Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 juni 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Curaçao wint nipt van Venezuela in Central American & Caribbean Games
English

SAN SALVADOR (El Salvador) - De Nationale Ploeg van Curaçao heeft nipt met 4-3 gewonnen van Venezuela op een regenachtige dinsdagmiddag (27 juni), Dag 4 van het honkbaltoernooi van de 24e editie van de Central American & Caribbean Games, die worden gehouden in El Salvador. Curaçao opende op zaterdag met een 12-4 overwinning tegen het organiserende El Salvador, maar op zondag verloor de ploeg met 4-2 van Cuba. Op maandag werden allevier geplande wedstrijden afgelast wegens regen, waaronder het duel van Curaçao tegen Mexico. Een inhaaldatum is nog niet bekend gemaakt.

Op dinsdag, wat wederom een regenachtige dag was, begon de volgende wedstrijd van Curaçao tegen Venezuela later vanwege de weersomstandigheden. De overige drie wedstrijd op het programma van dinsdag begonnen eveneens later.

De wedstrijd op dinsdag in het Parque de Pelota Saturnino Bengoa bleef in de eerste vijf innings puntloos. Curaçao brak daarna de puntloze stand met een 4-run rally in de eerste helft van de zesde inning. De nieuwe Venezolaanse pitcher Carlos Valero kwam al snel in de problemen. Hij kreeg een lead-off single tegen van Andrelton Simmons, waarna hierna volgende honkslagen van Darren Seferina en Dudley Leonora resulteerden in het eerste punt. Hierna kreeg Curaçao de honken vol na vier wijd voor Raysheandall Michel. Dat leidde tot een werperswissel. Sonny Vargas nam het over, maar hij stelde Seferina in staat het volgende punt te scoren via een wilde worp. Met lopers nu op het tweede en derde honk zorgde een grounder van Alexander Rodriguez voor de eerste uit, maar ook voor een volgende werperswissel. De regel dat een werpers minimaal drie slagmensen moet gooien is tijdens dit toernooi niet in gebruik. José Martínez nam het over, maar hij zag Leonora en Michel beiden ook tot scoren komen. Martínez kreeg eerst een opofferingsslag tegen van Ericson Leonora, wat het derde punt binnenbracht, waarna een honkslag van Roderick Bernadina er een 4-0 stand van maakte. Met twee uit kreeg Curaçao nog een honkloper, want Ulrich Snijders kreeg het eerste honk toen de Mexicaanse Home Plate Umpire Rafael Ramírez Cabrera hinderen-catcher constateerde, maar de inning eindigde hierna met een grounder van Rayshelon Carolina.

Ruderly Manuel startte voor Curaçao en hij stond drie honkslagen toe in de vier innings die hij op de heuvel stond. Cerilio Soleana gooide daarna een puntloze vijfde inning. Hij werd de winnende werper, want even later kwam Curaçao tot de rally van vier punten in de zesde.

Met een 4-0 voorsprong nam Chris Koeiman de pitching over in de 2e6, maar hij kwam ook in de problemen. Koeiman gooide vier wijd op de eerste twee slagmensen en werd snel afgelost door Hershelon Juliana. Maar die kreeg de honken vol toen hij werd begroet met een honkslag van Alex Monsalve. Even later scoorde Venezuela het eerste punt op een grounder, waarna een punt werd toegevoegd toen schijn werd afgeroepen. Dat werd gevolgd door een opofferingslag, die de voorsprong terugbracht tot slechts 4-3. Met twee uit en de honken nu leeg kreeg Juliana nog een honkslag tegen en volgde wederom een werperswissel. Alexander Rodriguez, die de designated hittter was, beklom de heuvel voor Curaçao en kreeg een inning-ending grounder.

Rodriguez kreeg een pop-fly en vangbal in het begin van de 2e7, die eindigde met een bijzondere actie. Met twee uit kreeg Rodriguez een honkslagen tegen van Yoandy Rea, die de bal langs de rechtsveld-lijn sloeg. Rea rondde het eerste honk, maar keerde te laat terug, want rechtsvelder Rayshelon Carolina kreeg de bal op tijd bij eerste honkman Dudley Leonora. En die tikte Rea uit. Dat maakte niet alleen een einde aan de inning, maar ook aan de wedstrijd, want alle wedstrijden duren niet langer dan zeven innings. In geval van een gelijke stand wordt wel vanaf de achtste slagbeurt verlengd.

(27 juni)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.