Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 mei 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Hoofddorp Pioniers draait achterstand om in winst tegen UVV
English

VLEUTEN - Hoofddorp Pioniers opende de 3-game series tegen UVV op woensdagavond (26 april) met een 'come-from-behind' 7-3 overwinning.

Pioniers werd met 6-4 'outhit' door UVV en stond na zeven innings met 3-2 achter, maar kwam daarna tot een rally van vijf punten in de 1e8 om het duel om te draaien. De wedstrijd eindigde kort daarna, omdat de 22:30 uur curfew-tijd was bereikt.

Andreas Meijer tekende voor twee van de vier Pioniers-honkslagen. Quin Cotton en Jorge Luis Espinal Ventura sloegen allebei twee honkslagen voor UVV.

Deze week begint de nieuwe 3-game series op woensdag, in plaats an op donderdag, wat normaal de eerste speeldag is van een nieuwe reeks. Op donderdag 27 april is het Koningsdag, de dag waarop Koning Willem-Alexander jarig is en op die dag zijn er dit jaar geen wedstrijden vastgesteld.

(26 april)

Rosters
Live play-by-play & live-streamsUVV brak een 1-1 stand door tweemaal te scoren in de zesde inning, maar de 3-1 voorsprong bleek niet genoeg. Hoofddorp Pioniers pakte een punt terug in de zevende en kwam vervolgens tot een rally van vijf punten in de achtste inning om met 7-3 te winnen op slechts vier honkslagen.

UVV opende de score in de tweede helft van de eerste inning op starter Just van den Ouweelen. Met één uit gooide hij vier wijd op Ryan Wheat, die in zijn eerste Hoofdklasse-wedstrijd speelde. De Amerikaan kwam ook vorig seizoen voor UVV uit toen de ploeg de titel veroverde in de Eerste Klasse. Quin Cotton volgde met een honkslag en een double-steal bezorgde de thuisploeg lopers op het tweede en derde honk. Wheat scoorde daarna het eerste punt na een doorgeschoten bal.

Hoofddorp Pioniers kwam langszij in de 1e2 op starter Sam van der Meer. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Duncan Beljaards, die in scoringspositie kwam na een wilde worp en opschoof naar het derde honk na een grounder van Miquel Willem. Met één uit scoorde Beljaards op een honkslag van Vincent Mevissen.

In de volgende vier innings werd Pioniers puntloos gehouden door Van der Meer, maar liet wel drie lopers achter in scoringspositie. Van der Meer kreeg drie nullen op rij in de derde inning. Met één uit in de vierde raakte hij Duncan Beljaards met een worp. Die schoof even later op na een mislukte pick-off poging en vervolgens een grounder van Miquel Willem, maar strandde op het derde honk.

In de vijfde inning gooide Van der Meer vier wijd op lead-off hitter Jack van Gorkum. Er volgde wederom een foute aangooi tijdens een pick-off poging en dat stelde Van Gorkum in staat het derde honk te bereiken. Hierna werd Andreas Meijer geraakt door een worp en stal het tweede honk. Maar met lopers op het tweede en derde honk en nul uit werden toch geen punten gescoord. Eerst sloeg Bodhi de Vreede een grounder, maar die hield de twee lopers op hun respectievelijke honk. Hierna kreeg Pioniers de honken vol na vier wijd voor Terrance Heemskerk. Echter, de drie lopers bleven achter, want Van der Meer volgde met drie slag voor Michael Dumitrescu en Daan Terstall.

UVV kreeg ook een scoringskans in de vierde en vijfde inning. Met één uit in de vierde kreeg Just van den Ouweelen een honkslag tegen van Jorge Luis Espinal Ventura, die het tweede honk kreeg na een schijn-call. Van den Ouweelen schakelde volgende slagman J'mar Calliste met drie slag uit, maar moest daarna een honkslag incasseren van Stefan Kuipers. Espinal probeerde te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld na een aangooi van linksvelder Michael Dumitrescu.

Met één uit in de vijfde sloeg Etienne van Tielraden een tweehonkslag en schoof op na een grounder van Timothy Rojas, maar hij bleef achter op het derde honk.

UVV brak de 1-1 stand met twee uit in de 2e6. Met één uit sloeg Jorge Espinal een honkslag, stal het tweede honk en daarna ook het derde honk met twee uit. Vervolgens kreeg UVV de honken vol nadat Stefan Kuipers en Lucas Bekker beiden vier wijd kregen. Doordat Just van den Ouweelen ook tot vier wijd kwam op volgende slagman Etienne van Tielraden nam UVV een 2-1 voorsprong en volgde een werperswissel. Maarten Smit nam het over, maar hij begon met vier wijd voor Timothy Rojas, wat weer een punt opleverde. Een grounder eindigde de slagbeurt en drie lopers bleven achter. Echter, UVV had wel een 3-1 voorsprong genomen.

Pioniers pakte een punt terug in de 1e7. Nadat lead-off hitter Jack van Gorkum was geraakt door een worp volgde een werperswissel. Aaron Isenia nam het over, maar hij stelde Van Gorkum in staat scoringspositie te komen na een wilde worp. De rookie schoof vervolgens op naar het derde honk na een honkslag van Andreas Meijer en scoorde op een grounder van Bodhi de Vreede. Met Meijer op het tweede honk schakelde Isenia de volgende twee slagmensen uit om een einde aan de slagbeurt te maken.

In de 2e7 was het UVV dat een loper op het tweede honk achterliet.

Terwijl de wedstrijd de 22:30 uur curfew-tijd naderde begon de achtste inning en die bleek beslissend, want Pioniers kwam tot een rally van vijf punten.

Daan Terstall begon met vier wijd, schoof op na een doorgeschoten bal en bereikte het derde honk na een honkslag van Duncan Beljaards. Een fout op een 'force play-grounder' van Miquel Willem stelde Terstall in de gelegenheid het gelijkmakende punt te scoren. Beljaards en Willem werden beiden naar het volgende honk gebracht via een opofferingsstootslag van Vincent Mevissen. Met het eerste honk open werd een gedwongen loop gecreëerd via opzettelijk vier wijd voor Jack van Gorkum. Maar zoals zo vaak het geval is in dit soort situaties kwam de 'force play-grounder' niet. In plaats daarvan produceerde Andreas Meijer een 2-run single. Even later scoorde Van Gorkum na een wilde worp. Meijer schoof daarna op naar het derde honk op een grounder van Bodhi de Vreede. Nadat Aaron Isenia volgende slagman Terrance Heemskerk met een worp had geraakt scoorde Meijer op een volgende wilde worp. Heemskerk strandde op het tweede honk, want Isenia sloot af met drie slag voor Michael Dumitrescu (die vanavond vier keer drie slag kreeg). Echter, Pioniers had het duel omgedraaid en stond nu met 7-3 voor.

In de 2e8 gooide Maarten Smit vier wijd op lead-offf hitter Stefan Kuipers. Die werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Lucas Bekker, die daarna strandde op het eerste honk, want een line out en vangbal volgden. En dat eindigde ook de wedstrijd.


UVV - Hoofddorp Pioniers 3-7 (8 inn.)
123456789RHE
Hoofddorp Pioniers01000015 -740
UVV10000200 -363
(wedstrijd afgesloten na acht complete innings vanwege de 22:30 uur curfew-rule)
pitchers Hoofddorp Pioniersinn.SOBBHRER
Just van den Ouweelen5.274532

Maarten Smit, W (1-1)2.1121--

pitchers UVVinn.SOBBHRER
Sam van der Meer6 (*)73122

Aaron Isenia, BS (1), L (1-1)232353

(*) - Van der Meer gooide op één slagman in de zevende inning

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Roy van de Wateringen, 1B-Richard Wessel, 3B-Bernard Flohr.
Official Scorer-Muriel van de Wateringen.
Play-by-Play Scorer-Sten Wessel.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Roel Peeters.
Scoreboard Operator-Remko Helms.
Aanvangstijd-19:29 uur.
Speeltijd-3:07 uur.
Locatie-Sportpark 'De Paperclip', Vleuten.

Game Notes:
Ryan Wheat (UVV) debuteert in de Hoofdklasse.
Wedstrijd afgesloten na acht complete innings vanwege de 22:30 uur curfew-rule.

Weersomstandigheden bij aanvang:
Zwaarbewolkt, 9° C; windrichting noord; windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 57%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.