Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 juni 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Curaçao opent Central American & Caribbean Games met winst
English

SAN SALVADOR (El Salvador) - De Nationale Ploeg van Curaçao is de 24e editie van de Central American & Caribbean Games op zaterdag (24 juni) begonnen met een 12-4 overwinning tegen gastheer El Salvador. Het multi-sport evenement wordt gehouden in San Salvador, de hoofdstad van El Salvador, maar zeven sporten zijn verplaatst naar Santo Domingo in de Dominican Republic. Het evenement zou aanvankelijk plaatsvinden in Panama, maar vanwege de COVID-19 pandemie trok de organiserende stad Panama City zich in juli 2020 terug. El Salvador werd hierna gekozen als vervanger voor de Games in mei 2021.

In de ploeg van Curaçao zijn drie spelers opgenomen die dit seizoen actief zijn in de Nederlandse Hoofdklasse, namelijk pitcher Sedley Karel (HCAW), pitcher Chris Koeiman (RCH-Pinguïns) en outfielder Rayshelon Carolina (Curaçao Neptunus). Ook in de ploeg is infielder Dudley Leonora, die uitkomt in de Italiaanse competitie voor San Marino, maar ook verschillende seizoenen in de Hoofdklasse heeft gespeeld. Andere voormalige Hoofdklassers in het team zijn Kevin Moesquit en Temesh Lourens.

Korte stop Andrelton Simmons, die in de Major League speelde totdat hij vorig seizoen werd 'released', maakt eveneens deel uit van het Curaçao-roster. In maart van dit jaar nam Simmons met het Nederlands Team deel aan de World Baseball Classic.

...Rayshelon Carolina aan slag voor Neptunus...
...in het seizoen 2023...
(© Foto: Henk Seppen)
Curaçao plaatste zich voor deelname aan het evenement en ging goed van start. In het Parque de Pelota Saturnino Bengoa keek de ploeg na de eerste inning tegen een 2-0 achterstand aan, maar pakte daarna een punt terug in de tweede slagbeurt en nam de leiding over in de derde door driemaal te scoren. Vanaf dat moment bleef de ploeg punten toevoegen, waaronder drie in de vijfde en vier in de zesde inning.

Curaçao sloeg 14 honkslagen, waaronder drie van oud-Major Leaguer Andrelton Simmons, één daarvan een tweehonkslag. Rayshelon Carolina was de lead-off hitter voor Curaçao en sloeg 2-uit-3, kreeg vier wijd, scoorde een punt en stal een honk.

Temesh Lourens, die in 2020 kort in de Hoofdklasse speelde voor Quick Amersfoort, was de startende werper voor Curaçao en had vier strikeouts in vijf innings. Sedley Karel gooide daarna de zesde inning, waarin hij eenmaal drie slag had en een vrije loop weggaf. Swindly Lint gooide de zevende en laatste inning. Alle wedstrijden zijn 7-inning ontmoetingen.

Op zondag (25 juni) verloor Curaçao met 4-2 van Cuba. De wedstrijd bleef puntloos in de eerste vier innings, maar Cuba opende de score met twee punten in de vijfde. Curaçao halveerde de achterstand in de eigen vijfde slagbeurt, maar Cuba nam daarna wat meer afstand. Curaçao kwam tot zes honkslagen in dit duel, waaronder twee van Raysheandall Michel.

Op maanda 26 juni) werden allevier geplande wedstrijden afgelast wegens regen. Curaçao moest toen in de middag spelen tegen Mexico. Ook in de komende zeven dagen wordt er regen verwacht. Het honkbaltoernooi moet komende zaterdag worden afgesloten.

(26 juni)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.