nederlands Koninkrijksteam in...
...de World Baseball Classic...
(© Foto: Henk Seppen)
De 27-jarige Josh Palacios, geboren in Brooklyn, New York (USA), werd op vrijdag toegevoegd aan het Pittsburgh Pirates-team en speelde dezelfde dag in een uitwedstrijd bij Detroit Tigers. De wedstrijd eindigde met een 6-6 stand na negen complete innings op het Publix Field at Joker Marchant Stadium in Lakeland (Florida). Palacios kwam in de 2e8 in de wedstrijd als vervanger van rechtsvelder Rodolfo Castro. Hij kreeg geen slagbeurt.

Het is het zevende opeenvolgende seizoen dat Palacios in een Spring Training-wedstrijd speelde. Sinds 2017 speelde hij in 59 wedstrijden voor Toronto Blue Jays, met als hoogste aantal 20 in 2021. Vandaag was zijn eerste voor Pittsburgh. Palacios speelt sinds 2016 professioneel. Tijdens het seizoen 2021 maakte de outfielder zijn Major League-debuut en speelde toen in 13 wedstrijden voor Toronto. In april vorig jaar werd hij 'designated for assignment' door Toronto, waarna hij kort daarna tekende bij Washington Nationals. Tijdens het seizoen 2022 werd Palacios tweemaal in augustus opgeroepen naar het Major League-team van Washington en speelde totaal in 29 wedstrijden, waarin hij .213 sloeg. In december werd hij weer teruggestuurd naar Triple-A, waarna zijn contract een week later werd overgenomen door Indianapolis Indians, het Triple-A team van Pittsburgh Pirates.

Eerder deze maand speelde Palacios samen met zijn broer Richie in het Nederlands Team tijdens de World Baseball Classic. Beiden werden geboren in de USA, maar doordat hun moeder afkomstig is van Curaçao zijn ze gerechtigd uit te komen voor Nederland. Richie was nu in Spring Training bij Cleveland Guardians, maar hij werd op zaterdag ingedeeld bij Columbus Clippers, het Triple-A team. In negen Spring Training-wedstrijden met Cleveland sloeg de outfielder .250 met twee binnengeslagen punten. Vorig jaar maakte de 25-jarige Richie Palacios zijn Major League-debuut en speelde in 54 wedstrijden voor Cleveland. Hij sloeg toen .232 met 26 honkslagen, zes doubles, zeven gescoorde punten en tien binnengeslagen punten.

De 20-jarige Curaçaose korte stop Kaylan Nicasia, geboren in het Nederlandse Oss, werd op zaterdag toegevoegd aan het team van Milwaukee Brewers. De ploeg speelde toen een uitwedstrijd bij Oakland Athletics en won met 6-5 in Hohokam Stadium in Mesa (Arizona). In de 1e7 kwam Milwaukee tot een rally van drie punten, die allemaal werden gescoord door pinch-runners. Met lopers op het eerste en derde honk leverde Sal Frelick een honkslag af en dat bracht het derde punt binnen. Toen Frelick het eeste honk had bereikt werd Nicasia de vierde pinch-runner in deze slagbeurt en maakte zijn Spring Training-debuut. Hij kwam in scoringspositie toen volgende slagman Blake Perkins ook een honkslag sloeg, maar bleef daarna achter.

Nicasia bleef in de wedstrijd en werd de nieuwe linksvelder voor Milwaukee in de 2e7, één van de acht verdedigende wijzigingen op dat moment. In de 1e8 maatk Nicasia een vangbal op een uithaal van Oakland's lead-off hitter en in de 1e9 kreeg hij zijn eerste slagbeurt met één uit. Tegenover nieuwe werper Hunter Breault reageerde Nicasia onmiddellijk op de eerste worp die hij zag en sloeg een line drive honkslag in het rechtsveld. Even later werd hij gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk op een grounder.

Na te hebben gespeeld voor Lions, het team van Champagnat Catholic High School in Hialeah (Florida) als korte stop en pitcher, werd Nicasia in juli 2021 gedraft en gecontracteerd door Milwaukee. Korte tijd later maakte hij zijn profdebuut in de Rookie League. De korte stop speelde ook vorig jaar in de Rookie League, sloeg .232 in 43 wedstrijden met vijf homeruns en had 30 binnengeslagen punten.

De 24-jarige outfielder Aldrich De Jongh, die op 17 maart als extra Minor League-speler werd toegevoegd aan het team van Los Angeles Dodgers, speelde op zaterdag (25 maart) in zijn eerste wedstrijd en maakte daarmee zijn Major League Spring Training-debuut. In een thuiswedstrijd tegen Kansas City Royals (dat met 6-3 won) kwam De Jongh in de wedstrijd met twee uit in de 2e8 als pinch-runner voor Steven Duggar, die een honkslag had geslagen. De op Curaçao geboren De Jongh strandde op het eerste honk, werd daarna de nieuwe designated hitter, maar kwam niet meer aan slag.

(26 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.