Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 augustus 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Jurickson Profar 'released' door Colorado Rockies
English

DENVER, Colorado (USA) - Outfielder Jurickson Profar is 'released' (ontslagen) door Colorado Rockies, zo maakte de club bekend op zondag (27 augustus). De op Curaçao geboren Profar was in zijn eerste seizoen bij Colorado waar hij een contract tekende tijdens Spring Training, op 21 maart. Profar was een Free Agent na afloop van vorig seizoen, waarin hij uitkwam voor San Diego Padres.

...Jurickson Profar bij het Nederland...
...Team tegen Chinese Taipei tijdens...
...de World Baseball Classic...
(© Foto: Henk Seppen)
De 30-jarige Jurickson Profar speelde in 111 wedstrijden voor Colorado voor zijn 'release'. Echter, hij sloeg slechts .236 met acht homeruns en 39 binnengeslagen punten. Profar's plek op het roster werd ingevuld door talent Hunter Goodman. Twee weken geleden liep Profar een knieblessure op toen hij tegen de outfield-omheining knalde in Dodger Stadium tegen Los Angeles Dodgers terwijl hij een line drive ving, geslagen door Mookie Betts. Twee dagen later keerde hij weer terug op het veld en speelde in nog eens achter wedstrijden. Profar speelde op vrijdag in zijn laatste wedstrijd en sloeg toen 0-uit-1 (strikeout) als pinch-hitter in een uitwedstrijd tegen Baltimore Orioles.

Jurickson Profar maakte zijn Major League-debuut in 2012 toen hij speelde voor Texas Rangers. In zijn eerste wedstrijd, op 2 september, sloeg Profar een homerun in zijn eerse Major League-slagbeurt. Profar speelde dat jaar in negen Major League-wedstrijden.

Na in 85 wedstrijden te hebben gespeeld voor Texas in 2013 miste Profar zowel het seizoen 2014 als 2015 vanwege een schouder-blessure. Hij keerde terug in 2016 en speelde toen in 90 wedstrijden voor Texas, waarin hij .239 sloeg met vijf homeruns. Tijdens het seizoen 2017 kwam de outfielder uit in slechts 22 Major League-wedstrijden voor Texas, maar hij was een basisspeler in 2018 en speelde in 146 wedstrijden, waarin hij .254 sloeg met 20 homeruns en 77 binnengeslagen punten had.

In december 2018 maakte Profar deel uit van een spelersruil, waarbij zeven spelers waren betrokken van Texas, Oakland Athletics en Tampa Bay Rays. Profar, die toen voornamelijk infielder was, kwam toen in Oakland terecht voor wie hij speelde in 139 wedstrijden in het seizoen 2019 en .218 sloeg met 20 homeruns.

In december 2019 werd Profar opnieuw geruild, dit keer naar San Diego Padres. Intussen was Profar een utility player geworden en speelde zowel in het infield als het outfield. Hij speelde drie seizoenen (2020-2022) voor San Diego. Vorig jaar speelde Profar in een 'career-high' van 152 wedstrijden en was hij de voornaamste linksvelder voor San Diego. Hij sloeg .243 met 36 tweehonkslagen en 15 homeruns en sloeg 58 punten binnen. Na het seizoen koos Profar er voor af te zien van zijn laatste jaar van zijn contract en werd Free Agent, waarbij hij hoopte ergens een meerjarig contract te kunnen bemachtigen.

En zo, na afloop van het seizoen 2022, was Profar een Free Agent, maar een langdurig contract kwam er niet. Zoals gezegd, in maart van dit jaar, tekende hij een eenjarig contract ($ 7,75 miljoen) bij Colorado Rockies waar hij werd herenigd met Hensley Meulens, die dit seizoen voor het eerst de Hitting Coach van de ploeg is. Eerder in maart speelde Profar voor Meulens toen die de Manager was van het Nederlands Honkbal Team tijdens de World Baseball Classic. Doordat hij dit seizoen meer dan 400 totaal slagbeuren (plate appearances) had bij Colorado, verdiende Profar nog een extra bonus van één miljoen dollar.

Profar speelde voor het eerst in het Nederlands Team tijdens de Classic in 2013 toen hij aan het roster van Oranje werd toegevoegd voor de Halve Finale, als vervanger van de geblesseerde Yurendell de Caster. In november 2016 speelde hij voor Nederland in een oefenreeks van twee wedstrijden tegen Japan in Tokyo. En in 2017 bereikte hij met Nederland de Halve Finale van de World Baseball Classic. In maart keerde Profar weer terug naar de nationale ploeg om deel te nemen aan zijn derde Classic, maar dit keer werd de ploeg uitgeschakeld in de Eerste Ronde.

In 2004 en 2005 speelde Profar voor Curaçao in de Little League World Series en won het evenement in 2004.

(27 augustus)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.